HerNews.gr
Beauty

Ενεργά συστατικά: Ποια είναι τα πιο “επικίνδυνα” για την επιδερμίδα;

Ενεργά συστατικά: Ποια είναι τα πιο "επικίνδυνα" για την επιδερμίδα;

Όλες οι beauty addict γνωρίζουν πως τα ενεργά συστατικά και η σωστή χρήση τους κάνουν θαύματα στο δέρμα.

Ενεργά συστατικά: Ποια είναι τα πιο "επικίνδυνα" για την επιδερμίδα;

Ωστόσο, αυτό που δε γνώριζες είναι πως η υπερβολική χρήση μπορεί να δημιουργήσει τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως είναι κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ρετινόλη, η οποία μπορεί να παρουσιάσει πολλές παρενέργειες.

Τα ενεργά συστατικά κάνουν θαύματα.

Ποια είναι τα ενεργά συστατικά που επιβάλλεται να δώσεις προσοχή στον τρόπο που θα τα εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου;

#1 Ρετινόλη 

Η ρετινόλη ανήκει στην κατηγόρια των βιταμινών Α και είναι χωρίς δεύτερες σκέψεις η βασίλισσα της αντιγήρανσης. Όταν καταφέρει ο οργανισμός και την απορροφήσει, μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ. Αυτό με τη σειρά του επιταγχύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό, διαγείροντας την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε πως η ρετινόλη δημιουργεί και μια ήπια απολέπιση, επιτυγχάνοντας τη λείανση των ρυτίδων και τη μείωση των δυσχρωμιών. Η ρετινόλη δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε βρεγμένη επιδερμίδα και το πιο σημαντικό από όλα δεν πρέπει να συνδυάζεται με AHA, BHA και θεραπείες για την ακμή. Τέλος, απαγορεύεται η χρήση της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

#2 Ενεργός Άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα από τα αγαπημένα συστατικά όσων έχουν λιπαρές ή ακνεϊκές επιδερμίδες. Μπορείς να τον συναντήσεις σε κρέμες, scrubs και μάσκες με σκοπό την αποτοξίνωση και την απολέπιση. Ποιος είναι ο τρόπος όμως με τον οποίο λειτουργεί; Αρχικά, “παγιδεύει” τους ρύπους που προέρχονται από το περιβάλλον, το σμήγμα στο δέρμα, τις τοξίνες αλλά και το μακιγιάζ σε ποσοστό 200 φορές περισσότερο από κάθε άλλο συστατικό καθαρισμού.

Επίσης, είναι αρκετά διαδεδομένος για την αντιφλεγονώδη του δράση, καθώς μπορεί να καθηστερήσει τα πρόωρα σημάδια γήρανσης. Όταν θα χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν που περιέχει ενεργό άνθρακα, μην ξεχάσεια να διαβάσεις τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Ο ενεργός άνθρακας ενδείκνυεται να χρησιμοποιείται μόνο μια φορά την εβδομάδα, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στην επιδερμίδα.

Ενεργά συστατικά: Ποια είναι τα πιο "επικίνδυνα" για την επιδερμίδα;

#3 Άργυλος

Οι μάσκες άργυλου έχουν κατακλείσει τα social media και οι χρήστες του TikTok τις έχουν λατρέψει. Το συγκεκριμένο ορυκτό έχει την ικανότητα να διεισδύει στο δέρμα και κυρίως στους πόρους. Με αυτόν τον τρόπο ανανεώνει τα κύτταρα και εξουδετερώνει τα βακτήρια. Επίσης, λειτουργεί ως καταπέλτης έναντι της γήρανσης. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσεις προϊόντα με βάση των άργυλο πάνω από μία φορά την εβδομάδα, τότε ενδέχεται να διαταράξεις την ισορροπία του φραγμού του δέρματός σου. 

Νεότερα Άρθρα

Kendall Jenner: Το beauty gadget που τονώνει την επιδερμίδα της!

HerNewskl

Συμβουλές περιποίησης για απαλά χέρια

Her News

Hailey Bieber: Έκανε το πιο classy και ανατρεπτικό μανικιούρ για το καλοκαίρι

HerNewskl