HerNews.gr
Social News

Τα ελληνικά tweets του Έλον Μάσκ και τι σημαίνουν

Ο Έλον Μασκ έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί ελληνικές λέξεις ή γράμματα για να δημοσιεύει στο X, παλαιότερα στο Twitter, κάνοντας τους εκατομμύρια ακόλουθούς του να αναρωτιούνται «τι θέλει να πει ο ποιητής».

Τον Ιανουάριο του 2023 ο Έλον Μάσκ έκανε tweet το Ωμέγα (Ω), το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, και το tweet του έγινε viral, με 7,3 εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες ώρες.

Τι εννοεί ο Έλον Μασκ με το Ωμέγα;

Οι ακόλουθοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Μασκ. Μερικοί από αυτούς που γνώριζαν ότι το ωμέγα είναι το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου υπέθεσαν ότι ο Μασκ ήταν έτοιμος να τελειώσει κάτι.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι η ανάρτηση του Έλον Μασκ συμβόλιζε την τελευταία θέση σε μια ομάδα αντικειμένων, άλλοι έγραψαν ότι ήταν μια προσπάθεια του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου να δείξει ότι «Είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος», άλλοι αστειεύτηκαν ότι είναι αναφέρεται στην εταιρεία ρολογιών , άλλοι θεώρησαν ότι συμβόλιζε το τέλος του Twitter ενώ άλλοι έφτασαν στο σημείο να μεταφράσουν τη δημοσίευση ως «το τέλος του κορωνοϊού».

Ο Μασκ εξήγησε λίγο αργότερα ότι χρησιμοποίησε το γράμμα Ωμέγα όπως χρησιμοποιείται στη φυσική: Αντίσταση στο ρεύμα. Το Ωμέγα (σύμβολο: Ω) είναι η μονάδα ηλεκτρικής αντίστασης στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI). Πήρε το όνομά του από τον Γερμανό φυσικό Georg Simon Ohm.

Το γράμμα Ωμέγα (Ω) χρησιμοποιείται ως σύμβολο στη βιολογία, τη βιοχημεία και τη χημεία, τη φυσική, την επιστήμη των υπολογιστών και τα μαθηματικά. Στην κοινωνιολογία, χρησιμοποιείται για να αναφέρεται στο χαμηλότερο μέλος μιας ομάδας. 

Ο Μασκ είχε κάνει tweet στα ελληνικά και άλλη φορά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας και επενδυτής ανέβασε στο Twitter κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά τους οπαδούς του.

Τον Οκτώβριο του 2022 έγραψε στο Twitter μόνο μια λέξη στα ελληνικά: «διαλεκτική» και έκανε τους εκατομμύρια ακολούθους του να αναζητήσουν τα λεξικά τους.

Η μυστηριώδης ανάρτηση προκάλεσε περισσότερα από επτά χιλιάδες μηνύματα μέχρι το επόμενο πρωί στο επίσημο προφίλ του καθώς, όπως φαίνεται, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το νόημα που κρύβεται πίσω από την επιλογή της συγκεκριμένης λέξης από τον Μασκ.

Η διαλεκτική, γνωστή και ως διαλεκτική μέθοδος, είναι μια συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων που έχουν διαφορετικές απόψεις για ένα θέμα, αλλά επιθυμούν να αποδείξουν την αλήθεια μέσω αιτιολογημένης επιχειρηματολογίας.

Στην κλασική ελληνική φιλοσοφία, η διαλεκτική είναι μια μορφή συλλογισμού που βασίζεται σε διάλογο επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων, υποστηρίζοντας προτάσεις (θέσεις) και αντιπροτάσεις (αντιθέσεις).

Το 2021 ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter μια απάντηση γράφοντας στα αρχαία ελληνικά : «εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι».

Αυτό μεταφράζεται ως: «δεν ήξερε τίποτα εκτός από ένα πράγμα, ότι δεν ήξερε τίποτα». Είναι μια παράφραση από την αφήγηση του Πλάτωνα για τον Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη, «Ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα».

Ένα άλλο πρόσφατο tweet του Έλον Μασκ αναστάτωσε τους Τούρκους χρήστες του Twitter. Ο ιδρυτής της Tesla έγραψε στο Twitter ένα μιμίδιο ενός Βυζαντινού στρατιώτη που βρίσκεται στο κρεβάτι και σκέφτεται μόνος του αν «κλείδωσα την πύλη;» και κάτω από την εικόνα: 1453 Κωνσταντινούπολη.

Το tweet του Musk έχει προβληματίσει πολλούς με τους Τούρκους χρήστες να αναρωτιούνται αν ήταν θετικό ή αρνητικό tweet. Ή γιατί ο Μασκ αναφέρθηκε στην ημερομηνία που έπεσε η πόλη; Ή γιατί δεν το ονόμασε Κωνσταντινούπολη;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Γιορτάζει τα γενέθλια της κόρης της με 5 φωτογραφίες

Her News b

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Η συγκινητική ανάρτησή του για την γιορτή της Κατερίνας Γερονικολού

HerNews ka

Kim Kardashian: “Ε λοιπόν, η δήλωση αυτή βγήκε χωρίς τις ερωτήσεις και τη συζήτηση γύρω της”

HerNewskl