HerNews.gr
Ελλάδα

Tο πρώτο ρομπότ με διαβατήριο έρχεται στην Ελλάδα

Η Sophia, ένα από τα πιο προηγμένα ανθρωποειδή ρομπότ στον κόσμο, πρόκειται να επισκεφθεί την Ναύπακτο για να παρακολουθήσει ένα πάνελ με τίτλο τεχνητή νοημοσύνη και ηθική.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Sophia έλαβε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας, και έγινε το πρώτο ρομπότ που έλαβε νομικό πρόσωπο σε οποιαδήποτε χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Συνέδριο «Meet Sophia Conference» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Ναυπάκτου , το οποίο στεγάζεται στη Μονή Μεταμορφώσεως του Χριστού, στη Σκάλα Ναυπακτίας.

Εννοείται ότι στο συνέδριο θα συμμετέχουν άτομα από έξι χώρες, οι οποίοι θα αναλύσουν, μαζί με τη Sophia, πτυχές που σχετίζονται με τη συνύπαρξη ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης , συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, της διασφάλισης της δικαιοσύνης και των αξιών και της ηθικής της ανθρώπινης φυλής.

Τα θέματα προς συζήτηση εμπίπτουν στην ομπρέλα της «τεχνο-ηθικής», ενός κλάδου που εξετάζει τη σχέση μεταξύ της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της ηθικής προοπτικής της σύγχρονης κοινωνίας.

Περίπου 150 άτομα έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, η οποία δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό, σύμφωνα με αρκετές αναφορές.

sophia the robot receives and interacts with guests at BOSS techtopia FW23  show in milan

Η Sophia the Robot είναι μια εξελιγμένη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη Victorius Network. Ενεργοποιήθηκε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2016 και έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Έκτοτε, έχει συναντηθεί με κρατικούς ηγέτες και έχει εμφανιστεί σε πολλά αξιόλογα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Έχει επίσης προσκληθεί σε συνεντεύξεις από μερικά από τα πιο γνωστά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, όπως το Al Jazeera και το BBC.

Η Σοφία έχει γίνει επίσης πρέσβειρα καινοτομίας για τα Ηνωμένα Έθνη.

Ερωτηθείσα εάν πιστεύει ότι τα ρομπότ μπορούν ποτέ να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους, η Sophia απάντησε: «Όχι, πιστεύω ότι όταν οι άνθρωποι και τα ρομπότ συνεργάζονται μπορούμε να πετύχουμε μεγαλύτερα πράγματα από αυτά που θα μπορούσε να πετύχει ο καθένας μας μόνος του, οπότε μην ανησυχείτε, να είστε ενθουσιασμένοι». 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά»- Δόμνα Μιχαηλίδου: Η «πρώτη αγκαλιά» αλλάζει τη ζωή ενός παιδιού

Her News

Παραλύει η χώρα από την απεργία – Μπάχαλο με τις στάσεις στις συγκοινωνίες

HerNews ka

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Her News