HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητοσάκης: Το «ναι» στους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και το «όχι» στην παρένθετη μητρότητα

Ο Κυριακός Μητσοτάκης αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, όσα αφορούν στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αλλάζει το καθεστώς της υιοθεσίας και της παρένθετης μητρότητας, καθώς και ότι δε θα υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2.

«Παιδιά υπάρχουν σήμερα. Και δεν νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί μια πραγματικότητα: ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν θα σταματήσουν αυτά τα παιδιά να υπάρχουν, δεν θα εξαφανιστούν. Πλην όμως, τα παιδιά αυτά, ξέρετε, δεν έχουν ίσα δικαιώματα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα παιδιά που ζουν σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς και έχουν αποκτηθεί με βιολογικό τρόπο από τον έναν γονέα.

«Ο γάμος είναι το επιστέγασμα της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων. Αυτό που θα νομοθετήσουμε είναι η ισότητα στον γάμο. Η πραγματικότητα είναι ότι ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά, τα οποία σήμερα δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Κύριο μέλημά μου είναι να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα των παιδιών», έγραψε στο X ο πρωθυπουργός.

Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «Λέμε ναι στον γάμο, αλλά όχι στην παρένθετη μητέρα. Δεν θα μπορεί ένας άνδρας μόνος του να αποκτήσει παιδί με παρένθετη μητέρα. Δεν θα γίνουμε πειραματικό εργαστήρι στην Ελλάδα, το νομοσχέδιο δεν θα έχει “γονέα 1” και “γονέα 2″». 

Αφού συμπλήρωσε ότι μια γυναίκα μόνη της και ένας άνδρας μόνος του στην Ελλάδα μπορεί να υιοθετήσει παιδί από το 1946, διαβεβαίωσε ότι «ένας άνδρας δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει παιδί, αυτό δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα».

Για τα παιδιά από παρένθετες μητέρες που αυτή τη στιγμή είναι σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών ανδρών, δήλωσε ότι πάντα θα έχουν ισότιμα δικαιώματα, αλλά και πως νέα παιδιά δεν θα μπορούν να γεννηθούν στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο.

 «Σέβομαι όλες τις απόψεις και θέλω το θέμα αυτό να μη διχάσει την Ελληνική κοινωνία, αλλά να κοιτάξουμε να δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν κοινό τόπο και σέβομαι απόλυτα και τους συμπολίτες μας που έχουν διαφορετική άποψη, όπως σέβομαι και την άποψη της εκκλησίας», τόνισε σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως δήλωσε, δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα συνείδησης και εμμέσως πλην σαφώς υπέδειξε τη λύση της αποχής από την ψηφοφορία.

«Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση, που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο Δάκης σε ηλικία 78 ετών

Her News

Κορονοϊός: 2.759 νέα κρούσματα – 75 νεκροί, 822 διασωληνωμένοι 4

Her News b

Κορονοϊός: 4309 νέα κρούσματα, 79 νεκροί, 751 διασωληνωμένοι

Her News b