HerNews.gr
Beauty

Ακμή: Με αυτούς τους τρόπους θα την καταπολεμήσετε τον χειμώνα

ακμή

Ο χειμώνας φέρνει μαζί του το κρύο, τον άνεμο, και την χαμηλή υγρασία, αλλά επίσης μπορεί να φέρει προκλήσεις για την επιδερμίδα σας, ειδικά όσον αφορά την ακμή.

Το κρύο κλίμα και οι αλλαγές στις συνήθειες φροντίδας του δέρματος μπορούν να προκαλέσουν επιδείνωση της ακμής. Είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας για να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις και να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό.

1. Υγρασία και Ενυδάτωση: Το κρύο και ο άνεμος μπορούν να αφαιρέσουν την υγρασία από το δέρμα, καθιστώντας το ξηρό και ευάλωτο στην ακμή. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας και εφαρμόστε την τακτικά, ιδίως μετά τον καθαρισμό του προσώπου.

2. Επιλέξτε Ήπιο Καθαριστικό: Αναπτύσσεται η τάση για ξηρότητα του δέρματος τον χειμώνα, οπότε επιλέξτε ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς ακατάλληλα χημικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα.

3. Προστασία από τον Ήλιο: Το χειμώνα, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν την προστασία από τον ήλιο. Αλλά οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο δέρμα ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Εφαρμόστε ένα φάσμα προστασίας από τον ήλιο, ιδίως σε εκείνες τις περιοχές που είναι πιο ευαίσθητες στην ακμή.

4. Προσοχή στα Ιατρικά Προϊόντα: Αν χρησιμοποιείτε ιατρικά προϊόντα για την ακμή, είναι σημαντικό να συνεχίσετε τη χρήση τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συζητήστε με τον δερματολόγο σας για τυχόν προσαρμογές που χρειάζονται να γίνουν στη ρουτίνα σας.

5. Προσοχή στο Make-up: Επιλέξτε ελαφριές, μη-λιπαρές συνθέσεις make-up που δεν θα φράξουν τους πόρους του δέρματος. Καθαρίστε πάντα καλά το πρόσωπό σας πριν από τον ύπνο.

Αν και το χειμώνα μπορεί να φέρει προκλήσεις για το δέρμα, με κατάλληλη φροντίδα μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα σας από την επιδείνωση της ακμής. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Ροδόχρους ακμή

6. Υγιεινή Διατροφή: Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα, λαχανικά, και ολικά σιτηρά, για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hailey Bieber & Jennifer Lopez: Θυμόμαστε τα trends των δύο beauty experts για το 2022

HerNewskl

Ελένη Μενεγάκη: Yιοθέτησε το nail trend που λατρεύουν στο Hollywood

HerNewskl

Συστατικά που φράζουν τους πόρους

Her News