HerNews.gr
Beauty

Διεσταλμένοι πόροι: 3 tips που θα σας χαρίσουν ομοιόμορφη όψη

Διεσταλμένοι πόροι. Δύο λεξεις, πολλά συναισθήματα! Ποια δεν έχει έρθει αντιμέτωπη μαζί τους;

Πολλές φορές ο λόγος που χαλάνε τόσο την διάθεση είναι γιατί εξαιτίας τους το μακιγιάζ δείχνει ανομοιόμορφο και η αψεγάδιαστη όψη μοιάζει όνειρο μακρινό.

Στην πραγματικότητα όμως, οι διεσταλμένοι πόροι δεν είναι σοβαρό πρόβλημα και είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ποιος είναι ο τρόπος; Mα φυσικά να εστιάσετε σε μια καλύτερη ρουτίνα περιποίησης!

Που οφείλονται οι διεσταλμένοι πόροι και πώς να βελτιωθούν;

Οι πόροι είναι σαν πολύ μικρές “τρύπες” στην επιδερμίδα. Είναι περισσότερο εμφανείς σε λιπαρές επιδερμίδες, ενώ δεν είναι τόσο ευδιάκριτοι σε κανονικές και ξηρές επιδερμίδες.

Επίσης, δείχνουν πιο έντονες όσο ωριμάζει η επιδερμίδα. Στους πόρους, συσωρρεύεται σμήγμα και ρύποι που οδηγούν στην διαστολή τους.

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την όψη τους και να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερο ορατοί; 

#1 Σωστός καθαρισμός

Ο σωστός καθαρισμός είναι το Α και το Ω για μια απόλυτα καθαρή επιδερμίδα. Είναι το πρώτο και το βασικότερο βήμα της skincare ρουτίνας σας, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Επίσης, ένας λανθασμένος καθαρισμός, μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιδερμίδα και οι διεσταλμένοι πόροι να φαίνονται πιο έντονοι.

Μετά από ένα έντονο μακιγιάζ, το double cleansing είναι μονόδρομος ώστε να απαλλάξετε την επιδερμίδα από κάθε ίχνος makeup, ρύπους και περιττό σμήγμα.

Η σύνθεσή του, σεβόμενη το ευαίσθητο δέρμα, προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό δραστικών συστατικών.

#2 Πρόσθέστε στη ρουτίνα σας οξέα

Αν μέχρι πρότινος δεν δώσατε ιδιαίτερη σημασία στα προϊόντα με οξέα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Είναι γνωστά για την αποτελεσματική απολεπιστική τους δράση και βελτιώνουν πολύ την υφή της επιδερμίδας. Οι διεσταλμένοι πόροι σας θα είναι πια παρελθόν!

Το οποίο χάρη στη Βιταμίνη C και το Σαλικυλικό οξύ, θα βελτιώσει τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας σας. Διατηρεί την ενυδάτωση και αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

#3 Αντηλιακή προστασία

Η μόνη κρέμα που δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπεται κάθε εποχή του χρόνου, είναι η αντηλιακή σας. Η έκθεση στον ήλιο, προκαλεί πρόωρη γήρανση και συνεπώς μειώνεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, οι διεσταλμένοι πόροι φαίνονται πιο έντονοι.

Έχει εξαιρετικά βελούδινη υφή και χρώμα ώστε να χαρίζει στην επιδερμίδα ομοιομορφία βελτιώνοντας τις ατέλειες.

Extra info

Προτού προμηθευτείτε τα προϊόντα περιποίησής σας, ελέγξτε εάν υπάρχει η ένδειξη “μη φαγεσωρογόνο”. Όσα προϊόντα έχουν τη συγκεκριμένη ένδειξη, σημαίνει ότι δεν φράζουν τους πόρους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Χριστίνα Μπόμπα: Έκανε την πιο φρέσκια εκδοχή της αλογοουράς!

HerNewskl

Margot Robbie: Μας έκανε την πιο διακριτική πρόταση για την άνοιξη

HerNewskl

Fairy-Wing liner: Aυτή είναι η νέα τάση στο eyeliner

HerNewskl