HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να κάνετε ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται λιγότερο ακατάστατο

Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, το να τον διατηρείτε τακτοποιημένο είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Το να κάνετε ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται λιγότερο ακατάστατο μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου, καθώς και μια πιο χαλαρή, φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Εστιάστε σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία και εξοικειωθείτε με τον τρόπο που αποθηκεύετε ή προβάλλετε τα πράγματά σας για έναν πιο κομψό χώρο.

Διατηρήστε τις επιφάνειες καθαρές, τακτοποιώντας και αφαιρώντας τα περιττά αντικείμενα. Είναι πάντα καλή ιδέα να δίνετε στα αντικείμενα σας μια συγκεκριμένη θέση, ώστε να μην καταλήξουν διάσπαρτα παντού. Για παράδειγμα, σε ένα οικογενειακό δωμάτιο, έχετε ένα καθορισμένο μέρος για τηλεχειριστήρια, περιοδικά και κουβέρτες.

Δείτε περισσότερες συμβουλές από κορυφαίους ειδικούς για το πώς να κάνετε ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται λιγότερο ακατάστατο παρακάτω.

1. Χρησιμοποιήστε τον κάθετο χώρο σας

Μικρό σαλόνι με ψηλά ράφια από την Kristen PenaΗ τοποθέτηση ραφιών από το δάπεδο μέχρι την οροφή λειτουργεί διπλά για να βελτιώσει ένα μικρό σαλόνι, καθώς και να προσφέρει λύσεις αποθήκευσης μικρού σαλονιού για έναν χώρο χωρίς ακαταστασία, βοηθά επίσης να τραβήξετε τα μάτια προς τα πάνω και να δημιουργήσετε μια αίσθηση περισσότερου χώρου. Αν έχετε ψηλά ταβάνια, χρησιμοποιήστε ράφια για αποθήκευση, τα οποία θα τραβήξουν το βλέμμα προς τα πάνω, αφήνοντας παράλληλα το υπόλοιπο δωμάτιο καθαρό από την ακαταστασία.

2. Μείνετε σε βασικά ή πολυλειτουργικά έπιπλα

μικρό σαλόνι με υπερμεγέθη τέχνη από την Kristen Pena InteriorsΗ επιλογή κομματιών επίπλων που εξυπηρετούν πραγματικά έναν πρακτικό σκοπό και η αποφυγή περιττών αντικειμένων είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για ένα μικρό σαλόνι χωρίς ακαταστασία. Όταν προσπαθείτε να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο λιγότερο ακατάστατο, είναι σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα στα βασικά έπιπλα και να κρατάτε μόνο αντικείμενα που εξυπηρετούν πρακτικό σκοπό. Σε μια προσπάθεια να κάνετε ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται λιγότερο ακατάστατο, ψάξτε σε μοναδικές συνθέσεις επίπλων. Είναι πιθανό μια πραγματικά υπέροχη καρέκλα να πάρει τη θέση αυτής που θα ήταν συνήθως δύο. 

Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας είναι να χρησιμοποιήσετε έπιπλα που εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τον διαθέσιμο χώρο σας και να κάνετε το σπίτι σας πιο λειτουργικό.

3. Μειώστε τον αριθμό των μικρών κομματιών διακόσμησης

μικρό σαλόνι σε ουδέτερη χρωματική παλέτα της Victoria Holly InteriorsΕνώ μια όμορφη βινιέτα και μερικά βιβλία θα προσθέσουν χαρακτήρα σε έναν χώρο, προσπαθήστε να μην κατακλύσετε ένα μικρό σαλόνι με μια χιονοστιβάδα από διακοσμητικά κομμάτια. Μερικά μεγαλύτερα, προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια θα λειτουργήσουν καλύτερα για να δημιουργήσουν έναν χώρο χωρίς ακαταστασία σε ένα μικρό σαλόνι. Ουσιαστικά, η προσέγγιση minimaluxe.

Αντί να έχετε πολλά μικρά αντικείμενα, τα μεγαλύτερα κομμάτια συμβάλλουν στη μείωση της οπτικής ακαταστασίας και δημιουργούν μια πιο συνεκτική εμφάνιση. Για παράδειγμα, αντί για πολλούς μικρούς πίνακες ή φωτογραφίες στον τοίχο, ένα μεγάλο έργο τέχνης μπορεί να κάνει μια πιο τολμηρή δήλωση και να τραβήξει το βλέμμα.

4. Κρύψτε τα καλώδια

μικρό λευκό σαλόνι με λευκό καναπέ της Victoria Holly InteriorsΤίποτα δεν κάνει έναν χώρο να φαίνεται πιο ακατάστατος και χαοτικός από τα μυριάδες καλώδια που γεμίζουν το δωμάτιο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τακτοποιήσετε τα καλώδια. Για να διατηρείτε τους χώρους διαβίωσής σας τακτοποιημένους και οργανωμένους, κρύψτε όλα τα καλώδια από τις ηλεκτρονικές συσκευές. 

Οι νέες τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού και διακόσμησης για το 2024

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιορτάζουμε την Ημέρα Ύπνου με ποιότητα CANDIA

Her News

Έχετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας σε λάθος μέρος; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πού πρέπει πραγματικά να τοποθετηθεί

HerNews ka

Tips για να ζωγραφίσεις την τέλεια κολοκύθα στο Halloween

Her News