HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

5 λόγοι για τους οποίους το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι επώδυνο για εσάς

Το πρωκτικό σεξ έχει μια μικρή καμπύλη μάθησης και καθώς το δοκιμάζετε για πρώτη φορά , μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι λίγο επώδυνο ή άβολο στην αρχή.

Εάν αισθάνεστε άγχος πριν εμπλακείτε σε πρωκτικό σεξ ή γενικά στη σεξουαλική σας ζωή, ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για να νιώσετε πιο χαλαροί περιλαμβάνουν: να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους εκ των προτέρων, τεχνικές αναπνοής και να αποφύγετε ένα μεγάλο γεύμα μέσα σε μία ή δύο ώρες μετά το σεξ. Αυτά τα πράγματα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε πριν κάνετε άλλα είδη σεξ.

Το να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την ένταση και επίσης να νιώσετε καλύτερα.

Here's How Much of Our Lives We Spend Having Sex | Glamour

Είναι επίσης σημαντικό να θέτετε όρια με κάποιον με τον οποίο κάνετε οποιοδήποτε σεξ για πρώτη φορά. Πριν εξερευνήσετε το πρωκτικό παιχνίδι με έναν νέο σύντροφο, ενημερώστε ότι θέλετε να ξεκινήσει αργά, επικοινωνήστε για τις προτιμήσεις και για όσα δεν επιθυμείτε καθώς και την πίεση και τις αισθήσεις. 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να πονάτε κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να το απολαύσετε.

Παραλείπετε τα προκαταρκτικά

Η έλλειψη προκαταρκτικού παιχνιδιού και η σωστή ροή αίματος μπορεί να κάνει τον πρωκτό επώδυνο και πολύ πιο δύσκολο. Η περιοχή των γεννητικών οργάνων γεμίζει από μπροστά προς τα πίσω, επομένως χρειάζεται αρκετό προκαταρκτικό παιχνίδι για να υπάρχει επαρκής ροή αίματος στην περιοχή και να είστε έτοιμοι για διείσδυση.

Δεν χρησιμοποιείτε λιπαντικό

Είναι πάντα σημαντικό να χρησιμοποιείτε λιπαντικό κατά τη διάρκεια του πρωκτικού παιχνιδιού. Δυστυχώς, ο πρωκτός μας δεν λιπαίνεται φυσικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το λιπαντικό είναι απαραίτητο. Η μη χρήση πρωκτικού λιπαντικού μπορεί να οδηγήσει σε πόνο τόσο για τον δότη όσο και για τον δέκτη. Εάν χρησιμοποιείτε λιπαντικό και εξακολουθείτε να αισθάνεστε πόνο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε λιπαντικό που μουδιάζει ή λιπαντικό πρωκτού. 

Sex facts: 8 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το σεξ | healthweb.gr

Δεν χαλαρώνεις

Ο πρωκτικός σφιγκτήρας (οι μύες γύρω από την κοιλότητα του πρωκτού) πρέπει να χαλαρώσει για να συμβεί η διείσδυση. Πάρτε βαθιές αναπνοές και τονώστε άλλες ερωτογενείς ζώνες, όπως η κλειτορίδα και οι θηλές, ώστε να εστιάζετε στην ευχαρίστηση και να χαλαρώσετε.

Δεν αλλάζετε τις γωνίες

Βεβαιωθείτε ότι το άτομο που διεισδύει είναι σε άνετη θέση (doggy style ή στο πλάι σας συχνά λειτουργεί καλά) και υποστηρίζεται από μαξιλάρια και ότι το άτομο που διεισδύει πλησιάζει απαλά, επιτρέποντας στο δεκτικό άτομο να ορίσει το ρυθμό.

Θυμηθείτε ότι η περιοχή είναι ευαίσθητη . Η επένδυση του ιστού μέσα στον πρωκτό είναι πιο λεπτή και πιο ευαίσθητη από του κόλπου σας, επομένως είναι σημαντικό να πηγαίνετε αργά, ειδικά τις πρώτες φορές. Μια μικρή ενόχληση μπορεί να είναι φυσιολογική, αλλά εάν υπάρχει συνεχής πόνος, θα πρέπει να σταματήσετε για να αποφύγετε τραυματισμό.

Δεν χαλαρώνετε

Ανεξάρτητα από το πώς ξεκινάτε, αφιερώστε χρόνο όταν πειραματίζεστε. Θέλετε να προσέχετε να μην καταστρέψετε ή σκίσετε τον πρωκτό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε sex toys όπως σφήνες. Τα σεξουαλικά παιχνίδια όπως αυτό είναι τέλεια για να εξασκηθείτε στο τέντωμα στο επιθυμητό μέγεθος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τα ζώδια που λένε ναι στο one night stand και διαχωρίζουν το σεξ από το συναίσθημα

Her News

Sex Tricks: Το TikTok μας έδειξε τον τρόπο να αναζωογονήσουμε τη σχέση μας!

HerNewskl

Πόσο διαρκεί το σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη

Her News