HerNews.gr
Ζώδια

Οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024 & τι σημαίνουν

Από τα νέα φεγγάρια έως όλα τα ανάδρομα, ακολουθεί μια βόλτα σε όλες τις μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024 και πώς μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή σας. Κρατήστε σημειώσεις!

Οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024: Οι Ηλιακές Είσοδοι

Αυτές είναι οι ημερομηνίες που ο Ήλιος θα μπει σε ένα νέο ζώδιο, φέρνοντας μαζί του διαφορετική ενέργεια.

20 Ιανουαρίου: Ο Ήλιος μπαίνει στον Υδροχόο

19 Φεβρουαρίου: Ο Ήλιος μπαίνει στους Ιχθύς

20 Μαρτίου: Ο Ήλιος μπαίνει στον Κριό

19 Απριλίου: Ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο

20 Μαΐου: Ο Ήλιος μπαίνει στους Διδύμους

20 Ιουνίου: Ο Ήλιος μπαίνει στον Καρκίνο

22 Ιουλίου: Ο Ήλιος μπαίνει στον Λέοντα

22 Αυγούστου: Ο Ήλιος μπαίνει στην Παρθένο

22 Σεπτεμβρίου: Ο Ήλιος μπαίνει στον Ζυγό

22 Οκτωβρίου: Ο Ήλιος μπαίνει στον Σκορπιό

21 Νοεμβρίου: Ο Ήλιος μπαίνει στον Τοξότη

21 Δεκεμβρίου: Ο Ήλιος μπαίνει στον Αιγόκερω

Οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024: Οι Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια

Οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια αλλάζουν εποχές, που προκαλούνται από την κλίση της Γης καθώς περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο. Οι ισημερίες φέρνουν ίσες ώρες ημέρας και νύχτας. Το Θερινό Ηλιοστάσιο είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, ενώ το Χειμερινό Ηλιοστάσιο είναι η συντομότερη, καθιστώντας τις μερικές από τις μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του έτους.

20 Μαρτίου: Η Εαρινή Ισημερία

20 Ιουνίου: Το Θερινό Ηλιοστάσιο

22 Σεπτεμβρίου: Η Φθινοπωρινή Ισημερία

21 Δεκεμβρίου: Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024: Η Νέα Σελήνη

Τα νέα φεγγάρια ξεκινούν τον σεληνιακό κύκλο και προσφέρουν μια νέα αρχή – μια ευκαιρία να εκδηλώσουμε τα όνειρά μας για τον επόμενο μήνα. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες το 2024 για να θέσετε προθέσεις γύρω από πράγματα που θέλετε να εργαστείτε για το μέλλον.

9 Φεβρουαρίου: Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

10 Μαρτίου: Νέα Σελήνη στους Ιχθύς

8 Απριλίου: Νέα Σελήνη στον Κριό (Αυτή η Νέα Σελήνη είναι μια ηλιακή έκλειψη)

8 Μαΐου: Νέα Σελήνη στον Ταύρο

6 Ιουνίου: Νέα Σελήνη στους Διδύμους

5 Ιουλίου: Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

4 Αυγούστου: Νέα Σελήνη στον Λέοντα

3 Σεπτεμβρίου: Νέα Σελήνη στην Παρθένο

2 Οκτωβρίου: Νέα Σελήνη στον Ζυγό (Αυτή η Νέα Σελήνη είναι μια ηλιακή έκλειψη)

1 Δεκεμβρίου: Νέα Σελήνη στον Τοξότη

30 Δεκεμβρίου: Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (Αυτή είναι μια Μαύρη Σελήνη αφού είναι η δεύτερη Νέα Σελήνη μέσα στον μήνα)

Οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024: Η Πανσέληνος

Η πανσέληνος σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του σεληνιακού κύκλου και μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε το παλιό και να ανοίξουμε δρόμο για το νέο. Αυτή είναι μια περίοδος θεραπείας και προβληματισμού, για να συνδεθούμε με τα συναισθήματά μας.

25 Ιανουαρίου: Πανσέληνος στον Λέοντα

24 Φεβρουαρίου: Πανσέληνος στην Παρθένο

25 Μαρτίου: Πανσέληνος στον Ζυγό (Αυτή η Πανσέληνος είναι μια σεληνιακή έκλειψη)

24 Απριλίου: Πανσέληνος στον Σκορπιό

23 Μαΐου: Πανσέληνος στον Τοξότη

22 Ιουνίου: Πανσέληνος στον Αιγόκερω

21 Ιουλίου: Πανσέληνος στον Αιγόκερω

19 Αυγούστου: Πανσέληνος στον Υδροχόο

18 Σεπτεμβρίου: Πανσέληνος στους Ιχθύς (Αυτή η Πανσέληνος είναι μια σεληνιακή έκλειψη)

17 Οκτωβρίου: Πανσέληνος στον Κριό

15 Νοεμβρίου: Πανσέληνος στον Ταύρο

15 Δεκεμβρίου: Πανσέληνος στους Διδύμους

Οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024: Οι Εκλείψεις

Θα υπάρξουν τέσσερις εκλείψεις το 2024, καθεμία από τις οποίες θα φέρει τα πράγματα στο φως και θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε. Οι εκλείψεις είναι μια ευκαιρία να απελευθερώσετε το παλιό και να φέρετε το νέο.

25 Μαρτίου: Η έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό μας προτρέπει να εγκαταλείψουμε ξεπερασμένες πεποιθήσεις, καταστάσεις και σχέσεις που δεν λειτουργούν για εμάς.

8 Απριλίου: Η έκλειψη ηλίου στον Κριό μας κάνει να σκεφτούμε τι θέλουμε να φέρουμε στη ζωή μας και πώς θέλουμε να επιδιώξουμε τα πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους.

18 Σεπτεμβρίου: Η έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς μας επιτρέπει να αναλογιστούμε τα συναισθήματά μας και να αγκαλιάσουμε τη διαίσθησή μας για να αφήσουμε τις πληγές του παρελθόντος.

2 Οκτωβρίου: Η έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό μας βοηθά να βρούμε αυτό που θέλουμε στις σχέσεις και τις φιλίες. Θα μας υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τίποτα πιο σύντομο από το μεγαλείο.

Οι μεγαλύτερες αστρολογικές ημερομηνίες του 2024: Οι Ανάδρομοι

Οι ανάδρομες περίοδοι συμβαίνουν όταν η Γη κινείται ταχύτερα από έναν άλλο πλανήτη και χρησιμεύει ως ευκαιρία για επανεξέταση και βελτίωση προηγούμενων έργων, καθώς και για προβληματισμό σχετικά με τις σχέσεις και τις συνθήκες της ζωής μας. Τα ανάδρομα μπορεί να είναι μια ευεργετική περίοδος, επιτρέποντάς μας να θεραπευθούμε από προηγούμενες εμπειρίες και να προχωρήσουμε με μια νέα προοπτική.

Ανάδρομος Ερμής

Ο πλανήτης της επικοινωνίας, ο Ερμής, θα είναι ανάδρομος τρεις φορές το 2024.

1 Απριλίου έως 25 Απριλίου: Με τον Ερμή να περιστρέφεται προς τα πίσω στον Κριό, μπορεί να νιώθουμε απογοήτευση στην έκφραση των συναισθημάτων μας. Για να απελευθερώσετε αυτά τα πνιγμένα συναισθήματα, δοκιμάστε να εμπλακείτε σε μια δραστηριότητα που αφήνει αρκετό χρόνο για να επεξεργαστείτε και να αφαιρέσετε αυτά τα υπολειμματικά αρνητικά συναισθήματα.

5 Αυγούστου έως 28 Αυγούστου: Ο Ερμής κινείται προς τα πίσω από την Παρθένο στον Λέοντα. Μπορεί να βρεθούμε να κάνουμε περισσότερο αυτοκριτική από ό,τι συνήθως. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτές τις αρνητικές σκέψεις με θετικές επιβεβαιώσεις και να κάνετε την προσπάθεια να καλλιεργήσετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας.

26 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου: Ο Ερμής γλιστράει μέσα από τον Τοξότη, επισκέπτοντας ξανά το 2017, που είναι η τελευταία φορά που ο Ερμής ήταν ανάδρομος στο ίδιο ζώδιο. Μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε τις λέξεις προς όφελός μας και να μην μιλάμε με παρόρμηση, αλλά να μιλάμε με συμπόνια και καλοσύνη.

Ανάδρομος Άρης

Ο πλανήτης της δράσης, ο Άρης, θα περπατήσει στο φεγγάρι προς τα τέλη του 2024.

6 Δεκεμβρίου έως 24 Φεβρουαρίου 2025: Ο Άρης γυρίζει πίσω από τον Λέοντα στον Καρκίνο, κάνοντάς μας πιο συντονισμένους με τα συναισθήματά μας. Μαθαίνουμε να ενεργούμε από έναν τόπο αγάπης και όχι από το εγώ.

Ανάδρομος Δίας

Ο πλανήτης της επέκτασης και της τύχης, ο Δίας, θα είναι ανάδρομος για σχεδόν δύο εποχές το 2024.

9 Οκτωβρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2025: Ο ανάδρομος Δίας στους Διδύμους θα μας επιτρέψει να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα.

Κρόνος Ανάδρομος

Ο αυστηρός Κρόνος είναι ο δημιουργός κανόνων του ζωδιακού κύκλου, ο οποίος είναι πιο μαλθακός και προσανατολισμένος στη δέσμευση όταν είναι ανάδρομος.

29 Ιουνίου έως 15 Νοεμβρίου: Η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου στους Ιχθύς μας ζητά να είμαστε πιο ανιδιοτελείς και ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων.

Ουρανός ανάδρομος

Ο πλανήτης της επανάστασης, ο Ουρανός, μας επιτρέπει να κάνουμε μικρά βήματα προς την αλλαγή όταν είναι ανάδρομος. Στις 27 Ιανουαρίου τελειώνει η ανάδρομη πορεία που ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου, επιτρέποντάς μας να ξεκινήσουμε το 2024 με μια νέα νότα.

1 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιανουαρίου 2025: Ο Ουρανός θα γυρίζει πίσω στον Ταύρο, βοηθώντας μας να εξελισσόμαστε με την εποχή.

Ποσειδώνας Ανάδρομος

Ο πλανήτης της ψευδαίσθησης, ο Ποσειδώνας, θα είναι ανάδρομος μία φορά το 2024, εκθέτοντας τα πιο εσώτερα όνειρά μας και την πραγματικότητα από την οποία κρυβόμασταν.

2 Ιουλίου έως 7 Δεκεμβρίου: Ο ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα μας επιτρέψει να ευθυγραμμιστούμε με τα οράματά μας και να τα κάνουμε πραγματικότητα. Θα αποκαλύψουμε αλήθειες από τις οποίες κρυβόμασταν για πολύ καιρό.

Πλούτωνας Ανάδρομος

Ο πλανήτης της μεταμόρφωσης. Ο Πλούτωνας αποδομεί και αναδομεί τη ζωή μας το 2024 για να αναδείξει τις καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας.

2 Μαΐου έως 12 Οκτωβρίου: Ο ανάδρομος Πλούτωνας μετακινείται από τον Υδροχόο στον Αιγόκερω. Δοκιμαζόμαστε για να δούμε τι μάθαμε τον περασμένο χρόνο, για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε υπέρβαση στο μέλλον.

Η Αγάπη της Αφροδίτης

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης που σχετίζεται με τη γοητεία και την κομψότητα, θα σχηματίσει αρκετές σημαντικές πτυχές καθώς θα κινείται στα ζώδια φέτος.

22 Φεβρουαρίου: Όταν οι πλανήτες της αγάπης, η Αφροδίτη και η δράση, ο Άρης, σχηματίσουν μια σύνοδο στον Υδροχόο, θα θέλουμε να κάνουμε κινήσεις στην ερωτική μας ζωή.

23 Μαΐου: Η Αφροδίτη και ο Δίας στον Ταύρο ενώνονται, φέρνοντας αγάπη και χρήματα στο δρόμο μας.

4 Ιουνίου: Το Αστρικό Σημείο της Αφροδίτης εμφανίζεται όταν ο Ήλιος και η Αφροδίτη συνδέονται στους Διδύμους, ωθώντας μας να επικοινωνήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες και να μιλήσουμε από καρδιάς.

Η Επεκτατική Εμπειρία του Δία

Ο Δίας είναι ο πλανήτης των κινδύνων, των ταξιδιών και της φιλοσοφίας. Φέτος, θα κάνει το δρόμο του από τον Ταύρο στους Διδύμους, επιτρέποντάς μας να συζητήσουμε πραγματικά τα οράματα που έχουμε εκδηλώσει.

21 Απριλίου: Ο Δίας συνδέεται με τον Ουρανό στον Ταύρο, κλονίζοντας τα οικονομικά και τη ζωή μας. Περιμένετε το αναπάντεχο.

18 Μαΐου: Διαφημιζόμενη ως η «ημέρα των θαυμάτων», η ευθυγράμμιση μεταξύ του Ήλιου και του Δία στον Ταύρο μας φέρνει τεράστια τύχη.

26 Μαΐου: Ο πλανήτης Δίας θα μετακινηθεί στους Διδύμους, επιτρέποντάς μας να χρησιμοποιήσουμε τη διάνοια και το μυαλό μας για να λύσουμε καλύτερα προβλήματα και να κατανοήσουμε καταστάσεις. Αυτό θα μας οδηγήσει να γίνουμε πιο περίεργοι και φιλικοί όταν αποκρυπτογραφούμε πολύπλοκα ζητήματα. Η τελευταία εμφάνιση του Δία στους Διδύμους ήταν από τον Ιούνιο του 2012 έως το 2013.

19 Αυγούστου και 4 Δεκεμβρίου: Ο Δίας στους Διδύμους τετραγωνίζει τον Κρόνο στους Ιχθείς. Μπορεί να αισθανόμαστε ελαφρώς αμφίθυμοι για το πώς να προχωρήσουμε μπροστά ή ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την ανάπτυξη και θα πάρουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε.

Πλανητικός διακόπτης του Πλούτωνα

Ο Πλούτωνας μας φέρνει ξαφνικές αλλαγές, για τις περισσότερες από τις οποίες είμαστε απροετοίμαστοι. Καθώς ο Πλούτωνας προχωρά προς τα εμπρός, κάνει μια βουτιά προς τα πίσω και μετά προχωρά ξανά προς τα εμπρός για να μας υπενθυμίσει ότι έχουμε ακόμη ημιτελή δουλειά να φροντίσουμε.

21 Ιανουαρίου: Ο Πλούτωνας επιστρέφει στον Υδροχόο, την ίδια θέση που κατείχε τον Μάρτιο του 2023. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επικεντρωθούμε στον ανθρωπισμό, την εφεύρεση, τα διαστημικά ταξίδια και την εξερεύνηση . Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Οκτωβρίου, ο Πλούτωνας θα περάσει στον Αιγόκερω, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε την ανάπτυξη και την εξέλιξή μας. Μετά από αυτό, ο Πλούτωνας θα συνεχίσει την κίνησή του προς τα εμπρός, επιστρέφοντας στον Υδροχόο στις 19 Νοεμβρίου για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Γιατί οι Λέοντες είναι καταπληκτικοί στο κρεβάτι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Μια νέα αρχή για έξι ζώδια – Προβλέψεις από τη Μάρι Γιόβα

Her News

Συγχώρεση: Ποια ζώδια ζητάνε πρώτα συγγνώμη;

Her News b

Ζώδια: Οι προβλέψεις απο 14 έως 20 Νοεμβρίου

Her News