HerNews.gr
Health

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να καταναλώσετε φρούτα

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κρατήσει τον γιατρό μακριά, αλλά μόνο εάν το καταναλώσετε την κατάλληλη στιγμή. Οι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι η καλύτερη στιγμή για να καταναλώσετε φρούτα είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την πράξη της κατανάλωσης φρούτων για να διασφαλιστεί ότι αφομοιώνονται επαρκώς από τον οργανισμό. Αν ψάχνατε να δώσετε στην καθημερινή σας διατροφή μια ώθηση με θρεπτικά συστατικά, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να καταναλώσετε φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ο βέλτιστος χρόνος για την κατανάλωση φρούτων θεωρείται γενικά πριν από τη δύση του ηλίου, σύμφωνα με τους διατροφολόγους. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τον φυσικό ρυθμό του σώματός σας, ενισχύοντας την καλύτερη πέψη και ενισχύοντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών κατά τις ώρες δραστηριότητας. Το να καταναλώσετε τα σωστά φρούτα με συνέπεια αυτή την ώρα μπορεί να συμβάλει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μεγιστοποιώντας τα οφέλη από αυτό που καταναλώνετε.

Γιατί δεν πρέπει να τρώτε φρούτα με άδειο στομάχι

Η επιλογή να τρώτε φρούτα με άδειο στομάχι, ειδικά ως το πρώτο γεύμα της ημέρας, μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Για ένα πιο ισορροπημένο ξεκίνημα της ημέρας σας, σκεφτείτε να ενσωματώσετε μερικά λίπη ή πρωτεΐνες πριν καταναλώσετε φρούτα. Αυτό όχι μόνο βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, αλλά και εξασφαλίζει σταθερά επίπεδα ενέργειας όλο το πρωί. Η υιοθέτηση αυτής της ισορροπημένης προσέγγισης υποστηρίζει τη βελτιωμένη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και μια πιο συνεπή απελευθέρωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ομοίως δεν πρέπει να καταναλώσετε φρούτα αμέσως μετά από ένα πλούσιο γεύμα καθώς όταν οι απαιτήσεις σας σε θερμίδες πληρούνται ήδη, αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στη μετατροπή της φρουκτόζης σε αποθέματα λίπους για μελλοντική χρήση.

Πως να εντάξετε τα φρούτα στην καθημερινή σας διατροφή από το πρωί έως το βράδυ

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών σας ικανοποιούνται με συνέπεια από το μεσημέρι έως το βράδυ, βοηθάει να λάβετε υπόψη τον τύπο των φρούτων που καταναλώνετε. Δείτε παρακάτω τον οδηγό των δερματολόγων για την καλύτερη στιγμή για κατανάλωση φρούτων και ποια φρούτα λειτουργούν για διαφορετικά μέρη της ημέρας:

Πρωί

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια έκρηξη ενέργειας και αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβάνοντας φρούτα όπως μούρα, μπανάνες και εσπεριδοειδή πλούσια σε βιταμίνη C. 

Απόγευμα

Αυτή τη στιγμή της ημέρας, θα θέλετε να επιλέξετε φρούτα που υποστηρίζουν την πέψη χωρίς να κατακλύζουν το σύστημά σας πριν από τον ύπνο. Τα μήλα και τα αχλάδια, και τα δύο πλούσια σε φυτικές ίνες, είναι εξαιρετικές επιλογές για το βράδυ.

Νύχτα

Εάν πρέπει να τα φάτε μετά το δείπνο, σκεφτείτε φρούτα με πιθανές ιδιότητες που προκαλούν ύπνο για τη νύχτα. Τα κεράσια και τα ακτινίδια γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε μελατονίνη, μπορούν να σας βοηθήσουν να περάσετε σε έναν ήσυχο ύπνο.

Acai: Η αντιοξειδωτική υπερτροφή που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πεπτικό έλκος: Πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

Her News

Αντισυλληπτικά: Τι θα συμβεί αν τα σταματήσεις;

Her News b

Καθαρισμός της αύρας με φασκόμηλο: Ένα αρωματικό ταξίδι προς την ευεξία

HerNews ka