HerNews.gr
DECORNEWS

7+1 τρόποι για να κάνετε το σαλόνι σας πιο γαλήνιο σαν ένα «καταφύγιο»

Το κόλπο για να μετατρέψετε το σαλόνι σας σε ένα καταφύγιο έγκειται στη δημιουργία ενός χώρου που θα μοιάζει σαν ένας ξεχωριστός προορισμός για το υπόλοιπο σπίτι. 

Είναι μια ζώνη όπου έρχεσαι για να χαλαρώσεις και νιώθεις σαν ένα ιδιαίτερο μέρος που είναι προσαρμοσμένο σε σένα και στις ανάγκες σου.

Θέλετε να αισθάνεστε χαλαροί στον χώρο, επομένως η βοήθεια του φωτισμού, των χρωμάτων και των φιλόξενων ιδεών σχεδίασης θα σας βοηθήσει να έχετε μια αίσθηση ηρεμίας μόλις κλείσετε την πόρτα πίσω σας. 

Διαβάστε παρακάτω πως θα δώσετε στο σαλόνι σας την αύρα ηρεμίας που αποζητάτε.

1. Είναι όλα στα έπιπλα

Ένα σαλόνι με έπιπλα χαμηλού προφίλΑν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ήρεμο χώρο, επιλέξτε τα σωστά έπιπλα σαλονιού. Θέλετε έναν καναπέ που να σας τυλίγει σαν μια μεγάλη αγκαλιά, γι’ αυτό σκεφτείτε κυρτούς καναπέδες ή καναπέδες σε σχήμα L που έχουν απαλότητα και άνεση. Το σχήμα L προσφέρει επίσης το καλύτερο κάθισμα στο σπίτι. Σκεφτείτε αξεσουάρ όπως τραπέζια και τραπεζάκια σαλονιού που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, επιτρέποντάς σας να κρατάτε μια κούπα ή ένα ποτήρι κρασιού κοντά στο χέρι σας ανά πάσα στιγμή. Σκεφτείτε επίσης ένα στήριγμα για τα πόδια – δεν θέλετε να αλλάζετε τα έπιπλά σας και να τραβάτε αυτό το τραπεζάκι πιο κοντά κάθε φορά που θέλετε να απλώσετε τα πόδια σας. 

2. Εισάγετε πολυεπίπεδες υφέςΈνα σαλόνι με διάφανες κουρτίνες και μικτές ταπετσαρίεςΦέρτε ζεστές υφές με ένα μείγμα τόνων και υφασμάτων που συνεργάζονται για να καταπραΰνουν και να ηρεμούν. Η υφή ξεπερνά κατά πολύ την ταπετσαρία καναπέ και μαξιλαριών. Σκεφτείτε τις επιτοίχιες ή τις πλούσιες ταπετσαρίες που βοηθούν στη δημιουργία μιας απολαυστικής αισθητικής. Οι κουρτίνες του σαλονιού είναι επίσης σημαντικές.

Σημειώστε πώς εισέρχεται το φυσικό φως στο δωμάτιο, είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο που να αισθάνεται σκοτεινό και άνετο, είτε ελαφρύ και ευάερο. Ανάλογα με την απάντηση, προτιμήστε πλούσιες και πολυτελείς κουρτίνες μέχρι το πάτωμα ή διάφανες κουρτίνες που διαχέουν το φως καθώς εισέρχεται στο χώρο. 

3. Επιλέξτε έναν ήρεμο συνδυασμό χρωμάτωνΈνα απτικό ροζ δωμάτιοΖητήστε τη βοήθεια χρωμάτων που ηρεμούν. Ο χρωματικός συνδυασμός σας είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη δημιουργία αυτής της πολυπόθητης αίσθησης χαλάρωσης. Γενικά, για να επιτύχετε μια ήρεμη, γαλήνια ατμόσφαιρα, κρατήστε την αντίθεση στο ελάχιστο. Μια φυσική παλέτα βοηθά στη δημιουργία μιας χαλαρωτικής αισθητικής, καθιστώντας την τον τέλειο χώρο για ξεκούραση και επαναφόρτιση. 

4. Αγκαλιάστε τη φύσηΈνα σαλόνι με νεύμα στη φύσηΤο να φέρετε τη φύση σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να ζητήσετε τη βοήθεια ενός δέντρου εσωτερικού χώρου ή ενός φυτού εσωτερικού χώρου. Κάντε την έρευνά σας για να επιλέξετε ένα φυτό που απομακρύνει τις τοξίνες και καθαρίζει τον αέρα. Αλλά φυσικά σαλόνια δεν σημαίνουν μόνο φυτά σε γλάστρες με υπέροχες ιδιότητες. Τα φυσικά υλικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ηρεμία της ψυχής. Εκτός από τα υλικά κατασκευής όπως η πέτρα και το ξύλο, οι αποχρώσεις του χρώματος που συναντάμε στη φύση είναι αμέτρητες και ξεπερνούν το μπλε, το πράσινο και το καφέ. Τα χρώματα που μεταφέρονται από φυσικά υλικά και όχι με χρώματα και χημικές βαφές ευνοούν την ευημερία μας.

5. Διώξτε την ακαταστασία

Ένα σαλόνι με έπιπλα που μετατρέπονται για έναν χώρο συνομιλίαςΕξετάστε τις έξυπνες επιλογές αποθήκευσης στο σαλόνι για να διώξετε την ακαταστασία. Εάν εστιάσετε στη δημιουργία ενός καταφυγίου, θέλετε έναν χώρο που να μοιάζει με καταφύγιο από την ακαταστασία και το χάος. Επιλέξτε λύσεις επίπλων που το λύνουν, με τραπέζι τηλεόρασης σαλονιού με εύχρηστα συρτάρια και ράφια με ντουλάπια στα χαμηλότερα επίπεδα. Μειώστε τον αριθμό των επιφανειών προς τις οποίες βαραίνει η ακαταστασία. Αν έχετε λευκούς τοίχους, επιλέξτε λευκά ντουλάπια. Αυτό θα βοηθήσει να εξαφανιστεί οπτικά και να δώσει την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος σας είναι μεγαλύτερος. 

6. Εστιάστε στο να φωτίσετε καλά τον χώροΣαλόνι με φωτισμό δαπέδουΑπαλλαγείτε από αυτόν τον φωτεινό φωτισμό του καθιστικού και επιλέξτε ένα εξεταζόμενο σχέδιο φωτισμού. Φροντίστε η φωτεινότητα του λαμπτήρα του φωτιστικού δαπέδου ή του επιτραπέζιου φωτιστικού σας να είναι κρυμμένη, να καλύπτεται από ένα αμπαζούρ ή ακόμη και να κρύβεται προσεκτικά πίσω από ένα φυτό εσωτερικού χώρου, διαχέοντας το φως εξίσου σε όλο το δωμάτιο. Μην ξεχνάτε τα κεριά για να φέρουν αυτό το στοιχείο αρωματοθεραπείας στον χώρο. Σε ένα σαλόνι, όπου μπορεί να χαλαρώνετε, να βλέπετε τηλεόραση, να κάνετε συζητήσεις ή να διαβάζετε, αγκαλιάστε τα φωτιστικά δαπέδου ή επιτραπέζια. 

7. Δημιουργήστε μια έντασηΈνα σαλόνι με εστία καυστήρα κορμούΣκεφτείτε τη διάταξη του χώρου και σκεφτείτε πώς μπορείτε να δώσετε έμφαση στο δωμάτιό σας. Εάν πρόκειται για χώρο χαλάρωσης, ίσως θελήσετε να μετακινήσετε την τηλεόρασή σας σε άλλο δωμάτιο και αντ ‘αυτού να εγκαταστήσετε έναν καυστήρα κορμού με τζάκι για να λειτουργεί ως η καρδιά του χώρου (οι φλόγες που τρεμοπαίζουν που παραλείπουν τη ζεστασιά λειτουργούν ως κατευναστική εστίαση πολύ καλύτερα από το μπλε φως της οθόνης της τηλεόρασής σας!). Σκεφτείτε επίσης τη διάταξη των επίπλων σας και τοποθετήστε ξανά τους καναπέδες ώστε να κοιτούν προς τα μέσα, δημιουργώντας περισσότερο ένα άνετο σχέδιο. Στρέψτε τους καναπέδες σας προς τα μέσα, κεντραρισμένοι γύρω από ένα τραπεζάκι σαλονιού που μπορεί να δώσει στο δωμάτιο μια οικεία διάταξη που πυροδοτεί φυσική συζήτηση. 

8. Τυλίξτε τις αισθήσεις Ένα σαλόνι με ένα κερί τραπεζιού του καφέΔημιουργήστε μια διάκριση ανάμεσα σε αυτό το δωμάτιο και κάθε άλλο στο σπίτι χρησιμοποιώντας την αίσθηση της όσφρησης. Η αρωματοθεραπεία είναι ένας απλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε και μπορεί να είναι ένας οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια αίσθηση χαλάρωσης.

Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα εισάγοντας το απαλό χάδι των αιθέριων ελαίων που διαχέονται στον αέρα, ή την απαλή λάμψη των αρωματικών κεριών εμποτισμένα με ηρεμιστικά αρώματα όπως λεβάντα, χαμομήλι ή ευκάλυπτος, γνωστά για τις ιδιότητες ανακούφισης του στρες.

Έτσι θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από συναισθηματικά αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας

Νεότερα Άρθρα

Συμβουλές για να οργανώσετε μια μικρή ντουλάπα με πολλά ρούχα

HerNews ka

Πως να απομακρύνετε αποτελεσματικά τα έντομα απο το χώρο σας

Her News

Tips διακόσμησης: Κάνε το όπως η Emily in Paris

Her News