HerNews.gr
DECORNEWS

Πετσέτες: Πρέπει να τις πλένετε μαζί με ρούχα ή ξεχωριστά;

Αν και μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να πλένετε ρούχα και πετσέτες σε ένα φορτίο πλυντηρίου, δεν σας συνιστούμε να το κάνετε. Για να διατηρήσετε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο υγιεινά και απαλλαγμένα από μικρόβια, θα πρέπει να αποφεύγετε να τα πλένετε μαζί στο ίδιο φορτίο ρούχων.

Επίσης, οι πετσέτες πλένονται καλύτερα με διαφορετικές ρυθμίσεις από ορισμένα είδη ένδυσης, επομένως είναι καλύτερο να τις κρατάτε χωριστά για να διατηρηθούν τόσο οι ιδιότητές τους όσο και η υφή τους.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί δεν πρέπει να βρίσκονται μαζί στο πλυντήριο, καθώς και πώς να πετύχετε τις πιο καθαρές, μυρωδάτες πετσέτες.

Πετσέτες πλυσίματος ανάλογα με το χρώμα

Πρέπει οι πετσέτες να πλένονται χωριστά;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πλένονται χωριστά από τα ρούχα. Οι βαμβακερές πετσέτες έχουν χνούδι που μπορεί να αφήσει θάμπωμα στα ρούχα σας εάν πλυθούν μαζί και όσες έχουν μικροΐνες έλκουν το χνούδι οπότε θα τραβήξουν όλο το χνούδι από τα βαμβακερά μπλουζάκια και τα εσώρουχά σας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι πετσέτες μπάνιου και κουζίνας είναι γεμάτες με βακτήρια που μπορούν να μεταφερθούν στα ρούχα σας, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε μόνο κρύο νερό για το φορτίο και δεν προσθέτετε απολυμαντικό ρούχων. Πρέπει να πλένονται σε ζεστό ή καυτό νερό και αυτό μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλα τα ρούχα.

Το πλύσιμο των ρούχων και των πετσετών χωριστά είναι επίσης καλύτερο για τη φροντίδα των υφασμάτων. Πολλές πετσέτες είναι χοντρά, βαριά αντικείμενα που μπορεί να επηρεάσουν ευαίσθητα αντικείμενα όπως δαντέλα ή μετάξι καθώς το φορτίο αναδεύεται στο πλυντήριο.

Οι καλύτερες συμβουλές μας για το πλύσιμο των πετσετών

Μοιραζόμαστε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το πλύσιμο ρούχων για να τις διατηρήσετε σε κορυφαία φόρμα, μεταξένιες και απαλές.

Βεβαιωθείτε ότι τις έχετε ταξινομήσει πριν πλύνετε. Ξεχωρίστε τις λευκές και χρωματιστές πετσέτες και στη συνέχεια, ταξινομήστε ανά τύπο ινών. Το ζεστό νερό είναι καλύτερο για τις λευκές βαμβακερές για την αφαίρεση λεκέδων και βακτηρίων. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για χρωματιστές ή από μπαμπού ή μικροΐνες.

Παραλείψτε τον σύντομο ή απαλό κύκλο πλύσης με πετσέτες, όσο μεγαλύτερος είναι ο κύκλος πλύσης, τόσο το καλύτερο. Φροντίστε να το συνδυάσετε με ένα  απορρυπαντικό βαρέως τύπου που περιέχει αρκετά ένζυμα για να σπάσει το χώμα και τους λεκέδες.

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο, καθώς αυτό θα σας αφήσει με βρώμικες, δύσοσμες πετσέτες. Χρειάζονται χώρο για ανάδευση στο διάλυμα καθαρισμού για να καθαριστούν καλά. Παραλείψτε επίσης το μαλακτικό – αφήνει μια επίστρωση στις ίνες της πετσέτας που παρεμποδίζει την απορροφητικότητα της.

Μπορείτε να πλύνετε τα σεντόνια με πετσέτες;

Αν θέλετε να συνδυάσετε σεντόνια και πετσέτες στο πλυντήριό σας, αυτό είναι εντάξει. Τόσο τα σεντόνια όσο και οι πετσέτες μπορούν να  πλυθούν μαζί  εάν τα διαχωρίσετε με βάση την περιεκτικότητα σε ίνες και τα χρώματα.

Η χρήση ενός καλού απορρυπαντικού με βάση τα ένζυμα είναι απαραίτητο για την αφαίρεση ρύπων από τα σεντόνια και τις πετσέτες. Τα ένζυμα είναι τα συστατικά του απορρυπαντικού που διασπούν τα μόρια του εδάφους ώστε να μπορούν να ξεπλυθούν.

Πώς να πλένετε, να στεγνώνετε και να φροντίζετε σωστά τις πετσέτες μπάνιου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φενγκ Σούι: Τι αλλαγές θα κάνετε στο υπνοδωμάτιο σας

Her News b

VipArt: Αναζωογονήστε το σπίτι σας με ανοιξιάτικους καμβάδες στα πιο εντυπωσιακά σχέδια

HerNews ka

H Vipart “τρελάθηκε” και βάζει φωτιά στη Black Friday με τιμές σοκ!

HerNews ka