HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να πλένετε, να στεγνώνετε και να φροντίζετε σωστά τις πετσέτες μπάνιου

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια αφράτη, φρέσκια πετσέτα αφού βγείτε από το ντους και μπορείτε να έχετε αυτή την εμπειρία που μοιάζει με σπα κάθε φορά—αν ξέρετε πώς να πλένετε και να στεγνώνετε σωστά  τις πετσέτες μπάνιου σας.

Όταν αναζητάτε ποιοτικές πετσέτες μπάνιου , είναι φτιαγμένες για να διαρκούν, αλλά πρέπει επίσης να ακολουθήσετε τις σωστές οδηγίες για να τις κρατήσετε σαν καινούργιες. Δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο να τις πλένεις και να τις πετάς στο στεγνωτήριο.

Η φροντίδα των πετσετών μπάνιου, σας προστατεύει σκοπίμως από το να μυρίζουν μούχλα ή να χάσουν την απορροφητικότητά τους όταν προσέχετε τις σωστές ρυθμίσεις για συγκεκριμένα υφάσματα και χρώματα, μπορείτε να διατηρήσετε τις λευκές σας πετσέτες λευκές, τις φωτεινές πετσέτες σας φωτεινές και τις σκούρες πετσέτες σας σκούρες.Ταξινόμηση πετσετών ανά χρώμα

Πώς να πλένετε τις πετσέτες μπάνιου

 

  • Διαχωρίστε με χρώμα

Διαχωρίστε τις πετσέτες μπάνιου σας από λευκές, φωτεινές και σκούρες για να κρατήσετε όλα τα χρώματα να φαίνονται καλύτερα. 

Πλύσιμο ανάλογα με το χρώμα

Πλύνετε κάθε ομάδα χρωμάτων σύμφωνα με τα ακόλουθα: οι λευκές πετσέτες πρέπει να πλένονται σε πολύ ζεστό νερό με απορρυπαντικό. Οι χρωματιστές, φωτεινές και σκούρες πετσέτες πρέπει να πλένονται σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό.

Πετσέτες πλυσίματος ανάλογα με το χρώμα

Βαθύς καθαρισμός όπως είναι απαραίτητο

Όταν καθαρίζετε ή φροντίζετε τους λεκέδες, προσθέστε λευκαντικό στις λευκές πετσέτες ή ασφαλές για το χρώμα χλωρίνη σε χρωματιστές πετσέτες. Μισό φλιτζάνι ξύδι μπορεί να προστεθεί για να περιποιηθεί τις μυρωδιές, ενώ μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα θα βοηθήσει να μαλακώσουν οι πετσέτες.

Προετοιμασία για βαθύ καθαρισμό πετσετών με ξύδι και μαγειρική σόδα

Στεγνώστε για να είναι επιπλέον απαλές

Πριν βάλετε τις πλυμένες πετσέτες στο στεγνωτήριο, στεγνώστε τις αντί να τις πετάξετε κατευθείαν από το πλυντήριο. Αυτό θα τις βοηθήσει να παραμείνουν αφράτες. Βεβαιωθείτε ότι οι πετσέτες είναι εντελώς στεγνές πριν τις βγάλετε από το στεγνωτήριο για να αποφύγετε την εμφάνιση μυρωδιών μούχλας.

Πετσέτες μπάνιου που στεγνώνουν για επιπλέον χνούδι

#Extra tip: Αποθήκευση πετσετών μπάνιου

Το αν διπλώνετε ή τυλίγετε τις πετσέτες για να τις αποθηκεύσετε εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση, αν και το ρολό μπορεί να σας εξοικονομήσει χώρο σε ένα μικρό μπάνιο. Εάν έχετε αποθηκευτικό χώρο, η αποθήκευση των πετσετών μπάνιου έξω από το μπάνιο είναι ιδανική για να μην υγραίνονται μεταξύ των χρήσεων. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αναβάθμισε το μπαλκόνι σου στην πόλη με αυτά τα απλά βήματα

Her News

Πώς να καθαρίσετε τις γυάλινες πόρτες του ντους ώστε να αστράφτουν

Her News

Πως να φροντίσετε τις τουλίπες σε ένα βάζο ώστε να διαρκέσουν περισσότερο

HerNews ka