HerNews.gr
Beauty

Ρυτίδες γέλιου: Πώς θα τις καλύψετε μέσα από τo skincare;

Sarah Jessica Parker

Οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, ή όπως αναφέρονται επιστημονικά, “ρινοπαρειακές αύλακες”, αποτελούν μια φυσιολογική διαδικασία του γήρατος και της φυσιολογικής κίνησης του προσώπου.

skincare ρουτίνα

Είναι ορατές γραμμές που εμφανίζονται γύρω από το στόμα και τον περίγυρό του, όταν κάνουμε εκφράσεις και κινούμε τους μύες του προσώπου.

Οι γνωστές “ρυτίδες γέλιου” ή “smile lines” είναι ένα καλό παράδειγμα δυναμικών ρυτίδων. Αυτές οι ρυτίδες εμφανίζονται προσωρινά όταν γελάμε ή κάνουμε άλλες εκφράσεις με το στόμα και εξαφανίζονται όταν επιστρέφουμε στην ηρεμία.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και μειώνονται οι επίπεδα κολλαγόνου, αυτές οι ρυτίδες τείνουν να μείνουν πιο ορατές και μπορεί να γίνουν μόνιμες.

Οι στατικές ρυτίδες και γραμμές είναι εκείνες που παραμένουν ορατές στο πρόσωπο ακόμα και όταν δεν κάνουμε εκφράσεις. Αυτές οι ρυτίδες είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας κίνησης του προσώπου και της επίδρασης του περιβάλλοντος, όπως η έκθεση στον ήλιο και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του δέρματος.

Για να περιορίσουμε τον σχηματισμό των ρυτίδων γύρω από το στόμα και να διατηρήσουμε το δέρμα υγιές, είναι σημαντικό να λάβουμε κατάλληλα μέτρα περιποίησης του δέρματος, να προστατεύουμε το δέρμα από τον ήλιο, να διατηρούμε υγιείς συνήθειες διατροφής και να αποφεύγουμε το κάπνισμα και άλλες επιβλαβείς συνήθειες.

Επίσης, υπάρχουν προϊόντα και θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ρυτίδων και την αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.

Ένα έξυπνο hack που μπορείς να δοκιμάσεις είναι η χρήση ρετινοειδών, τα οποία αποτελούν μια κατηγορία αντιγηραντικών συστατικών. Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείς να περιποιηθείς ακόμα περισσότερο το δέρμα σου και να προσφέρεις επιπλέον ενυδάτωση και αναζωογόνηση στις περιοχές με ρυτίδες.

Η ενυδατική μάσκα προσώπου που απλώνεται πάνω στις γραμμές γέλιου, ειδικά αν είναι overnight mask, μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος, καθώς οι συστατικοί της δρουν πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα eye patches, όπως αναφέρεις, αποτελούν έναν πολύ χρήσιμο τρόπο για να κλειδώσεις την υγρασία και τα ενεργά συστατικά της μάσκας προσώπου. Επιπλέον, τα δικά τους συστατικά μπορούν να προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση και αντιγηραντικά οφέλη στο δέρμα.

Ρυτίδες στο μέτωπο

Η μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι επίσης μια καλή επιλογή, καθώς παρέχει μια απαλή επιφάνεια που μειώνει την τριβή και την πίεση στο δέρμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας και να προστατεύσει το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς ή φθορές.

Ρυτίδες: Πώς να τις επιβραδύνετε με φυσικό τρόπο;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Δανάη Παππά: To ματ γιορτινό μανικιούρ που επέλεξε!

HerNewskl

Η NIVEA γιορτάζει το Pride με την special edition All Purpose Cream στα χρώματα του ουράνιου τόξου!

HerNewskl

Texan Hair: Βρήκαμε τον τρόπο να αποκτήσουν όγκο τα μαλλιά μας!

HerNewskl