HerNews.gr
DECORNEWS

5 λάθη που κάνουν το σαλόνι σας να φαίνεται μικρότερο – Πόσα κάνετε;

Ως ένας από τους χώρους στους οποίους περνάτε μεγάλο μέρος της ζωής σας, το σαλόνι σας πρέπει να ανταποκρίνεται σε πολλές απαιτήσεις. Δεν είναι μόνο ένα δωμάτιο στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε με την οικογένεια και τους φίλους, αλλά επίσης λειτουργεί για πολλούς ως γραφείο στο σπίτι τους, αίθουσα πολυμέσων και οτιδήποτε ενδιάμεσα. 

Επίσης, δεν υπάρχει καθορισμένο μέγεθος για το σαλόνι, έρχεται σε μορφές και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μια γεμάτη αρένα. Αποφεύγοντας τα πιο συνηθισμένα λάθη, μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου που αισθάνεται πιο ανοιχτός και φιλόξενος. 

Ίσως η πιο συγκεκριμένη συμβουλή που ισχύει για κάθε κανόνα είναι να κρατάτε τα πράγματα αναλογικά. Αυτή η ισορροπία χώρου και αντικειμένων είναι βέβαιο ότι προκαλεί μια αίσθηση αρμονίας στο σαλόνι σας και επιτρέπει μια καλή ροή κίνησης. Ποια είναι λοιπόν τα λάθη που πιθανότατα κάνετε;

1. Το χαλί σας είναι πολύ μικρό

καφέ χαλί σε ουδέτερο σαλόνιΤα χαλιά δεν πρέπει να υποτιμώνται ως προς τον αντίκτυπό τους. Τίποτα δεν παρουσιάζει τις ανέσεις του σπιτιού όπως ένας πυκνός σωρός κάτω από τα πόδια σας, αλλά το μέγεθος είναι όπου οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν λάθος. Τα μικρά χαλιά σαλονιού κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μικρότερα. Κατά γενικό κανόνα, τουλάχιστον τα μπροστινά πόδια όλων των επίπλων σας θα πρέπει να ακουμπούν πάνω στο χαλί. Όταν σχεδιάζετε το σαλόνι σας, δώστε προτεραιότητα στην επιλογή του χαλιού σας και σχεδιάστε αποτελεσματικά να επιλέξετε το μέγεθος που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο και τα έπιπλά σας.  

2. Το σαλόνι δεν αισθάνεται ισρορροπημένο 

μινιμαλιστικό σαλόνιΓια να ενισχύσετε την αίσθηση του χώρου στο σαλόνι σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια προσέγγιση μεγάλης εικόνας. Μην ξεχνάτε ότι κάθε πτυχή του δωματίου λειτουργεί παράλληλα με πολλές άλλες. Για να γίνει ένα δωμάτιο ευρύχωρο, μπορείτε να δημιουργήσετε πλάτος με κουρτίνες σε ολόκληρο τον τοίχο και να απλώσετε μεγάλα χαλιά. Για να αντικατοπτρίσετε την προσέγγιση στο σπίτι σας, επιλέξτε κομμάτια σε χαλαρωτικά χρώματα σαλονιού.

3. Διαλέξατε λάθος δάπεδο

μπλε, λευκό και μουσταρδί σαλόνιΜην ξεχάσετε να κοιτάξετε κάτω. Το ελαφρύτερο δάπεδο του σαλονιού δεν ανοίγει απλώς το δωμάτιο, αλλά αντανακλά περισσότερο φως σε όλο το δωμάτιο. Η επιλογή του δαπέδου είναι εξίσου σημαντική με τα χρώματα των τοίχων. Έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε το βάθος και το μέγεθος του χώρου. Η αντικατάσταση του δαπέδου σας μπορεί να είναι μια δαπανηρή αλλαγή σχεδιασμού, αλλά η βαφή πάνω από το υπάρχον δάπεδο μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Το να επιλέξετε ένα βαμμένο λευκό δάπεδο έχει αμέσως τεράστιο αντίκτυπο στη χωρική αίσθηση του δωματίου, αλλάζει δραματικά την εμφάνιση του.

4. Έχεις υπερφορτώσει το δωμάτιο

λευκό minimal σαλόνι με μουσταρδί μαξιλάριαΕίναι εύκολο να παρασυρθείτε όταν επιλέγετε τα έπιπλα του σαλονιού σας. Δυστυχώς, αυτό που μπορεί να φαίνεται υπέροχο στον πίνακα Pinterest μπορεί να μην μεταφράζεται πάντα στην πραγματική ζωή. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να επενδύσετε σε έπιπλα που αισθάνονται λιγότερο αποφρακτικά και πιο απαλά στο χώρο. Μην χρησιμοποιείτε ογκώδη ή μεγάλα έπιπλα, επιλέξτε έπιπλα με χαμηλό προφίλ. Κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει έναν σκοπό. Κρατήστε μόνο ό,τι είναι απαραίτητο για να αποφύγετε τον κορεσμό του χώρου. Το νόημα είναι το κλειδί κατά την επιλογή των επίπλων σας, έτσι ώστε τα λίγα κομμάτια με τα οποία περιβάλλεστε να είναι λειτουργικά και ελκυστικά για εσάς κάθε μέρα. Η ίδια προσέγγιση ισχύει και για μικρότερα αντικείμενα. 

5. Δεν υπάρχει χώρος “αναπνοής” για τα έπιπλα

σαλόνι με μπλε καναπέΔεν είναι μόνο οι άνθρωποι που χρειάζονται χώρο, αλλά και τα έπιπλα σαλονιού. Ακόμη και τα πιο όμορφα έπιπλα μπορεί να είναι περιοριστικά και μη ελκυστικά αν δεν τους δοθεί αρκετός χώρος. Επίσης, αναπόφευκτα θα απογοητευτείτε καθώς προσπαθείτε να ανακατευτείτε σε στενούς χώρους όπου συναντώνται οι γωνίες ή τα έπιπλα είναι πολύ κοντά. Τα έπιπλα τοποθετημένα πολύ κοντά μεταξύ τους μπορούν να κάνουν ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται γεμάτο. Εξασφαλίστε αρκετό χώρο μεταξύ των αντικειμένων για εύκολη μετακίνηση και αέρινη αίσθηση. 

Πως να κάνετε ένα μικρό σπίτι να φαίνεται ακριβό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να καθαρίσετε τις δερμάτινες μπότες και να τις κρατήσετε σαν καινούριες

HerNews ka

Κάν’το όπως στο Tik Tok: Καθάρισε τον φούρνο σου με 3 υλικά

Her News

Το πρώτο μου σπίτι: Τι να προσέξω;

Her News b