HerNews.gr
DECORNEWS

Peach Fuzz: Ανακηρύχθηκε και επίσημα το χρώμα της χρονιάς!

Μια απαλή, ροζ-πορτοκαλί απόχρωση που ονομάζεται “Peach Fuzz” είναι η επιλογή της Pantone για το χρώμα της χρονιάς για το 2024 όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Επίσημα ονομάζεται “Pantone 13-1023 Peach Fuzz”, το χρώμα είναι “βελούδινο”, “απαλό” και “λεπτεπίλεπτα αισθησιακό”, σύμφωνα με το σχέδιο και το χρώμα.

Η Pantone είναι περισσότερο γνωστή για το σύστημα αντιστοίχισης χρωμάτων της, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1960, που αριθμεί και οργανώνει αποχρώσεις με μια ξεχωριστή μορφή chip. Η εταιρεία διευθύνει επίσης το Pantone Color Institute, το οποίο επιλέγει το χρώμα της χρονιάς και διεξάγει έρευνα πρόβλεψης χρωματικών τάσεων.

Η φετινή επιλογή «απηχεί την έμφυτη επιθυμία μας για εγγύτητα και σύνδεση», λέει η Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Color Institute, σε μια δήλωση.

«Επιλέξαμε ένα χρώμα που ακτινοβολεί με ζεστασιά και μοντέρνα κομψότητα», προσθέτει. «Μια απόχρωση που αντηχεί με συμπόνια, προσφέρει μια απτική αγκαλιά και γεφυρώνει αβίαστα το νεανικό με το διαχρονικό».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ektyposegr (@ektyposegr)

Το Peach Fuzz είναι το 25ο χρώμα της χρονιάς της Pantone. Οι ετήσιες ανακοινώσεις ξεκίνησαν το 1999 για να «προσελκύσουν την κοινότητα του σχεδιασμού και τους λάτρεις των χρωμάτων σε όλο τον κόσμο σε μια συζήτηση γύρω από το χρώμα».

Κάθε χρόνο, μια ομάδα ειδικών στα χρώματα εξετάζει ταινίες, τέχνη, μόδα, σχέδιο, ταξιδιωτικούς προορισμούς, τεχνολογίες και πολλά άλλα για να καταλάβει ποια χρώματα επηρεάζουν τον κόσμο την τρέχουσα στιγμή. Χρησιμοποιούν επίσης εργαλεία πρόβλεψης, έρευνα ψυχολογίας χρώματος και άλλες πηγές για να προβλέψουν τις επερχόμενες τάσεις. Από όλη αυτή την έρευνα, περιορίζουν τις επιλογές σε ένα μόνο χρώμα που πιστεύουν ότι δίνει τον τόνο για το επόμενο έτος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTONE (@pantone)

Το Peach Fuzz είναι λιγότερο τολμηρό από  την περσινή επιλογή , μια φωτεινή, ροζ-κόκκινη απόχρωση που ονομάζεται «Viva Magenta». 

Το Viva Magenta είχε σκοπό να προκαλέσει λάμψη, δύναμη και χάρη καθώς ο κόσμος έβγαινε από την πανδημία και συνέχισε να παλεύει με την κοινωνική αναταραχή.

Προχωρώντας προς το 2024, ωστόσο, το Peach Fuzz «φθάνει σε μια σκοτεινή εποχή εν μέσω ενός ταραχώδους πολέμου και μιας τεταμένης εκλογικής χρονιάς», όπως γράφει η Angelica Villa για το ARTnews. Η πιο σιωπηλή απόχρωση προορίζεται να αντανακλά την ανάγκη για λίγη ησυχία, λίγη γαλήνη, λίγη ανάπαυλα.

Πού θα εμφανιστεί το Peach Fuzz το 2024; 

Χαλιά, ταπετσαρίες, ύφασμα, μακιγιάζ, τσάι και πολλά άλλα τα οποία είναι όλα παραδείγματα προϊόντων που κυκλοφόρησαν σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Pantone. Το χρώμα εμφανίζεται ήδη στη μόδα, με διασημότητες όπως  η Taylor Swift και η Rihanna να φοράνε το Peach Fuzz σε διάφορες εκδηλώσεις.

Alessandra Ambrosio: Επέλεξε το Peach Fuzz στο μανικιούρ της

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

7 λουλούδια που είναι ιδανικά για να φυτέψετε τον Απρίλιο

HerNews ka

Νέα Υόρκη: Κινηματογραφικά στούντιο με την υπογραφή του Ντε Νίρο

Her News

3 κόλπα για να ξαναφτιάξετε τον πάγκο της κουζίνας σας χωρίς να τον αντικαταστήσετε!

HerNews ka