HerNews.gr
Social News

Lili Reinhart: Αποκάλυψε ότι έχει αλωπεκία

«Μόλις διαγνώστηκε με αλωπεκία εν μέσω ενός μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου», έγραψε η Lili Reinhart σε ένα σύντομο κλιπ της ίδιας να τραγουδά μια γραμμή για το άγχος.

«Με πιέζουν πέρα ​​από τα όρια του τι θα έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος ώθησε να αντέξει» είπε  ενώ λάμβανε θεραπεία με κόκκινο φως στο τριχωτό της κεφαλής της στο TikTok.

Η Lili Reinhart δεν αποκάλυψε αν η αλωπεκία της προκλήθηκε άμεσα από το πρόβλημα ψυχικής της υγείας, αλλά και τα δύο σχετίζονται μερικές φορές.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, «μια ποικιλία παραγόντων πιστεύεται ότι προκαλούν γυροειδή αλωπεκία, συμπεριλαμβανομένου πιθανώς του σοβαρού στρες».

@lilireinhart Red light therapy is my new best friend. #alopecia #mentalhealth ♬ original sound – Sam Huberty

Η αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση ασθένεια όπου το σώμα ενός ατόμου επιτίθεται στους δικούς του υγιείς θύλακες τρίχας. Εκτός από την Reinhart, η βουλευτής Ayanna Presley και η ηθοποιός Jada Pinkett Smith έχουν επίσης μοιραστεί τις εμπειρίες τους σχετικά με τη συναισθηματική δυσφορία που συχνά συνοδεύει την τριχόπτωση που σχετίζεται με την αλωπεκία.

Στα σχόλια του TikTok, αρκετοί άνθρωποι ευχαρίστησαν την Reinhart για τη διάδοση της ευαισθητοποίησης και μοιράστηκαν τις δικές τους (κυρίως ενθαρρυντικές) ιστορίες αντιμετώπισης της πάθησης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lili Reinhart (@lilireinhart)

«Το έπαθα τυχαία τον περασμένο Νοέμβριο. Ήμουν απολύτως υγιής (αλλά αγχωμένος καθώς τελείωνα το μεταπτυχιακό μου). Έχασα το 30-40% της πυκνότητας των μαλλιών μου και έχω μπαλώματα τριγύρω», έγραψε ένας χρήστης.

Το 2021, πολλές γυναίκες άρχισαν να αντιμετωπίζουν απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με το στρες, η οποία φαινομενικά εντάθηκε από τη διάγνωση του COVID-19.

Αλλά ακόμη και πριν από την πανδημία, οι κατά τα άλλα υγιείς γυναίκες βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν αλωπεκία, συμπεριλαμβανομένης της σταρ του Ramy , May Calamawy.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lili Reinhart χρησιμοποιεί έναν αστείο ήχο TikTok για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση υγείας. Τον Σεπτέμβριο, διαγνώστηκε με δυσανεξία στη γλουτένη, η οποία ήταν ιδιαίτερα αποκαρδιωτική επειδή «το αγαπημένο της φαγητό είναι το ψωμί».

@lilireinhartJoining the league of gluten-intolerant bitches, I guess.♬ original sound – drinksforgayz

Jada Pinkett Smith: Ισχυρίζεται ότι το περίφημο χαστούκι των Όσκαρ έσωσε τον γάμο της

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η απάντηση του δημοσιογράφου της συνέντευξης- «Δεν μιλήσαμε ιδιωτικά- Ούτε διανοήθηκα να τον παγιδεύσω»

HerNews ka

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Οι αποκαλύψεις για τον δύσκολο τοκετό της Ιωάννας Τούνη και τη ζωή ως μπαμπάς

Her News

Ζιζέλ: Μας δείχνει το καλλίγραμμο σώμα της σε μια νέα εμβληματική καμπάνια μόδας

HerNews ka