HerNews.gr
Μόδα

Αυτά είναι τα πιο άνετα τακούνια που προτείνουν οι ποδολόγοι

Οι γόβες είναι το απόλυτο αξεσουάρ σχεδόν κάθε γυναίκας, αλλά όσο μεγαλώνουμε, αναρωτιόμαστε αν πρέπει πραγματικά να εγκαταλείψουμε την άνεση για το στυλ.Ξεπερνάμε επιτέλους την ιδέα ότι «η ομορφιά είναι πόνος», οπότε, αν θέλετε να φοράτε τακούνια χωρίς να χρειάζεται να μουλιάζετε τα πόδια σας μετά ή να θεραπεύσετε τις φουσκάλες, το καλύτερο σχέδιο είναι να αναζητήσετε ένα πιο άνετο στυλ. 

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε εντελώς τα τακούνια για να σώσετε τα πόδια σας. Μερικά βασικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μοντέρνων επιλογών , θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε κομψή ενώ νιώθετε ότι θα μπορούσατε να περπατήσετε για χιλιόμετρα.

Γιατί τα τακούνια είναι τόσο άβολα;

Η πτέρνα και ο αστράγαλος (ένα από τα «οστά του αστραγάλου») για παράδειγμα, είναι πολύ μεγαλύτερα από τα μικρότερα φαλαγγικά οστά και τις κεφαλές του μετατάρσιου του μπροστινού μας ποδιού.  Αυτό σημαίνει ότι τα ψηλοτάκουνα δημιουργούν εστιακή πίεση και επαναλαμβανόμενο αντίκτυπο στις μικρότερες δομές που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και τραυματισμό.

Το παραπάνω σημείο είναι γιατί τα πόδια μας πονάνε συχνά μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή μια βραδινή έξοδο στην πίστα με τακούνια – αλλά ακόμα και με τις γνώσεις και τις φυσικές συνέπειες, οι περισσότεροι από εμάς δεν εγκαταλείπουμε τα τακούνια σύντομα.

Πώς να επιλέξετε άνετα τακούνια

Σκεφτείτε το Σχέδιο

Ένα γεγονός που μπορεί να φαίνεται κάπως δυσάρεστο είναι ότι οποιοδήποτε τακούνι πάνω από 5 εκατοστά μπορεί να είναι προβληματικό για τα πόδια. Το ύψος και το σχήμα τακουνιού (σκεφτείτε: στιλέτο που μουδιάζει τα πόδια έναντι στυλ με τετράγωνα δάχτυλα) μπορούν και τα δύο να βοηθήσουν πολύ στο αν ένα ζευγάρι τακούνια είναι άνετα, αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Στην παραγωγή υποδημάτων, τα χιλιοστά μετρούν.  Σε τελική ανάλυση, αυτό σημαίνει ότι ορισμένα φλατ ή γόβες μπορεί να είναι εξίσου άβολα με τα ψηλά στιλέτο.

Δοκιμάστε νέα παπούτσια το βράδυ

Καθώς επεξεργάζεστε ξανά τη συλλογή των τακουνιών σας, έχει σημασία η ώρα της ημέρας που δοκιμάζετε νέα υποδήματα. Πάντα να αγοράζετε τα παπούτσια σας στο τέλος της ημέρας, όταν τα πόδια σας είναι πιο πρησμένα λόγω των σωρευτικών επιπτώσεων της βαρύτητας. Αν οι φτέρνες σας αισθάνονται άνετα στο τέλος της ημέρας, όταν τα πόδια σας είναι στη χειρότερη μορφή τους, θα είναι πιο πιθανό να αισθάνονται άνετα όλη την ημέρα.

Επιλέξτε στυλ δέρματος και σουέτ

Εκτός από το σχέδιο, τα υλικά από τα οποία είναι πραγματικά φτιαγμένα τα παπούτσια σας μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση που έχουν καθώς τα φοράτε. Δοκιμάστε να αγοράσετε γόβες σχεδιασμένες με δέρμα ή σουέτ, καθώς τα παπούτσια θα αισθάνονται πιο άνετα με τον καιρό και θα διαρκούν περισσότερο. 

Οι 6 καλύτερες τάσεις στα παπούτσια της σεζόν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βικτόρια Μπέκαμ: Mας έδειξε τη λεπτομέρεια που αναβαθμίζει τις τσάντες της!

HerNewskl

Chiara Ferragni: Έδειξε τον τρόπο που θα φορέσουμε τον κορσέ για να αναδείξει τη σιλουέτα μας!

HerNewskl

Gigi Hadid: Λανσάρει το δικό της brand με ρούχα!

HerNewskl