HerNews.gr
DECORNEWS

Δοκιμάστε αυτά τα 3 κόλπα για να εξουδετερώσετε τις άσχημες οσμές από το σπίτι

Το άρωμα είναι τόσο σημαντικό μέρος κάθε σπιτιού, αλλά κάποιες δυσάρεστες οσμές δεν συγκαλύπτονται εύκολα. Ανεξάρτητα από το πόσα κεριά καίτε ή τα αποσμητικά χώρου που έχετε συνδέσει, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει ορισμένες άσχημες μυρωδιές που παραμονεύουν στο σπίτι σας. 

Ένα αρωματικό κερί μπορεί να διορθώσει πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει μαγικά. Ακόμα και τα πιο δυνατά αρώματα δεν μπορούν να κρύψουν εντελώς το άρωμα του κάρυ που μαγειρέψατε χθες ή την υγρασία του σκύλου σας μετά τη βροχή. Το κλειδί για ένα σπίτι με εκπληκτική μυρωδιά είναι να αφαιρέσετε πρώτα τις οσμές και μετά μπορείτε να προσθέσετε μερικά γλυκά αρώματα (αν τα χρειάζεστε πραγματικά). 

Παρακάτω σας δίνουμε τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τις οσμές και να εξουδετερώσετε το άρωμα του σπιτιού σας. Ίσως ανακαλύψετε ότι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε έναν χώρο που μυρίζει πάντα φρέσκα ​​και φιλόξενα. 

1. Φροντίστε την ταπετσαρία σας

Ένα σαλόνι με μικτές υφέςΈνας ιδιαίτερος χώρος του σπιτιού που τείνει να κρατά μυρωδιές, ιδιαίτερα τις άσχημες, είναι οι ταπετσαρίες. Στο κέντρο κάθε καθιστικού βρίσκεται ένας καναπές και ανεξάρτητα από το πόσο “παρθένο” φαίνεται στην επιφάνεια, υπάρχει πάντα ένα άρωμα που κρύβεται στο ύφασμα.  Ως αποτέλεσμα, αυτή είναι η κύρια περιοχή που σας συμβουλεύουν οι ειδικοί να στοχεύσετε εάν θέλετε να εξουδετερώσετε το άρωμα του σπιτιού σας. Οι μυρωδιές μπορεί να παγιδευτούν στις ταπετσαρίες και τα υφάσματα, επομένως είναι σημαντικό να τις αντιμετωπίσετε για να απαλλάξετε πλήρως το σπίτι σας από τις οσμές.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στοχεύσετε αυτή τη μυρωδιά, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσετε καθαρίζοντας τον καναπέ σας. Χρησιμοποιήστε ένα ανανεωτικό σπρέι υφασμάτων ή καθαριστικό ταπετσαρίας για να φρεσκάρετε τα έπιπλα, τις κουρτίνες και τα χαλιά. Αναζητήστε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να εξουδετερώνουν τις οσμές και να αφήνουν τα υφάσματα να μυρίζουν καθαρά και φρέσκα.

2. Φροντίστε να αερίζετε τον χώρο

μεγάλα παράθυρα στο σαλόνιΔεν υπάρχουν πολλά προβλήματα που δεν μπορεί να διορθώσει λίγος καθαρός αέρας και οι άσχημες οσμές δεν αποτελούν εξαίρεση. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να φρεσκάρετε ένα σπίτι είναι να αφήνετε να εισέλθει λίγος καθαρός αέρας. Ο σωστός αερισμός θα αποτρέψει τη συσσώρευση οσμών και θα τις αντικαταστήσει με φυσική φρεσκάδα και είναι μακράν ένας από τους καλύτερους φυσικούς τρόπους για να αρωματίσετε το σπίτι σας.

Ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες για να επιτρέπεται ο σωστός αερισμός, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των παλιών οσμών και στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.  Εάν, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, αντιμετωπίζετε προβλήματα με ζωύφια και μύγες που εισέρχονται στο σπίτι σας από ανοιχτά παράθυρα, υπάρχει μια λύση και γι’ αυτό – σκεφτείτε να επενδύσετε σε σίτες που επιτρέπουν την είσοδο φρέσκου αέρα και εμποδίζουν τα ζωύφια.

3. Καθαρίστε με προϊόντα εξουδετέρωσης 

Ουδέτερη κρεβατοκάμαρα με κλινοσκεπάσματα με σχέδιαΤέλος, αναζητήστε αποσμητικά προϊόντα που εργάζονται σκληρά για να αντιμετωπίσουν τις άσχημες οσμές πριν φτάσουν στη μύτη σας. Υπάρχουν ορισμένα συστατικά και αρώματα που πρέπει να προσέξετε που λειτουργούν ιδιαίτερα καλά σε αυτό. Τα εσπεριδοειδή και ο άνθρακας αναγνωρίζονται ως θαυματουργά συστατικά για την μυρωδιά του σπιτιού.

Αφού μαγειρέψετε τρόφιμα με έντονα αρώματα, σιγοβράστε τις φλούδες εσπεριδοειδών σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για ένα φυσικό, αναζωογονητικό άρωμα σε όλη την κουζίνα. Ομοίως, ο ενεργός άνθρακας απορροφά τις οσμές σαν πρωταθλητής. Τοποθετήστε το σε μικρά πουγκάκια και βάλτε τα σε μουχλιασμένες γωνίες.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και είναι σίγουρο ότι το σπίτι σας θα μυρίζει φρεσκάδα σε χρόνο μηδέν. Ολοκληρώστε με το αγαπημένο σας κερί ή διαχύτη και θα έχετε ένα σπίτι που μυρίζει πάντα φρέσκο ​​και φιλόξενο!

3 συμβουλές για να αποθηκεύετε τα κλινοσκεπάσματα και να μοσχοβολάνε συνεχώς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 ατάκες για να βάλεις σε πίνακα

Her News

5 χρώματα που πρέπει να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε περισσότερο στο σπίτι σας

HerNews ka

6 απλά βήματα για να διατηρείτε την κουζίνα σας λιγότερο ακατάστατη

HerNews ka