HerNews.gr
DECORNEWS

Γκαζόν: 4 βήματα που πρέπει να κάνετε τον Φεβρουάριο για να είναι έτοιμο την άνοιξη

Με την άνοιξη προ των πυλών (κάπως) ανυπομονούμε να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στην αυλή και να βουτήξουμε στον εξωτερικό μας χώρο.  Ωστόσο, η πίσω αυλή δεν προετοιμάζεται, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένες βασικές εργασίες που πρέπει να εκτελέσετε τώρα, εάν θέλετε το γκαζόν σας να φαίνεται όμορφο μέχρι την άνοιξη. 

Το γκαζόν είναι το κέντρο των περισσότερων σύγχρονων κήπων , που σημαίνει ότι πρέπει να φαίνεται κορυφαίο για τη στιγμή που θα ξαναβγούμε στην πίσω αυλή. Μόλις επανεμφανιστεί ο ήλιος, θέλουμε να βρισκόμαστε κατευθείαν έξω απολαμβάνοντας τον καιρό και φιλοξενώντας φίλους και συγγενείς και το να προλάβουμε όλες τις εργασίες κηπουρικής μας τώρα μας εγγυάται ότι το γρασίδι μας θα έχει όλα όσα χρειάζεται για να λάμπει όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι.

1. Λίπανση πολύ νωρίς
Είναι λογικό να ενθουσιαστείτε υπερβολικά με την άνοιξη και να θέλετε αμέσως να απλώσετε το λίπασμα σε όλη την αυλή σας , αλλά αυτό θα ήταν λάθος. Το λίπασμα απαιτεί πολύ συγκεκριμένες συνθήκες για να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και για τους περισσότερους από εμάς, ο Φεβρουάριος δεν τις προσφέρει. Αποφύγετε τη λίπανση πολύ νωρίς, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές σημαίνουν ότι το γρασίδι δεν θα ωφεληθεί από αυτό. 
2. Αποφύγετε τη βαριά συντήρηση 
Αποφύγετε να εργάζεστε στο γρασίδι σας εάν το έδαφος είναι υπερβολικά υγρό, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπίεση του εδάφους και ζημιά στη βάση. Αυτές οι μεγαλύτερες εργασίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν αργότερα στη σεζόν. 

Νεότερα Άρθρα

Με αυτά τα κόλπα του Φενγκ Σούι θα προσελκύσετε τον έρωτα στο σπίτι & στη ζωή σας!

HerNews ka

Φτιάξε εύκολα το δικό σου απωθητικό spray κουνουπιών

Her News

Snake Plant (Σανσεβιέρια): Το must φυτό για το δωμάτιο σου

Her News b