HerNews.gr
DECORNEWS

Έτσι θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από συναισθηματικά αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας

Όπως είναι κατανοητό, τα συναισθηματικά αντικείμενα είναι συχνά τα πράγματα που οι άνθρωποι δυσκολεύονται περισσότερο να αφήσουν να φύγουν μόνο και μόνο λόγω της μνήμης που συνδέονται με αυτά.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να ξεκινήσει η διαδικασία θετικά. Ο ορισμός της ακαταστασίας είναι οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε, δεν αγαπάτε ή δεν πρέπει να κρατήσετε, οπότε για να αρχίσετε να ξεφορτώνετε ό,τι δεν αγαπάτε ανάμεσα στα συναισθηματικά σας αντικείμενα, πρέπει πρώτα να αφιερώσετε έναν αδιάκοπο χρόνο για να το επεξεργαστείτε.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα συναισθηματικά φορτισμένο πάνω από το κεφάλι σας, ότι είστε ξεκούραστοι, έχετε νερό και άφθονο φως και χώρο για να επεξεργαστείτε αντικείμενα.

2. Κάντε τις σωστές ερωτήσεις
ένα ουδέτερο σαλόνι με ράφια γεμάτα αντικείμενα και βιβλία
Υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας όταν οργανώνετε συναισθηματικά αντικείμενα για να αποφύγετε την «παράλυση ανάλυσης». Πρώτον, σου φέρνει χαρά; Αυτή η ερώτηση είναι αναμφισβήτητα η πιο προκλητική αλλά καίριας σημασίας στη διαδικασία. Ο συναισθηματισμός συχνά συνυφαίνεται με θετικά συναισθήματα, καθιστώντας δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν ένα αντικείμενο φέρνει πραγματικά χαρά ή αν το κρατάτε λόγω συνήθειας.
Στη συνέχεια σκεφτείτε την πρακτικότητα του αντικειμένου, σας βοηθά να θέσετε προτεραιότητες με μια ελαφρώς διαφορετική προοπτική. Μπορώ να διατηρήσω τη μνήμη με άλλο τρόπο; Εξερευνήστε εναλλακτικούς τρόπους διατήρησης της μνήμης που σχετίζεται με το αντικείμενο. Είτε με φωτογραφίες, ημερολόγιο ή άλλα δημιουργικά μέσα, σκεφτείτε αν υπάρχουν τρόποι να αποτυπώσετε την ουσία του αντικειμένου χωρίς να το κρατήσετε φυσικά.
3.Κρατήστε έναν μικρό χώρο για φύλαξη ένα διαμέρισμα σοφίτας με υπερυψωμένη πλατφόρμα ύπνουΕίναι καλό να κρατάτε ένα μικρό κουτί με αγαπημένα αντικείμενα που νιώθετε την ανάγκη να κρατήσετε για να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε χωρίς να το μετανιώσετε. Τα αντικείμενα που αποφασίζετε να κρατήσετε μπορεί να μην εκτίθενται, αλλά έχουν τεράστια συναισθηματική αξία. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρείτε τις αναμνήσεις σας χωρίς να γεμίζετε τον καθημερινό σας χώρο.
4. Προχώρα χωρίς ενοχές
ένα μικρό διαμέρισμα με μια μικρή κουζίνα
Το να “ξεφορτωθείτε” ένα αντικείμενο που σας θυμίζει κάποιον δεν κάνει τη σχέση που έχετε μαζί του λιγότερο ιδιαίτερη. Επιλέξτε τα αντικείμενα που χρησιμεύουν ως η καλύτερη αναπαράσταση αυτού του ατόμου ή της σχέσης που είχατε μαζί του. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε έναν ζωντανό χώρο που να αντικατοπτρίζει το παρόν και το μέλλον σας, όχι να κρατάτε το παρελθόν.

Νεότερα Άρθρα

Διακόσμηση εισόδου: Όμορφες ιδέες για το σπίτι σας

Her News

Hailey Bieber: Πως να αντιγράψετε τον φωτισμό της ντουλάπας της που κάνει πιο εύκολη την επιλογή ρούχων

HerNews ka

Πρέπει η κουζίνα και το σαλόνι σας να ταιριάζουν;

HerNews ka