HerNews.gr
DECORNEWS

Φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα για γάτες και σκύλους

Οι γονείς κατοικίδιων ζώων που είναι επίσης λάτρεις των φυτών πρέπει να γνωρίζουν τα φυτά εσωτερικού χώρου που θεωρούνται ασφαλή για σκύλους και γάτες. Οι σκύλοι και οι γάτες μπορεί να μπουν στον πειρασμό να μασήσουν και να καταναλώσουν φυτά εσωτερικού χώρου, επομένως είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι επιλέγετε φυτά φιλικά προς τα κατοικίδια για το σπίτι σας.

Φυσικά, για χάρη των φυτών και των κατοικιδίων σας, θα θέλετε να κρατήσετε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου μακριά από τα κατοικίδιά σας. Ωστόσο, επειδή ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τοξικά για τις γάτες και τους σκύλους , είναι συνετό να ερευνήσετε κάθε φυτό που αγοράζετε για να εξασφαλίσετε την ηρεμία εάν το κατοικίδιο ζώο σας μασήσει τα φύλλα ή τις ρίζες ενός φυτού.

1. Σαιντπώλια (Αφρικανική βιολέτα) Αφρικανικές βιολέτεςΟι αφρικανικές βιολέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανθοφόρα φυτά εσωτερικού χώρου για κατοικίδια. Είναι επίσης περιζήτητα επειδή ανθίζουν σε χαμηλό φωτισμό και ευδοκιμούν σε περιβαλλοντικές συνθήκες που αρέσουν στους ανθρώπους: μέτριες θερμοκρασίες και μέση υγρασία. 

Λάβετε υπόψη ότι ενώ τα φύλλα και τα άνθη είναι μη τοξικά για τα κατοικίδια ζώα, το λίπασμα που θα επιλέξετε θα απορροφηθεί από το φυτό και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει βλάβη εάν το κατοικίδιο ζώο σας καταπιεί μέρος του φυτού. Έτσι, εάν η γάτα ή ο σκύλος σας έχει ιστορικό στο να τρώει τα φυτά εσωτερικού χώρου σας, βρείτε ένα μη τοξικό ή φυσικό λίπασμα για να χρησιμοποιήσετε για τις αφρικανικές βιολέτες σας. 

2. Σολεϊρόλιακινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο των δακρύων μωρών

Η σολεϊρόλια είναι ένα υπέροχο, διακοσμητικό αειθαλές φυτό, με ιδιαίτερη κι έντονα ελκυστική εμφάνιση. Γνωστή και ως «δάκρυα αγγέλου», αυτό το υπέροχο φυτό από τη δυτική Μεσόγειο, αποτελεί ιδανική επιλογή για σκιερά σημεία του σπιτιού σας ή του κήπου, τα οποία φωτίζει και χρωματίζει.

3. Πιλέα πεπερομιοδές (Pilea peperomioides)

Κινεζικό εργοστάσιο χρήματοςΑυτός ο εύκολος φύλακας ανήκει στην οικογένεια της τσουκνίδας (Urticaceae), αλλά είναι μια ασφαλής επιλογή για σπίτια με γάτες ή σκύλους. Το σήμα κατατεθέν του είναι τα στρογγυλά, σαρκώδη φύλλα του σε ζωηρό πράσινο. Στην ιδανική περίπτωση, θα το τοποθετήσετε σε μια τοποθεσία στο σπίτι σας που δέχεται έντονο, έμμεσο φως, αλλά μπορεί να επιβιώσει και σε συνθήκες μέτριου έως χαμηλού φωτισμού. Όσον αφορά το πότισμα, κάντε το σπάνια αλλά βαθιά. Το χώμα πρέπει να στεγνώνει μεταξύ των συνεδριών ποτίσματος. Τα φύλλα του φυτού που μοιάζουν με δίσκο θα σας δώσουν μια ένδειξη εάν έχετε παραμελήσει το πότισμα για πολύ καιρό επειδή θα αρχίσουν να γέρνουν.

4. ΜπανανιάμπανανιάΗ μεγάλη μπανάνα που είναι φιλική προς τα κατοικίδια ( Musa spp.) χρησιμεύει ως φυτό με δραματική έμφαση. Αρκετά ασφαλές για το σερβίρισμα ανθρώπινης τροφής, δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη να βρείτε αυτό το φυτό ως μη τοξικό από την ASPCA, καθιστώντας το ένα ασφαλές φυτό εσωτερικού χώρου για γάτες και σκύλους. Και ενώ οι σκύλοι και οι γάτες μπορούν να τρώνε μπανάνες ως απόλαυση, μην υπολογίζετε στη μπανανιά σας ως πηγή προμήθειας, επειδή τα δέντρα που διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους σπάνια παράγουν καρπούς.

5. ΕχεβέριαΕχεβέριαΑυτός ο τύπος παχύφυτου είναι μια ασφαλής επιλογή εάν μοιράζεστε το σπίτι σας με σκύλους ή γάτες επειδή είναι μη τοξικό. Το φυτό εχεβέρια αναπτύσσει παχουλές ροζέτες, που κυμαίνονται στο χρώμα από πρασινωπό-ασημί έως μπλε-πράσινο ή ακόμα και σε λιλά απόχρωση. Όπως και άλλα παχύφυτα, δεν θα χρειαστεί να αιωρείστε γύρω από αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε μια τοποθεσία που έχει τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ήλιο κάθε μέρα. Ποτίστε όταν το έδαφος είναι εντελώς στεγνό, τυπικά κάθε 1 έως 2 εβδομάδες. Αυτό το φυτό θα υποφέρει εάν υπερποτιστεί, αλλά επίσης δεν τα πάει καλά με παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας. 

6. Χλωρόφυτοένα φυτό αράχνηΗ διαδοχική φύση του φυλλώματος του χλωρόφυτου σημαίνει ότι ταιριάζει φυσικά σε υπερυψωμένους χώρους όπως πλωτά ράφια, κρεμαστά καλάθια ή περβάζι παραθύρου (εφόσον δεν λαμβάνει πολύ φως). Είναι μη τοξικό για γάτες και σκύλους και έχει τη φήμη ως ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου.  

Σανσιβιέρια: Το δημοφιλές & ευέλικτο φυτό που φροντίζει το σπίτι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σπίτι: Συμβουλές συντήρησης του κλιματιστικού σας για αύξηση της απόδοσης του

Her News

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 4 πράγματα που θα βελτιώσουν τον ύπνο σας

HerNews ka

Χρυσή αισθητική: Πολυτέλεια στη διακόσμηση του σπιτιού με καμβάδες από τη Vipart

HerNews ka