HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Επέστρεψε και πάλι στα βασιλικά του καθήκοντα μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα λίγες εβδομάδες αφότου αποκάλυψε τη συγκλονιστική του διάγνωση με καρκίνο.

Ο βασιλεύων μονάρχης, 75 ετών, φωτογραφήθηκε να συναντά τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο την Τετάρτη.

Σηματοδότησε την πρώτη τους κοινή συνάντηση από τότε που ανακοινώθηκε η ασθένεια του βασιλιά Καρόλου στις αρχές του μήνα.

Ο Κάρολος, φορώντας ένα μπλε κοστούμι, φαινόταν να είναι ευδιάθετος καθώς έσφιγγε το χέρι του Σούνακ με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του.

«Είναι υπέροχο που σε βλέπω να φαίνεσαι τόσο καλά», είπε ο Σούνακ στον Βασιλιά, ο οποίος απάντησε αστειευόμενος: «Όλα γίνονται με καθρέφτες».

Ο Κάρολος είπε επίσης στον Σούνακ ότι ήταν συγκλονισμένος από την έκρηξη αγάπης από το κοινό.

«Είχα τόσα πολλά υπέροχα μηνύματα και κάρτες. Με οδήγησε σε δάκρυα τις περισσότερες φορές», είπε στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου, μετά την πρόσφατη επέμβαση για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες εργασίες ως συνήθως».

Ο Κάρολος ήθελε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να «αποτρέψει τις εικασίες» και να βοηθήσει το κοινό να καταλάβει «όσους σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

Ο γιος του, πρίγκιπας Χάρι, επιβιβάστηκε σε ένα τζετ από την Καλιφόρνια και πέταξε στο Clarence House για να επισκεφτεί τον μπαμπά του για μόλις μία ώρα αφού έμαθε τη διάγνωση απευθείας από τον μονάρχη.

Ο Δούκας του Σάσεξ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει ότι ο καρκίνος του πατέρα του μπορεί να βοηθήσει στη συμφιλίωση τους εν μέσω εντάσεων.

Αν και είναι άγνωστο τι είδους καρκίνο έχει ο βασιλιάς Κάρολος, η πρόγνωσή του φέρεται να είναι «καλή» και η κατάστασή του διαπιστώθηκε νωρίς.

Ο Κάρολος φάνηκε καλά όταν αυτός και η βασίλισσα Καμίλα παρακολούθησαν μαζί μια λειτουργία στην εκκλησία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Μέρες αργότερα, ευχαρίστησε το κοινό για την υποστήριξή του και είπε ότι τα καλά τους λόγια είναι «η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση».

Ο Κάρολος  ανέβηκε στο θρόνο τον Μάιο του 2023  μετά τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, σε ηλικία 96 ετών, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Βασιλιάς Κάρολος: Θα τον επισκεφθούν τα εγγόνια του, Άρτσι και Λίλιμπετ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Billboard Music Awards 2022: H Olivia Rodrigo ήταν η νικήτρια της μαγικής βραδιάς

HerNewskl

Shakira: “‘Eσπασε” τη σιωπή της μετά τον χωρισμό της με τον Gerard Piqué

HerNewskl

«Δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να βομβαρδίζουν σπίτια» – Δύσκολη η κατάσταση στο Ισραήλ

HerNews ka