HerNews.gr
DECORNEWS

3 κόλπα για να ξαναφτιάξετε τον πάγκο της κουζίνας σας χωρίς να τον αντικαταστήσετε!

Μια από τις μεγαλύτερες επιφάνειες στην κουζίνα, ο πάγκος όχι μόνο προσθέτει λειτουργική αξία αλλά επηρεάζει σημαντικά την εμφάνιση του δωματίου. Εάν έχετε βαρεθεί τους παλιούς, κληρονομημένους πάγκους της κουζίνας σας και θέλετε μια αλλαγή, δεν χρειάζεται να καλέσετε τον σχεδιαστή απαραίτητα. Οι πάγκοι κουζίνας μπορούν να ανανεωθούν χωρίς αντικατάσταση.

Για να σας δώσουμε μερικές ιδέες, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα μοντέρνα DIY κόλπα κουζίνας και μάθετε πώς να αποκτήσετε έναν ολοκαίνουργιο πάγκο σε χρόνο μηδέν.

1. Προσθέστε από πάνω πλακάκια

Πάγκος κουζίνας με λευκά πλακάκια και κόκκινο ενέματαΗ χρήση μικρών πλακιδίων μπορεί να προσθέσει μια παιχνιδιάρικη πινελιά στον πάγκο της κουζίνας σας, κάνοντάς την να δείχνει μοναδική. Ωστόσο, απαιτούν μια στιβαρή βάση, ειδικά αν ο πάγκος είναι ξύλινος. Βεβαιωθείτε ότι είναι επίπεδος, καθαρός και ικανός να υποστηρίξει το πρόσθετο βάρος των πλακιδίων. Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι το ενέματα είναι ευαίσθητα σε λεκέδες, επομένως επιλέξτε ένα χρώμα ενέματος που κρύβει καλά τους λεκέδες. Ο τακτικός βαθύς καθαρισμός του ενέματος θα βοηθήσει στη διατήρηση μιας φρέσκιας εμφάνισης.

2. Ενημερώστε με ένα χαρτί επαφής

Μια κουζίνα με ένα λευκό φύλλο laminate στον πάγκοΤα λευκά φύλλα επαφής ως υλικό πάγκου κουζίνας δίνουν τη μεγάλη, ευάερη και φωτεινή εμφάνιση στις κουζίνες. Μας αρέσει επίσης η χρήση πιο απαλών ουδέτερων τόνων όπως το μπεζ και το γκρι που δίνουν μια νότα χρώματος και ζεστασιάς σε μια κουζίνα. 

Φροντίστε να μετρήσετε καλά τον πάγκο σας πριν κόψετε το φύλλο. Θυμηθείτε, κατά τη μέτρηση λάβετε υπόψη τις άκρες, ώστε τα φύλλα σας να πρέπει να κοπούν ίσως λίγο περισσότερο. Το χαρτί επαφής μπορεί να μιμηθεί την εμφάνιση μαρμάρου, γρανίτη ή ξύλου, διακοσμώντας έτσι τους πάγκους κουζίνας με φρέσκο ​​χρώμα και υφή. Διατίθενται σε ρολά, με αδιάβροχη πλευρά και κολλώδες υπόστρωμα καλυμμένο με προστατευτική μεμβράνη.

3. Βάψτε τον πάγκο

Μια κουζίνα με μαρμάρινο πάγκοΑν θέλετε να δώσετε στους πάγκους σας από μάρμαρο, ξύλο ή λινέλαιο μια πιο λεπτομερή εμφάνιση, σκεφτείτε να τους βάψετε. Για μαρμάρινους πάγκους κουζίνας, θα μπορούσατε να βάψετε μια λεπτομερή “φλέβα” με το χέρι και στη συνέχεια να την καλύψετε με εποξειδικό. Για να κάνετε τον μαρμάρινο πάγκο DIY να φαίνεται πιο ρεαλιστικός, επιλέξτε διάφορα χρώματα και υφές βαφής. Μια καλή λύση είναι να βρείτε μια εικόνα ενός σχεδίου από μάρμαρο που σας αρέσει και να την μιμηθείτε.

Τα ντουλάπια στην κουζίνα πρέπει να είναι πιο σκούρα ή πιο ανοιχτά από τους τοίχους;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οριζόντια ή κάθετα πλακάκια; – Ποια κάνουν ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο;

HerNews ka

Τηλεόραση πάνω από τζάκι: Πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα

HerNews ka

Τα 5 καλύτερα φυτά για να φυτέψετε τον Ιανουάριο ώστε να έχετε εντυπωσιακή αυλή την άνοιξη & το καλοκαίρι

HerNews ka