HerNews.gr
Διεθνή

Βασίλισσα Καμίλα: Εμφανίστηκε μόνη της στο μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνταντίνου – Απών και ο Ουίλιαμ

Η βασίλισσα Καμίλα ανέλαβε τη βασιλεία ως αρχηγός της βασιλικής οικογένειας στην παγκόσμια σκηνή για πρώτη φορά στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο το μεσημέρι της Τρίτης 27/2.

Εμφανίστηκε ήρεμη και σίγουρη με μια κομψή εμφάνιση με ρίγες, καθώς ανέβηκε ως η πιο ανώτερη προσωπικότητα που εκπροσωπούσε τη βρετανική μοναρχία ερήμην του Καρόλου. 

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχασε τη λειτουργία καθώς η θεραπεία του για τον καρκίνο συνεχίζεται, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επρόκειτο να κάνει ανάγνωση αλλά αποσύρθηκε για «προσωπικούς λόγους».

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απουσία του Ουίλιαμ και δεν είναι γνωστό εάν αυτό σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη ανάρρωση της  συζύγου του Κέιτ Μίντλετον μετά την επέμβαση στην κοιλιά της τον περασμένο μήνα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να κάλεσε την οικογένεια για να απολογηθεί, ενώ το παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι η πριγκίπισσα «τα πηγαίνει καλά» καθώς αναρρώνει στο σπίτι.

Η Καμίλα φάνηκε να χαμογελά καθώς έφτασε στο Κάστρο σήμερα το πρωί και την υποδέχτηκαν στην πόρτα.

Φορώντας ένα σκούρο μαύρο σακάκι με διακριτική ρίγα, το συνδύασε με μια ασορτί φούστα και ένα καπέλο.

Και σε μια συναισθηματική εκδήλωση στοργής για τον εκλιπόντα συγγενή του συζύγου της, φάνηκε να απομακρύνει τα δάκρυά της καθώς παρακολουθούσε την τελετή.

Η Καμίλα και άλλα μέλη της οικογένειας θα συνοδεύονται από τη χήρα του τέως βασιλιά, Άννα-Μαρία, τον μεγαλύτερο γιο τους Παύλο και άλλα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας για τη λειτουργία στο ναό του παρεκκλησίου του 15ου αιώνα. 

Ο πρίγκιπας Άντριου ήταν παρών μαζί με τη Σάρα, τη Δούκισσα του Γιορκ και τις κόρες του, την πριγκίπισσα Ευγενία  και τη Βεατρίκη, επειδή θεωρήθηκε προσωπική οικογενειακή εκδήλωση. 

Γίνεται επίσης κατανοητό ότι ο Δούκας της Υόρκης παρευρέθηκε στη λειτουργία ως μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας και είχε προσκληθεί από την Ελληνική Βασιλική Οικογένεια. 

Όσο για τον Κάρολο, βρισκόταν στο κάστρο του Ουίνδσορ νωρίτερα την ίδια μέρα, αλλά έφυγε πριν ξεκινήσει η λειτουργία.

Ο Κάρολος δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα πέρυσι λόγω δεσμεύσεων που περιλάμβαναν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου. Η βασιλική πριγκίπισσα τον εκπροσώπησε στη λειτουργία.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διπλό μνημόσυνο στην Αγγλία – Γιατί ο Κάρολος δεν θα δώσει το παρών;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Πανσέληνος του ελαφιού»: Μοναδικές εικόνες σε όλο τον πλανήτη από την μεγαλύτερη πανσέληνο του 2023

HerNews ka

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διπλό μνημόσυνο στην Αγγλία – Γιατί ο Κάρολος δεν θα δώσει το παρών;

HerNews ka

Ευλογιά των πιθήκων: Tο πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα – Πως είναι ο 59χρονος ασθενής

Her News