HerNews.gr
Διεθνή

Τζέικ Λόιντ: Ο ηθοποιός του «Star Wars» βρίσκεται σε κέντρο ψυχικής υγείας μετά από ψυχωτικό επεισόδιο

Ο ηθοποιός του «Star Wars», Τζέικ Λόιντ, βρίσκεται σε κέντρο ψυχικής υγείας εδώ και 10 μήνες, όπως αποκάλυψε η μητέρα του.

Η Λίσα Λόιντ μοιράστηκε σε μια νέα συνέντευξη ότι ο Τζέικ, ο οποίος έπαιξε τον Anakin Skywalker στο «Episode I — The Phantom Menace» του 1999, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ενδονοσοκομειακής περίθαλψης μετά από ένα ψυχωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο του 2023 ενώ τον πήγαινε στο σπίτι.

«Είπε ότι ήθελε να σβήσει το αυτοκίνητο. Και έκλεισε το αυτοκίνητο στη μέση των τριών λωρίδων και εμείς ήμασταν στη μεσαία λωρίδα», θυμάται στο Scripps News Monday. «Υπήρχαν πολλές φωνές και κραυγές».

Ο Τζέικ Λόιντ το 2011

Ο Τζέικ Λόιντ στο «Star Wars: Episode I — The Phantom Menace»

Η Λίζα είπε ότι το περιστατικό προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση, με αποτέλεσμα άλλοι οδηγοί να καλέσουν το 911.

«Η αστυνομία έφτασε εκεί και έκαναν κάποιες ερωτήσεις στον Τζέικ», θυμήθηκε. «Τους μιλούσε, αλλά τίποτα από αυτά δεν είχε νόημα».

Ο Τζέικ, ο οποίος διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια το 2008, εισήχθη σε νοσοκομείο αργότερα εκείνη την ημέρα. Λίγους μήνες αργότερα μπήκε στο κέντρο αποκατάστασης για 18μηνη παραμονή.

«Τα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα», μοιράστηκε η μαμά του. «Σχετίζεται καλύτερα με τους ανθρώπους και γίνεται λίγο πιο κοινωνικός, κάτι που είναι πολύ ωραίο».

Natalie Portman, Liam Neeson, Jake Lloyd και Ewan McGregor στο "Star Wars: Episode I - The Phantom Menace"Η Λίζα είπε στο ρεπορτάζ ότι παρατήρησε για πρώτη φορά τον Τζέικ να «έχει κάποιο πρόβλημα» όταν ήταν στο γυμνάσιο. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε μόνο αφού πήγε στο κολέγιο.

«Δεν μας είπε ότι άκουγε φωνές εκείνη τη στιγμή. Αλλά άκουγε», θυμάται. «Όταν τελικά του είπαν (ότι ήταν σχιζοφρενής), τον έριξε εντελώς σε μια ακόμη χειρότερη κατάθλιψη. Ήταν πραγματικά δύσκολο».

Ο Τζέικ, ο οποίος έκλεισε τα 35 του στις 5 Μαρτίου, σπάνια έπαιρνε τα φάρμακά του επειδή δεν πίστευε ότι υπήρχε κάτι κακό σε εκείνον, σύμφωνα με τη μητέρα του.Τζέικ Λόιντ (Jake Lloyd) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.grΗ κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο τον Ιούνιο του 2015, όταν ο Τζέικ συνελήφθη επειδή ηγήθηκε της αστυνομίας σε μια καταδίωξη σε πολλές κομητείες πριν τρακάρει το αυτοκίνητό του. Πέρασε 10 μήνες στη φυλακή και στη συνέχεια ζήτησε ψυχιατρική βοήθεια.

Τώρα που ο Τζέικ επιστρέφει στη θεραπεία και παίρνει τακτικά τα φάρμακά του, η Λίζα είπε ότι αρχίζει να συμπεριφέρεται ξανά σαν «ο παλιός Τζέικ». Έχει επίσης παρακολουθήσει τη σειρά “Star Wars” “Ahsoka” στο Disney+.

«Λατρεύει όλα τα νέα πράγματα του “Star Wars”», είπε. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Τζέικ το μισεί. Το λατρεύει».

Η Λίζα διαβεβαίωσε τους θαυμαστές ότι ο γιος της είναι «σε πολύ καλύτερη φάση» αυτές τις μέρες, προσθέτοντας: «Όλοι αγαπάμε τον Τζέικ και θέλουμε να είμαστε κοντά του. Θέλω μόνο να είναι ευτυχισμένος».

Νεότερα Άρθρα

Ιράκ: Η Αμπίρ Αλ Σαχάνι έκοψε την αλογοουρά της στο Ευρωκοινοβούλιο

HerNews ka

Lindsay Lohan: Δεν πιέζει το σώμα της να “ανακάμψει” μετά τη γέννηση του παιδιού της

HerNews ka

Εμανουέλ Μακρόν: Η φωτογραφία με το ανοιχτό πουκάμισο

Her News