HerNews.gr
Health

Γκουίνεθ Πάλτροου: Αποκαλύπτει την ασυνήθιστη ρουτίνα μακροζωίας της

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπήρξε κάποια στιγμή που η Γκουίνεθ Πάλτροου δεν είχε άκαμπτο πρόγραμμα ευεξίας.

«Στις αρχές των 20 μου, δεν είχα πολύ πρωινή ρουτίνα», είπε η 51χρονη ιδρύτρια του Goop σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για τη συνεργασία της με το Moments of Space, μια εφαρμογή διαλογισμού.

Εκείνη την εποχή, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ήταν πολύ απασχολημένη με το να εμφανίζεται σε πολυσύχναστες υπερπαραγωγές, να κάνει πάρτι και να βγαίνει με  χολιγουντιανούς αστέρεε όπως ο Μπραντ Πιτ.

«Ή έβγαινα με φίλους και κοιμόμουν αργά ή ξυπνούσα πολύ νωρίς για να πάω στο πλατό», πρόσθεσε.

Είναι μια έντονη αντίθεση από τους θαυμαστές της Γκουίνεθ Πάλτροου που γνωρίζουν και αγαπούν —ή λατρεύουν να μισούν— σήμερα, κάποιον που έχει χτίσει μια τρομερή αυτοκρατορία ευεξίας και εντυπωσιακή ρουτίνα μακροζωίας.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου φορά μαύρο πουκάμισο και χρυσά κοσμήματα.Τώρα, η πρωινή ρουτίνα της Πάλτροου «περιλαμβάνει κάποιο διαλογισμό και λίγη άσκηση».

Συγκεκριμένα, ασκεί διαλογισμό «ανοιχτά με τα μάτια» – διαλογισμό ενώ εστιάζετε τόσο στο περιβάλλον γύρω σας όσο και συνδέοντας τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων και λέει ότι τη βοηθά να «μένει παρούσα» και «να νιώθει πιο ολοκληρωμένη».

«Βασίστηκα στον ανοιχτό διαλογισμό των ματιών μου για να συνδεθώ με τον υψηλότερο εαυτό μου, να μην πέσω σε αντιδραστικότητα, να προσπαθήσω να κρατήσω το εγώ μου έξω από αυτό», είπε, σύμφωνα με το Independent. «Ειδικά όταν αισθανόμαστε ότι κάτι δεν είναι δίκαιο ή άδικο, κάποιος δεν ανταποκρίνεται στο τέλος της συμφωνίας ή κάτι τέτοιο».

Επίσης, προφανώς οραματίζεται έναν υψηλότερο σκοπό για την πρακτική.Η Πάλτροου φοράει ροζ μάσκα προσώπου και γυαλιά και δέχεται περιποίηση ομορφιάς σε σπα.«Πιστεύω ότι ο διαλογισμός με ανοιχτά μάτια θα μπορούσε να είναι δυνητικά σημαντικός για την αλλαγή του κόσμου και την εμβάθυνση του τρόπου με τον οποίο συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους», είπε στο Independent. «Αυτή η διαλογιστική κατάσταση, αυτή η ενότητα, το νιώθω τόσο πολύ και νομίζω ότι η σύνδεση με αυτή την ενότητα απλώς θεραπεύει εγγενώς τη διαίρεση. Επειδή αισθάνεστε τη διασύνδεση κάθε ανθρώπου, φέρνει την ενσυναίσθηση στο προσκήνιο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πάλτροου συνδέεται με ανορθόδοξα τελετουργικά ευεξίας.

Στο παρελθόν αντιμετώπισε αντιδράσεις για τα γεύματά της με ζωμό οστών και συμμετείχε σε «πολύ παράξενη» οζονοθεραπεία , εκτός από τα διαφημιζόμενα πολυτελή προϊόντα ευεξίας στους οδηγούς δώρων του Goop.

Η Πάλτροου τόνισε επίσης τους «συνεπείς κοινούς παρονομαστές» που είναι δοκιμασμένοι και αληθινοί, όπως ο ύπνος, η χαλάρωση και η διατροφή.

«Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός. Το να διαχειρίζεσαι τις σκέψεις σου, το μυαλό σου, νομίζω, είναι πολύ σημαντικό για τη διαχείριση της αντίδρασης στο στρες. Το άγχος μπορεί να κάνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να μην λειτουργεί τόσο καλά, αυτό είναι καλά τεκμηριωμένο», εξήγησε.Η Γκουίνεθ Πάλτροου, κάθεται σε ένα χαλάκι, πίνει από ένα μπουκάλι.«Επίσης, νομίζω ότι η ποιότητα των σχέσεων και μετά, φυσικά, το να μην καταναλώνω πολύ αλκοόλ, ζάχαρη, όλα αυτά τα πράγματα».

Αλλά «στην επεξεργασία του σχεδίου της μακροζωίας», βασίζεται επίσης σε «δοκιμές» για να διασφαλίσει την υγεία ολόκληρου του σώματος, αν και ορισμένοι ειδικοί είναι δύσπιστοι για το πόσο απαραίτητοι είναι τέτοιοι αυστηροί έλεγχοι ρουτίνας.

«Υπάρχουν όλα αυτά τα νέα απίστευτα πρωτόκολλα προσυμπτωματικού ελέγχου για τη σάρωση για δείκτες όγκου στο αίμα, όλα τα είδη προηγμένης απεικόνισης και άλλα παρόμοια», είπε. «Και επειδή και οι δύο γονείς μου είχαν εμπειρίες με καρκίνο, είμαι πιθανώς λίγο πιο προληπτική από τον μέσο άνθρωπο».Η Πάλτροου σε μια selfie με γυαλιάΚατά κάποιον τρόπο, η διάγνωση του πατέρα της ήταν ένα ξυπνητήρι από τα 20 της, ο καταλύτης για την εξερεύνηση της σε «όλο τον κόσμο της ευεξίας και της προσοχής», είπε.

«Η πρακτική μακροζωίας μου θα εξελίσσεται πραγματικά όσο περισσότερο μαθαίνω. Και νομίζω ότι θέλω απλώς να παραμείνω πραγματικά ανοιχτή σε αναδυόμενες μεθόδους και επιστήμη γύρω από το πώς θα είναι αυτό τα επόμενα 10 περίπου χρόνια», είπε.

Γκουίνεθ Πάλτροου: Χέρι χέρι με τη σύντροφο του πρώην συζύγου της Ντακότα Τζόνσον

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβονται στην αυτοδιάγνωση;

Her News

Μελέτη εξηγεί γιατί δεν πρέπει να μένετε άυπνοι όλο το βράδυ

Her News

Ημικρανία: Ο φυσικός τρόπος για να σταματήσει

Her News b