HerNews.gr
Beauty

Χρειάζεται πραγματικά να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ;

Πιθανότατα να βουρτσίζετε τα δόντια σας κάθε βράδυ – αλλά μπορεί να μην συνειδητοποιείτε πόσο σημαντικό είναι να πλένετε το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ.

Δεν είναι μόνο να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, να αποτρέψετε τις ρυτίδες ή να ξεπλύνετε τα υπολείμματα μιας κουραστικής εργάσιμης ημέρας. 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί το πλύσιμο προσώπου πρέπει να είναι στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας πριν τον ύπνο, συνεχίστε να διαβάζετε.Πορτρέτο της όμορφης νεαρής γυναίκας που πλένει το πρόσωπό της πιτσιλίζοντας νερό σε ένα οικιακό μπάνιο.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το πλύσιμο του προσώπου σας;

Όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη , πιθανότατα δεν θα δείτε τη συσσώρευση ουσιών στο πρόσωπό σας από εκείνη την ημέρα. 

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρόσωπό σας συσσωρεύει βρομιά, βακτήρια, ρύπους και άλλες ακαθαρσίες από το περιβάλλον», δήλωσε στο Fox News Digital η Anne Chapas, MD, πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος και ιδρύτρια της UnionDerm στη Νέα Υόρκη.

«Το πλύσιμο του προσώπου σας πριν τον ύπνο βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των ακαθαρσιών, εμποδίζοντάς τους να φράξουν τους πόρους σας και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε εξάρσεις ακμής ή άλλα δερματικά προβλήματα».

Επιτρέπει επίσης στο δέρμα σας να αναπνέει, προάγοντας τον κύκλο εργασιών και την ανανέωση των κυττάρων ενώ κοιμάστε.Γυναίκα περιποίησης προσώπου που πλένει το πρόσωπο στο ντους που αφρίζει με σαπούνι καθαρισμού προσώπου στο δέρμα.

Το νυχτερινό πλύσιμο προσώπου προάγει επίσης την ανάπλαση του δέρματος. 

Ο καθαρισμός πριν τον ύπνο επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει και διευκολύνει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό βοηθά να οδηγήσει σε μια πιο υγιή και πιο ζωντανή επιδερμίδα.

Για όσους χρησιμοποιούν προϊόντα περιποίησης, το πλύσιμο πριν τον ύπνο ενισχύει την αποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων.

Ξεπλένοντας τα υπολείμματα της ημέρας, δημιουργείτε ένα βέλτιστο περιβάλλον για τις νυχτερινές ενυδατικές κρέμες και τους ορούς σας να διεισδύουν στο δέρμα.

Το πλύσιμο του προσώπου σας αφαιρεί επίσης τις τοξίνες του περιβάλλοντος

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς ρύπους και τοξίνες, ειδικά σε όσους ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Το πλύσιμο του προσώπου σας πριν από τον ύπνο απαλλάσσει το δέρμα σας από αυτές τις επιβλαβείς ουσίες, μειώνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού και βλάβης του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Αν και το πλύσιμο προσώπου είναι σημαντικό για όλους, μπορεί να είναι μεγαλύτερη εστίαση για τις γυναίκες, καθώς οι γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν καλλυντικά πιο συχνά. 

Ωστόσο, οι άνδρες με αρκετές τρίχες στο πρόσωπο μπορεί να χρειαστεί να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό του δέρματος κάτω από τα γένια ή το μουστάκι για να αποτρέψουν τη συσσώρευση λιπαρότητας και βακτηρίων.

Συμβουλές για αποτελεσματικό πλύσιμο προσώπου

Το να δεσμεύεστε να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε βράδυ δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζετε φανταχτερά προϊόντα ή να ενσωματώνετε λεπτομερείς θεραπείες δέρματος.

Ορισμένα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να είναι ακριβά, αλλά το πλύσιμο του προσώπου σας δεν χρειάζεται να είναι ένα από αυτά. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό χωρίς άλλα ενεργά συστατικά για όλους τους τύπους δέρματος.

Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, ακολουθήσετε μια ενυδατική κρέμα για να αναπληρώσετε τη χαμένη ενυδάτωση.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για εφαρμογή αντηλιακού;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Concealer νυχίων: Aυτή είναι η λύση όταν δεν προλαβαίνετε να κάνετε μανικιούρ!

HerNewskl

Χριστίνα Μπόμπα: Έκανε το πιο chic ombre μανικιούρ

HerNewskl

Botox: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την ενέσιμη θεραπεία;

Her News b