HerNews.gr
Αφιερώματα

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας

Η γιορτή του ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι μια από τις σημαντικότερες εορτές στο χριστιανικό ημερολόγιο.Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου και είναι μια εορτή που επισημαίνει το στιγμιότυπο της ανακοίνωσης της γέννησης του Ιησού Χριστού στην Παρθένο Μαρία από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. Αυτή η εορτή αναδεικνύει την πίστη, την υπακοή και την ανταπόκριση της Παρθένου Μαρίας στο θέλημα του Θεού.

Η εορτή του ευαγγελισμού είναι επίσης σημαντική επειδή σηματοδοτεί την αρχή της προετοιμασίας για τη γέννηση του Χριστού και την εορτή των Χριστουγέννων. Είναι ένας χρόνος όπου οι χριστιανοί αναλογίζονται τη σημασία της ενσάρκωσης του Υιού του Θεού και την ελπίδα που φέρνει η γέννησή Του στον κόσμο.undefinedΣτην Ορθόδοξη Εκκλησία, η γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συνοδεύεται από πολλά θρησκευτικά τελετουργικά και εορταστικά έθιμα, συμπεριλαμβανομένων εκκλησιαστικών λειτουργιών και παραδοσιακών γιορτινών γευμάτων. Επιπλέον, πολλοί πιστοί προσέρχονται στις εκκλησίες για να τιμήσουν την εορτή και να προσευχηθούν.

Ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου αναφέρεται στο σημαντικό γεγονός όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ανακοίνωσε στην Παρθένο Μαρία ότι θα γίνει η μητέρα του Υιού του Θεού, του Ιησού Χριστού. Αυτό το γεγονός είναι ένας από τα σημαντικότερα στους χριστιανικούς πιστούς καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της ενσάρκωσης του Υιού του Θεού στη γη.Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου | ΠεμπτουσίαΗ Θεοτόκος, με την απάντησή της “Ιδού η δούλη του Κυρίου γενοιτό μοι κατά το ρημά σου”, δείχνει την απόλυτη υπακοή και πίστη στο θέλημα του Θεού. Ο ευαγγελισμός αυτός είναι σημαντικός για τη χριστιανική πίστη, διότι συμβολίζει την ανανέωση της ανθρωπότητας μέσω της εμφάνισης του Χριστού στον κόσμο για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

Ευαγγελισμός σημαίνει αναγγελία χαρμόσυνης είδησης και ετυμολογικά προέρχεται από το ευάγγελος (=ευ+άγγελος < αγγέλω) μια πολύ παλαιότερη ελληνική λέξη (Οδύσσεια, ξ 152-153: ως νείται Οδυσσεύς ευαγγέλιον δε μοι έστω […]).

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Marilyn Monroe: 10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για την θρυλική ηθοποιό

Her News b

Vintage stories: O Λάμπρος Κωνσταντάρας μέσα από τις αφηγήσεις των συγγενών και των συνεργατών του

Her News

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: «Η ζωή δεν τελειώνει ποτέ και ο χορός δεν σταματά ποτέ» – Το φετινό μήνυμα

HerNews ka