HerNews.gr
Σχέσεις

Πώς να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε

Είτε μόλις ξεκινήσατε να βγαίνετε είτε γιορτάζετε τη χρυσή σας επέτειο, το να είστε καλός σύντροφος σημαίνει να κάνετε τον αγαπημένο σας να αισθάνεται ασφαλής, σίγουρος και αγαπητός. Ο λόγος; Δεν βιώνουν όλοι την αγάπη με τον ίδιο τρόπο, επομένως το να ανακαλύψετε πώς να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση μιας υγιούς και διαρκούς σχέσης. 

Είναι ο καφές που φτιάχνεται σωστά, το τρίψιμο της πλάτης μετά από μια δύσκολη μέρα ή αυτό το κομπλιμέντο-έκπληξη που κάνει τον σύντροφό σας να λάμπει, όλα γίνονται χωρίς ατζέντα. Όλα ξεκινούν με αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση, που μπορεί να φανεί με μυριάδες τρόπους.

Στιγμιότυπο ενός νεαρού άνδρα που δίνει στην κοπέλα του ένα φιλί στο μέτωπο σε εξωτερικούς χώρουςΌπως έχετε ανακαλύψει, το πρώτο βήμα για να δείξετε την αγάπη του συντρόφου σας είναι να μάθετε ποιες είναι οι γλώσσες αγάπης σας και του συντρόφου σας. Από εκεί, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ενέργειές σας για να βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφός σας αισθάνεται επικυρωμένος και αγαπητός.

Επικοινωνήστε με λέξεις

Εάν η γλώσσα αγάπης του συντρόφου σας είναι λέξεις επιβεβαίωσης, οι λεκτικές εκφράσεις αγάπης και επικύρωσης συμβάλλουν πολύ στο να τον κάνουν να αισθάνεται αγάπη. Είτε λέτε στον σύντροφό σας όλα όσα αγαπάτε σε αυτόν κατά τη διάρκεια του δείπνου, είτε του στέλνετε ένα μήνυμα πριν από μια σημαντική συνάντηση είτε κολλάτε ένα σημείωμα αγάπης στο πορτοφόλι του για να το διαβάσει με τον ελεύθερο χρόνο του, το να είναι κανείς ειλικρινής και αυθεντικός είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Γι’ αυτό, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξετε τη φροντίδα σας είναι απλώς να αφήσετε κάτω το τηλέφωνό σας, να δώσετε στον σύντροφό σας την πλήρη προσοχή σας και να μιλήσετε από καρδιάς. 

Γίνε ενεργός ακροατής

Η ενεργητική ακρόαση και η ενσυναίσθηση είναι δύο από τα πιο κρίσιμα στοιχεία για υγιείς συζητήσεις και για την παροχή ειλικρινούς επικύρωσης.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κατακτήσετε την αποτελεσματική ακρόαση και κατανόηση, ακόμη και κατά τη διάρκεια σκληρών συνομιλιών:

  • Απομακρύνετε τυχόν περισπασμούς και δώστε στον σύντροφό σας την αμέριστη προσοχή σας.
  • Εστιάστε στις λέξεις που λένε αντί στις σκέψεις που στροβιλίζονται στο μυαλό σας.
  • Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματός τους και στο φωνητικό τους ύψος. 
  • Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές για να ρυθμίσετε τα συναισθήματά σας και να καθυστερήσετε την επιθυμία σας να ανταποκριθείτε γρήγορα. 
  • Αφήστε τον σύντροφό σας να ολοκληρώσει πλήρως τις προτάσεις του. 
  • Κάντε οποιεσδήποτε διευκρινιστικές ερωτήσεις και επαναλάβετε όσα ακούσατε, εάν χρειάζεται.
  • Προσπαθήστε να καταλάβετε από πού προέρχονται και χρησιμοποιήστε δηλώσεις «εγώ» εάν η συζήτηση θερμαίνεται. 
  • Απαντήστε από ένα μέρος καλοσύνης, ενσυναίσθησης και επικύρωσης.

Δείξτε στοργή μέσα από πράξεις

Εάν ο σύντροφός σας είναι πιο πιθανό να σας φέρει ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί παρά να σας στείλει ένα ρομαντικό ποίημα, το πιθανότερο είναι ότι η γλώσσα της αγάπης του βασίζεται στη δράση. Παρόλο που το να ολοκληρώνετε κάποιες από τις δουλειές του αγαπημένου σας ή να του κάνετε πρωινό μπορεί να μην αισθάνεται τόσο ρομαντικό όσο, για παράδειγμα, να του γράφετε ένα γράμμα αγάπης, οι πράξεις εξυπηρέτησης βοηθούν στη μείωση του άγχους του άλλου, γεγονός που τον κάνει πιο ανοιχτό στη σύνδεση. 

Ένας πολυάσχολος γονέας θα μπορεί να χαλαρώσει πιο γρήγορα στο τέλος της ημέρας, όταν ο σύντροφός του βοηθά με το μαγείρεμα , το καθάρισμα ή/και τις ρουτίνες των παιδιών πριν τον ύπνο.

Ακολουθούν μερικές απλές πράξεις και μικρές χειρονομίες που μπορούν να δείξουν στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε:

  • Καθαρίστε την κουζίνα ή το αυτοκίνητό τους χωρίς να σας ζητήσουν.
  • Πάρτε το αγαπημένο τους σνακ ή εφοδιάστε το ψυγείο.
  • Κάντε τους έκπληξη με πρωινό το πρωί.
  • Ξυπνήστε νωρίς με τα παιδιά/κατοικίδια για να μπορέσουν να κοιμηθούν περισσότερο.
  • Προγραμματισμός ταξιδιού/ ραντεβού.

Δημιουργήστε στιγμές με νόημα

Εκτός από μικρές, συνεπείς πράξεις αγάπης και καλοσύνης, ας μην υποτιμούμε τη δύναμη μιας μεγάλης ρομαντικής χειρονομίας. Από τα δείπνα υπό το φως των κεριών έως τα αυθόρμητα οδικά ταξίδια, η αξία του να ξεφεύγεις περιστασιακά από τη ρουτίνα και να κάνεις κάτι πολύ ιδιαίτερο με τον αγαπημένο σου είναι πολύ σημαντικό. Αυτό καλλιεργεί την αίσθηση του αυθορμητισμού και του ενθουσιασμού, που είναι και τα δύο σημαντικά για τη μακροζωία των σχέσεων. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πουν ότι οι σχέσεις τους βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων τους, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στη συνέχεια όταν αξιολογούν πραγματικά πόσο χρόνο και ενέργεια αφιέρωσαν σε αυτές. 

Δείξτε σεβασμό και εκτίμηση

Ανεξάρτητα από τη γλώσσα αγάπης του συντρόφου σας,  ένας από τους πιο θεμελιώδεις τρόπους για να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε είναι απλώς να τον φέρεστε με σεβασμό και να τιμάτε αυτό που τον κάνει χαρούμενο. Ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι η βάση της αγάπης και ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις μια δυνατή σχέση. Όταν αυτές οι αρετές αγνοούνται, το δοχείο της σχέσης ραγίζει και μπορεί τελικά να σπάσει.

Είναι εύκολο να δείξεις στον σύντροφό σου ότι τον εκτιμάς! Εδώ είναι μερικοί απλοί τρόποι:

  • Ευχαριστείστε τους συχνά.
  • Δείξτε ενδιαφέρον για τα ενδιαφέροντά τους.
  • Γιορτάστε αυτό που τους κάνει μοναδικούς.
  • Επαινέστε τα δυνατά τους σημεία.
  • Ζητήστε συγγνώμη όταν κάνετε λάθος.
  • Τιμήστε τα ατομικά τους συναισθήματα και προσπαθήστε να κατανοήσετε την προοπτική τους.
  • Να είστε συγκεκριμένοι για το γιατί τους αγαπάτε και να τους το θυμίζετε τακτικά. 

Δείτε γιατί η έλξη είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εμφάνιση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρέπει να περιμένετε έναν σύντροφο που δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί σε μια σοβαρή σχέση;

HerNews ka

Τοξική σχέση: Ποια είναι τα σημάδια

Her News b

Stashing: Και όμως, υπάρχει ένας χειρότερος όρος από το ghosting!

HerNewskl