HerNews.gr
DECORNEWS

Οι πιο μοντέρνες και σύγχρονες ιδέες για να διακοσμήσετε τους κάκτους σας

Αυτά τα θαύματα που κατοικούν στην έρημο εξακολουθούν να είναι δημοφιλή φυτά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διακόσμηση με κάκτους κάνει μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Ξεχάστε τα εβδομαδιαία προγράμματα ποτίσματος και το σκούπισμα των φύλλων – δώστε στους κάκτους το σωστό χώμα (συνήθως με άμμο), έντονο φως και ποτίστε τους όταν το χώμα έχει στεγνώσει και θα σας ανταμείψουν με τη μοναδική τους ομορφιά.

Έχουν επίσης χαμηλή συντήρηση, επομένως αποτελούν εξαιρετικά φυτά εσωτερικού χώρου για αρχάριους και πολυάσχολους ανθρώπους. Ικανοί να αντέξουν τις ακραίες θερμοκρασίες και την ξηρασία, οι κάκτοι θα ευδοκιμήσουν με ελάχιστη προσοχή. Πώς μπορείτε λοιπόν να διακοσμήσετε με αυτά και να φτιάξετε όμορφους εσωτερικούς κήπους ; Διαβάστε παρακάτω.

1. Επιλέξτε έναν statement κάκτο

δωμάτιο με μεγάλο ψεύτικο κάκτοΠρώτα, επιλέξτε τον τέλειο κάκτο για διακόσμηση με φυτά. Όπως συμβαίνει με ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου, έτσι και ένας γιγάντιος κάκτος προσφέρει μια δήλωση σε κάθε δωμάτιο. Τοποθετήστε το δίπλα σε μια vintage δερμάτινη πολυθρόνα σε μια κλασική μεγάλη γλάστρα από τερακότα και τελειώστε με βότσαλα πάνω από το χώμα.

2. Γεμίστε ένα περβάζι παραθύρου με διαφορετικούς κάκτους με διάφορες γλάστρες

κάκτοι σε ένα περβάζι από το Westland HorticultureΈνα από τα πολλά στοιχεία που κάνουν τους κάκτους ξεχωριστούς είναι τα μοναδικά γλυπτά τους σχήματα. Αυτές οι ασυνήθιστες μορφές ενισχύονται όταν μια ποικιλία από κάκτους εμφανίζονται μαζί, γι’ αυτό αξιοποιήστε τους στο έπακρο και μετατρέψτε το περβάζι του παραθύρου σας σε έναν εσωτερικό κήπο. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μερικά παχύφυτα στο μείγμα. Επιλέγοντας διάφορα είδη με διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και χρώματα, θα δημιουργήσετε αντίθεση και οπτικό ενδιαφέρον. 

3. Φτιάξτε έναν μικρό εσωτερικό κήπο Zen

mini zen garden από τη Lisa Eldred Steinkopf, συγγραφέα, Creative Houseplant Projects από την Cool Springs PressΟι κήποι Zen αποτελούν μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας φυτών εσωτερικού χώρου και μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός αισθήματος ηρεμίας. Αυτά τα «ξηρά τοπία» συναντώνται συχνά σε ναούς και είναι διατεταγμένα με βράχους, φυτά, υδάτινα στοιχεία και άμμο ή χαλίκι, το οποίο είναι τυλιγμένο με τσουγκράνα, προσφέροντας χρόνο για ήσυχη περισυλλογή. Αναδημιουργήστε την εμφάνιση τοποθετώντας μια μίνι εσωτερική εκδοχή ενός κήπου Zen με μια μικρή τσουγκράνα σε ένα γραφείο στο σπίτι ή στο γραφείο για μια στιγμή ηρεμίας. Οι κάκτοι ή τα παχύφυτα είναι τα τέλεια φυτά για χρήση.  Χρησιμοποιήστε δύο χρώματα άμμου, αλλά η απλή άμμος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ταιριάζει περισσότερο με την αισθητική του κήπου zen.

4. Δημιουργήστε ένα εστιακό σημείο με πανομοιότυπα δοχεία από τερακότα

σειρά κάκτων σε γλάστρες από τερακόταΤα πράσινα φυτά σε γλάστρες από τερακότα φαίνονται πάντα καλά και αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει με τους κάκτους. Σε μια μικρή περιοχή, όπως σε ένα στενό ράφι ή στη μέση ενός τραπεζιού, τοποθετήστε διαφορετικά φυτά κάκτων στη σειρά ή ομαδοποιήστε σε πανομοιότυπες γλάστρες από τερακότα για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό σημείο εστίασης.

5. Μετατρέψτε μια ζαρντινιέρα σε μίνι έρημο 

μείγμα κάκτων σε ζαρντινιέραΗ φύτευση κάκτων μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο όχι μόνο θα απλοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο τα φροντίζετε, μια τέλεια προσέγγιση για τα φυτά εσωτερικού χώρου για αρχάριους , αλλά θα προσφέρει και το αποτέλεσμα μιας μίνι ερήμου εσωτερικού χώρου. 

Από την αυλή στο βάζο σας: Τα καλύτερα ανοιξιάτικα λουλούδια της εποχής

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι 4 καλύτερες ξαπλώστρες για τον κήπο σου

Her News b

Λευκό μπάνιο: 4+1 πράγματα που θα το κάνουν πιο μοντέρνο

HerNews ka

Σταματήστε να αγνοείτε αυτά τα 6 σημεία του σπιτιού σας—Είναι σωτήρες αποθήκευσης

HerNews ka