HerNews.gr
Αφιερώματα

Ποιος ποιος; Ο Λεκτικός! – Η ανάρτηση του Rack για τα 13 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του

Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ραπ σκηνής, ο Λεκτικός Επεξεργαστής (κατά κόσμον Ανδρέας Μαρνέζος).

Ο Ανδρέας Μαρνέζος, ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Λεκτικός Επεξεργαστής, ήταν Έλληνας ράπερ, tattoo artist, επιχειρηματίας, παραγωγός και ιδρυτής του BarCode Crew (BCC), το οποίο επάξια ηγείται πλέον ο γιός του Rack, ένας από τους πιο δημοφιλείς ράπερς της γενιάς του.

Επένδυσε στο ελληνικό hip hop, ιδρύοντας το Barcode Crew (BCC) το 1998 και δημιουργώντας την πρώτη ανεξάρτητη και underground εταιρεία προώθησης hip hop παραγωγών με την ονομασία Λεκτικοεπεξεργαστική, η οποία επιβράβευε τους καλλιτέχνες του BCC με συμβόλαια από 10 έως 20%.Ναρκωτικά, όπλα, tattoo, ξύλο: Ο μυστηριώδης θάνατος του πιο ιδιαίτερου Έλληνα ράπερΑπό αυτό το νέο μουσικό σχήμα ενθαρρύνθηκαν αρκετά άτομα να ασχοληθούν με το ελληνικό hip hop. Πολλοί εξ αυτών στη συνέχεια αναδείχθηκαν σε αυτό. 

Ο Λεκτικός είχε μεγάλη πίστη στο Θεό, πράγμα που μετέφερε και σε αρκετούς στίχους του και γι’ αυτό έκανε και το ταξίδι στο Άγιο Όρος το 2011. Επίσης, πέρναγε μηνύματα κατά της χρήσης ναρκωτικών, με πιο χαρακτηριστική κίνηση τη δημιουργία video clip αφιερωμένου στον σκοπό αυτό. Το εν λόγω video clip είχε τίτλο No Drugs.

Το 1994 άνθισε ο έρωτάς του με την tattoo artist Λάρα, με την οποία παντρεύτηκαν το 1996 και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά: τη Νέμεσις το 1998 και τον Ηρακλή (Rack) το 1999.

Ο θάνατος που βύθισε σε θλίψη τη βιομηχανία του ελληνικού hip hop

Τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2011, πραγματοποίησε οδοιπορικό στο Άγιο Όρος, μαζί με φίλους του. Κατά τη διάρκεια όμως, δέχτηκε πολλαπλά τσιμπήματα σκορπιού στο πόδι του. Παρά τα τσιμπήματα και εκλαμβάνοντας αυτά ως μήνυμα του διαβόλου ενάντια στην πίστη του στον Ιησού Χριστό, συνέχισε το οδοιπορικό. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στις 22 Απριλίου του 2011, η γυναίκα του τον βρήκε νεκρό στο μαγαζί τους (BarcodeTattoo), καθισμένο στην καρέκλα όπου συνήθιζε να κάθεται την ώρα της εργασίας του.

Ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή καρδιάς και φέρεται να σχετίζεται με τα τσιμπήματα που υπέστη. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2011, στο κοιμητήριο Ζωγράφου, παρουσία καλλιτεχνών από την hip hop σκηνή, αλλά και από άλλους καλλιτεχνικούς χώρους.

Η ανάρτηση του γιού του Rack για τα 13 χρόνια από τον θάνατό του

Ο γιός του Λεκτικού, ο οποίος έχει πλέον αναλάβει επάξια το tattoo studio που διατηρούσε ο πατέρας του αλλά και την δισκογραφική εταιρία του BCC Crew, σίγουρα έχει αποκομίσει πολλά στοιχεία από εκείνον.

Ο Rack χαράσσει πλέον τη δική του ανοδική πορεία στη ραπ μουσική με μεγάλη επιτυχία μετρώντας πολλές συνεργασίες με διάφορα ονόματα της ραπ, ακόμη και της λαϊκής μουσικής σκηνής όπως είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός με το τραγούδι “Τελικά”.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου, ο Rack έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όπου μοιράστηκε μια φωτογραφία του πατέρα του, γράφοντας στη λεζάντα “13”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GRANDE OUT NOW (@rack.barcode)

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φιλήμονας: Η φιλία με τον Μπίλι Μπο, τα «φέσια» της Αλίκης Βουγιουκλάκη & η τελευταία του επιθυμία

HerNews ka

Marilyn Monroe: 10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για την θρυλική ηθοποιό

Her News b

Hello? Adele, it’s you.. Η κορυφαία καλλιτέχνης του αιώνα

Her News b