HerNews.gr
Ελλάδα

Eurovision 2024: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την Έλενα Παπαρίζου και το «12άρι»

Η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει στον φετινό 68ο διαγωνισμό της Eurovision το 12άρι της Ελληνικής επιτροπής γεγονός που ανακοίνωσε και επίσημα η ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Tο 12άρι της Ελλάδας, στον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision, θα ανακοινώσει φέτος η «Number one» Έλενα Παπαρίζου.

Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια, η μοναδική που κατέκτησε την πρώτη θέση για την Ελλάδα στη Eurovision του 2005, στο Κίεβο της Ουκρανίας, με το τραγούδι «My number one», τη βραδιά του Τελικού, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, θα ανακοινώσει τους 12 βαθμούς της ελληνικής Κριτικής Επιτροπής, σε μια χρονιά που σηματοδοτεί την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη συμμετοχή της χώρας μας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ.Έλενα Παπαρίζου«Η Ελλάδα, με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «ZARI», συμμετέχει στην 68η Eurovision που διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

Η υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας θα «ταξιδέψει» με τη φωνή της Έλενας Παπαρίζου, σε απευθείας σύνδεση από την Αθήνα και το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη Σουηδία και σε όλο τον κόσμο», καταλήγει το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision.

Η Έλενα Παπαρίζου εκπροσώπησε το 2005 τη χώρα μας με το τραγούδι «My Number One» και κατάφερε μάλιστα να μας χαρίσει την πρώτη θέση, την μοναδική νίκη της Ελλάδας μέχρι σήμερα στη Eurovision.

Έπιλέχθηκε από την ΕΡΤ στις 22 Ιανουαρίου 2005 για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2005, πρόταση την οποία δέχτηκε.Έλενα Παπαρίζου: Το μήνυμα για την Eurovision, λίγο πριν τον ελληνικό  τελικό!

Επιλέχθηκαν συνθέτες και γράφτηκαν 4 τραγούδια για την Έλενα, η οποία τα τραγούδησε στον εθνικό τελικό για την επιλογή του τραγουδιού. Τα τραγούδια ήταν τα εξής: “My Number One”, “Let’s Get Wild”, “The Light in Our Soul” και “OK”. Τελικά, το τραγούδι “My Number One” ψηφίστηκε από το κοινό με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα.

Το υποψήφιο τραγούδι “The Light in Our Soul” αποκλείστηκε, επειδή διέρρευσε νωρίτερα στο διαδίκτυο. Αργότερα, ηχογραφήθηκε και η ελληνική εκδοχή του τραγουδιού με τον τίτλο “Το Φως Στην Ψυχή”. Η Έλανα Παπαρίζου με το τραγούδι “My Number One” εκπροσώπησε τελικά την Ελλάδα και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση, φέρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία το διαγωνισμό στην Αθήνα.

Eurovision 2024: Η τραγουδίστρια «έκπληξη» που θα ανακοινώσει το 12αρι της ελληνικής επιτροπής

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δάνος Μουρατίδης: Ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου αποφυλακίστηκε, παντρεύτηκε και ζει στο εξωτερικό

HerNews ka

Φωτιά στον Κουβαρά: Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

HerNewskl

Ειδικό πρόγραμμα για πρόληψη του καρκίνου στη μνημη της Φώφης Γεννηματά, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Her News b