HerNews.gr
DECORNEWS

3 οικονομικοί τρόποι για να μετατρέψετε τα φυτά σε διακοσμητικά

Ενώ η προσθήκη φυτών στο σπίτι σας και η φροντίδα τους μπορεί να είναι δαπανηρή, υπάρχουν μερικοί τρόποι να διακοσμήσετε το σπίτι σας με φυτά οικονομικά. Από τον πολλαπλασιασμό, μέχρι την προσθήκη μερικών ψεύτικων φυτών με τα αληθινά σας μέχρι την κατασκευή και τη δημιουργία του δικού σας “κήπου” εδώ είναι μερικοί από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε όμορφα φυτά στο σπίτι σας οικονομικά. 

1.Πολλαπλασιάστε τα φυτά σας

Μπροστινή όψη κινηματογραφήσεων σε πρώτο πλάνο ενός μοντέρα που κόβει τις ρίζες του σε ένα ποτήρι νερό

Όταν φροντίζετε πραγματικά ένα φυτό, αυτό τείνει να μεγαλώνει ή/και να βγάζει νέα φύλλα. Και τι σημαίνει αυτό για εσάς; Ακόμα περισσότερα φυτά!

Όταν το φυτό σας ξεπερνά το χώρο του και θέλετε να το κρατήσετε στο ίδιο σημείο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πολλαπλασιάσετε το φυτό σας χρησιμοποιώντας μοσχεύματα βλαστών. Φυτά όπως η μονστέρα μπορούν να γίνουν εξαιρετικά μεγάλα και αν δεν έχετε χώρο για αυτό, το κλάδεμα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Τοποθετήστε τα κλαδεμένα μοσχεύματα (βεβαιωθείτε ότι έχει κόμβο) σε νερό για να μπορέσει να ριζώσει.

Επιλέξτε ένα όμορφο βάζο και κάντε το μέρος της διακόσμησής σας όσο περιμένετε να ριζώσει. 

2. Φτιάξτε το δικό σας σταντ για φυτά

Η όμορφη εμφάνιση φυτών μπορεί να είναι αρκετά ακριβή, αλλά σχεδόν πάντα υπάρχει τρόπος να κάνετε DIY ένα σταντ φυτών. Αναζητήστε διαδικτυακά hacks και παρακολουθήστε τους ανθρώπους να φτιάχνουν γλάστρες  από μπολ και φλιτζάνια . Εναλλακτικά, μπορείτε να κατευθυνθείτε σε ένα κατάστημα με αντίκες ή να βρείτε κάτι δροσερό και να το κάνετε δικό σας βάφοντάς το ή φτιάχνοντάς το για να γίνει σταντ φυτών. Ακόμη και ένα σκαμπό μπαρ μπορεί να γίνει βάση φυτών.

3. Ζωγραφίστε τις γλάστρες σας

κήπος κάκτων

Οι γλάστρες είναι ένα άλλο πράγμα που μπορεί να είναι ακριβό, και όταν έχετε πολλά φυτά, είναι ένα κόστος που αθροίζεται. Αλλά μπορείτε να αγοράσετε απλές γλάστρες και να τις κάνετε να φαίνονται πιο όμορφες. Οι γλάστρες από τερακότα μπορούν να βαφτούν και οι πλαστικές γλάστρες μπορούν να καλυφθούν με σχέδια χρησιμοποιώντας ταινία ή μπογιά. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να “ντύσετε” τα φυτά σας, αρκεί να είστε διατεθειμένοι να γίνετε λίγο δημιουργικοί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μεγιστοποιήστε την αποθήκευση στην κουζίνα χωρίς να προσθέσετε ντουλάπια

HerNews ka

Οι ατέλειες είναι συχνά αυτές που προσθέτουν χαρακτήρα & γοητεία σε ένα σπίτι

HerNews ka

Πως να απαλλάξετε το στρώμα σας από τα ακάρεα σκόνης

HerNews ka