HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να προστατέψετε τα φυτά εσωτερικού χώρου από την κεντρική θέρμανση

Πολλά από τα αγαπημένα μας φυτά εσωτερικού χώρου προέρχονται από ζεστές και υγρές τροπικές περιοχές. Έτσι, όταν ο κλίβανος ή ο λέβητας στροβιλιστεί στο σπίτι, ο εσωτερικός αέρας γίνεται πολύ πιο ξηρός και μερικά από τα πολύτιμα φυτά μας μπορεί να υποφέρουν. 

Το να γνωρίζετε πώς να προστατεύετε τα φυτά εσωτερικού χώρου από την κεντρική θέρμανση είναι το κλειδί για να τα βοηθήσετε να ευδοκιμήσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μέσα από το κιτρίνισμα των φύλλων και την πτώση των φύλλων, ένα φυτό θα σας ενημερώσει εάν δεν του αρέσει η θερμοκρασία.

Η υγρασία είναι επίσης μια σημαντική πτυχή της φροντίδας των φυτών εσωτερικού χώρου.Τα φυτά απορροφούν το νερό που τους δίνεται και το χρησιμοποιούν, μαζί με το φως και τον αέρα, για να αναπτυχθούν. Πολλά φυτά χρειάζονται επίσης έναν βαθμό υγρασίας στον αέρα γύρω τους για να ανθίσουν.

H κεντρική θέρμανση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα φυτά εσωτερικού χώρου, δείτε πώς να διατηρήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας υγιή και χαρούμενα. 

1. Ομαδοποιήστε τα μαζί

φυτά από το Leaf EnvyΟ αέρας στα σύγχρονα σπίτια τείνει να είναι στην ξηρή πλευρά, επομένως τα φυτά χρειάζονται μια υγρή ατμόσφαιρα. Κάντε αυτό τακτοποιώντας τα σε ομάδες όπου είναι δυνατόν. Όσο ο αέρας είναι ζεστός, θα χάσουν μια ορισμένη ποσότητα υγρασίας, κάνοντας τον αέρα γύρω τους πιο υγρό. Εάν δεν έχετε τον χώρο να ομαδοποιήσετε τα φυτά σας σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να δημιουργήσετε περισσότερη υγρασία. Αυτό μπορεί να γίνει φυσικά ή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα με φυτά εσωτερικού χώρου.

2. Ανεβάστε την υγρασία

φυτά σε δίσκο με βότσαλοΟ ξηρός αέρας στα σπίτια μας είναι γενικά περισσότερο πρόβλημα από την αύξηση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, είναι αρκετά εύκολο να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας σε ένα ολόκληρο δωμάτιο ή γύρω από ένα φυτό. Ένας υγραντήρας δωματίου τοποθετημένος στο ίδιο δωμάτιο με τα φυτά, είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή.

Ωστόσο, εάν θέλετε να αυξήσετε μόνο την υγρασία σε άμεση γειτνίαση με τα φυτά, ένας δίσκος με βότσαλα είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία. Τοποθετήστε τα βότσαλα σε ένα πιατάκι μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο κάθεται το φυτό σας. Ρίξτε νερό ακριβώς κάτω από την κορυφή των βότσαλων και βάλτε το φυτό πάνω από τα βότσαλα. Καθώς το νερό εξατμίζεται, η υγρασία αυξάνεται γύρω από το φυτό. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δεν κάθεται στο νερό, αλλά κάθεται πάνω από τα βότσαλα.

3. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα ελέγχου

Όταν ο εσωτερικός αέρας είναι ξηρός, τα φυτά σας μπορεί να χρειάζονται επιπλέον νερό. Ωστόσο, λιγότερο φως μπορεί να σημαίνει ότι καταναλώνουν λιγότερο, επομένως ελέγξτε κάθε φυτό ξεχωριστά και μην υποθέτετε πως ότι είναι καλό για ένα, είναι καλό για όλα. Οι πρακτικές ποτίσματος είναι ο μεγαλύτερος “δολοφόνος” των φυτών. Τα φυτά σας θα πρέπει να ελέγχονται πιο συχνά όταν ανάβει ο θερμαντήρας (και όταν ανάβει ο κλιματισμός). 

Πόσο συχνά λοιπόν πρέπει να ποτίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου; Αντί να ποτίζετε κάθε Παρασκευή, για παράδειγμα, είναι η καλύτερη πρακτική να ελέγχετε τα φυτά σας σε ένα πρόγραμμα. Κάθε φυτό που έχετε δεν χρειάζεται να ποτίζεται την ίδια μέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε το φυτό σας για υγρασία είναι να κολλήσετε το δάχτυλό σας στο μέσο της γλάστρας. 

4. Ποτίστε τα καλά

φυτά σε γλάστρες και ποτιστήριΤο να δίνεις στο φυτό σου λίγο νερό, ελπίζοντας να μην το ποτίσεις υπερβολικά, δεν είναι ο σωστός τρόπος για να ποτίσεις. Ποτίστε κάθε φυτό μέχρι να τελειώσει το νερό από τον πάτο της γλάστρας και αφήστε το να στραγγίσει. Το νερό τραβάει αέρα μέσα από το έδαφος, καθώς τρέχει έξω από τον πυθμένα, φέρνοντας αέρα στις ρίζες. Βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε σε όλη τη διαδρομή της γλάστρας, όχι σταθερά σε ένα σημείο κάθε φορά. Το πότισμα στο ίδιο σημείο κάθε φορά μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο της ρίζας σε άλλα σημεία της γλάστρας που έχουν στεγνώσει. 

5. Κάντε τα ένα ντους ή ξεσκονίστε τα φύλλα τους

φυτό εσωτερικού χώρου που ποτίζεται στο νεροχύτηΤα καθαρά φύλλα χωρίς σκόνη επιτρέπουν σε ένα φυτό να φωτοσυνθέσει, με τον τρόπο που λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά του. Με τη θέρμανση ενεργοποιημένη και λιγότερο αέρα που κυκλοφορεί, η σκόνη μπορεί να συσσωρευτεί στα φυτά χωρίς να το καταλάβουμε. Για να διατηρηθούν τα φυτά υγιή και λαμπερά, απαιτείται περιστασιακό ντους. Αυτό δεν χρειάζεται να γίνεται εβδομαδιαία ή μηνιαία, μερικές φορές το χρόνο είναι αρκετές. Έξω, τα φυτά μας δέχονται ντους κάθε φορά που βρέχει. 

Αν το φυτό σας είναι αρκετά μικρό για να κινηθεί, δώστε του ένα απαλό ψεκασμό στον νεροχύτη της κουζίνας ή μετακινήστε το στο ντους. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό, ποτέ πολύ ζεστό ή κρύο, για να μην σοκάρετε το φυτό. Εάν το φυτό σας είναι πολύ μεγάλο για να μετακινηθεί, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι για να σκουπίζετε συχνά τα φύλλα του για να μην εμποδίζει τη σκόνη τη φωτοσύνθεση.

6. Τοποθετήστε τα φυτά μακριά από αγωγούς θερμότητας ή καλοριφέρ

Σταντ φυτών εσωτερικού χώρου Kensington από Lime Lace

Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση των πλαστικών καλυμμάτων αεραγωγών ή εάν έχετε μεγάλα καλοριφέρ ή θερμάστρες στο σπίτι σας, μετακινήστε τυχόν φυτά που βρίσκονται κοντά σε άλλο σημείο. Εναλλακτικά, εάν έχετε ενδοδαπέδια θέρμανση, τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα βάθρο ή σε μια υπερυψωμένη ζαρντινιέρα, ώστε να μην κάθεται απευθείας στην πηγή θερμότητας. Ή γίνετε δημιουργικοί με μια στοίβα από παλιά βιβλία με σκληρό εξώφυλλο ή μερικά όμορφα πλακάκια ως πέρκα φυτών. 

5 ψηλά φυτά εσωτερικού χώρου που προσθέτουν σχήμα και χρώμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 ιδιοφυείς τρόποι για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα στολίδια

HerNews ka

Τα 5 ωραιότερα φυτά που αποτρέπουν τη μούχλα

HerNews ka

Pampas Grass: Το απόλυτο Pinterest trend του 2021

Her News