HerNews.gr
Fitness

Πρακτικές συμβουλές για προπόνηση στη ζέστη

Ένας καύσωνας δεν χρειάζεται να επηρεάσει τη φυσική σας κατάσταση. Βέβαια η προπόνηση στη ζέστη επιβαρύνει περισσότερο το σώμα, επομένως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα όριά σας και να προσέχετε πολύ.

Αν αισθανθείτε ζαλάδα πρέπει να σταματήσετε αμέσως μέχρι να νιώσετε καλύτερα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι η ζέστη θα επηρεάσει την προπόνησή σας, επομένως μην πιέζετε πολύ τον εαυτό σας και κάντε συχνά διάλειμμα. 

Εδώ μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γυμναστείτε με ασφάλεια.

Μην γυμνάζεστε το μεσημέρι

Είναι πολύ καλύτερο να πάτε για προπόνηση πολύ νωρίς το πρωί. Το μεσημέρι θα έχει υψηλότερα επίπεδα υγρασίας και αυτό δεν θα σας βοηθήσει. Επομένως, η πρωινή προπόνηση είναι πάντα καλύτερη επιλογή στον ζεστό καιρό. Η γυμναστική το πρωί μπορεί επίσης να σας προετοιμάσει για την ημέρα και σε αφήνει να νιώθεις γεμάτες ενέργεια, οπότε πραγματικά είναι win-win.

Επιλέξτε άνετα ρούχα

Διαλέξτε ένα σετ ρούχων που είναι ανοιχτόχρωμο και ελαφρύ, για να αναπνέετε καλύτερα. Έτσι, θα μπορεί και ο ιδρώτας να εξατμίζεται πιο εύκολα και να μην κολλάει πάνω σας. Επίσης ένα βαμβακερό ρούχο θα σας βοηθήσει να είστε πιο δροσερές όση ώρα κάνετε γυμναστική. 

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Τους καλοκαιρινούς μήνες, προσπαθήστε να πίνετε περίπου 10 ποτήρια την ημέρα, για να βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνετε σωστά το σώμα σας. Εάν κάνετε μέτρια άσκηση για λιγότερο από μία ώρα, αυτή η ποσότητα θα πρέπει να είναι καλή για να μην αφυδατωθείτε. Αν όμως έχετε πιο έντονη προπόνηση, ίσως χρειαστείτε κάτι περισσότερο.

Βάλτε πάντα αντηλιακό

Η προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι απαραίτητη, για να μην καείτε. Πάντα να βάζετε αντηλιακό πριν βγείτε από το σπίτι και πάτε για προπόνηση.  Εάν ο χώρος στην τσάντα σας είναι ελάχιστος, δοκιμάστε να έχετε μαζί ένα μικρό travel size μπουκαλάκι με αντηλιακό που θα έχει SPF 30.

Κίνητρα για να κάνεις πιο συχνά γυμναστική

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Stretching: Το πρόγραμμα γυμναστικής που θα αγαπήσεις

Her News b

H καλύτερη ώρα για γυμναστική

Her News

Γιόγκα: 3 οφέλη που δεν περίμενες να έχει

Her News