HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική: Γιατί η άσκηση μετά τα 40 θεωρείται απαραίτητη

Δεν είναι ψέμα πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να παραμείνουμε σε φόρμα. Όμως, η διατήρηση μίας καλής φυσικής κατάστασης είναι ακόμη πιο αναγκαία και η σημασία της δεκαπλασιάζεται με το πέρασμα του χρόνου.

Από την ηλικία των 40, η οποία αποτελεί ένα «ορόσημο» για τον οργανισμό μας, το σώμα έχει την τάση να συσσωρεύει περισσότερο λίπος. Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί ενώ διατηρείτε τις ίδιες διατροφικές συνήθειες, η ζυγαριά αρχίζει να ανεβαίνει. Παράλληλα, η μυϊκή μάζα αρχίζει να και αντικαθίσταται από λίπος.

Η τακτική άσκηση όμως είναι το αντίδοτο! Κι αυτό γιατί θα τονώσει το σώμα και τον μεταβολισμό και θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιστάθμιση αυτών των αλλαγών.

yoga

Η γυμναστική είναι το κλειδί για να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό «σωσίβιο» και, παράλληλα, να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα.

Και αν δυσκολεύεσαι να πειστείς, σου έχουμε τους 4 βασικούς λόγους που πρέπει να εντάξεις επιτέλους τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου.

Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών

Καθώς μεγαλώνετε, είστε πιο επιρρεπείς σε ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αποτρέψετε τέτοιου είδους προβλήματα, και ένας από αυτούς είναι η άσκηση. Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης που συμβάλλουν στην εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.

Βελτιώνει τη μνήμη σας

Γνωρίζουμε όλοι πως καθώς μεγαλώνουμε, η μνήμη αρχίζει και φθείρεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι προπονήσεις συνδέονται με βελτιωμένη μνήμη, καθώς η άσκηση αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο ο εγκέφαλός σας παίρνει οξυγόνο.

Σωματική ενδυνάμωση

Ανεξάρτητα από το είδος της γυμναστικής που έχετε επιλέξει, η άσκηση γενικά ενισχύει το σώμα σας. Πιο συγκεκριμένα, η άσκηση βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται στις λοιμώξεις. Βελτιώνει, επίσης, τη δύναμη των οστών και των μυών με τους οποίους αναπνέετε, συμπεριλαμβανομένων των μυών της καρδιάς, γεγονός που οδηγεί σε βελτιωμένη κυκλοφορία.

Βελτιώνει την ψυχική σας υγεία

“Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ” έλεγαν οι αρχαίοι και κάτι παραπάνω θα ήξεραν. Το να κρατάτε τον εαυτό σας απασχολημένο είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνετε υγιείς ψυχικά. Η τακτική άσκηση μπορεί να σας δώσει το αίσθημα του σκοπού. Ειδικά μόλις αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα, θα νιώσετε και μια μεγάλη αίσθηση ανταμοιβής. Γι΄αυτό οφείλεται η ντοπαμίνη, η οποία απελευθερώνεται όταν γυμνάζεστε. Οι υγιείς ποσότητες ντοπαμίνης αντιστέκονται μαζικά στο άγχος και την κατάθλιψη και οδηγούν σε μια πιο ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή.

Η άσκηση βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή

Αν όλα τα παραπάνω δεν σας έπεισαν, τότε μάθετε πως η τακτική προπόνηση αυξάνει τη σεξουαλική ορμή και βελτιώνει την ερωτική ζωή. Για να μην αναφέρουμε ότι η αυξημένη ροή αίματος μπορεί να κάνει τη σεξουαλική επαφή πιο ευχάριστη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Ορίστε λοιπόν τέσσερις λόγοι για να αλλάξετε συνήθειες και να υιοθετήσετε μία στάση ζωής πιο υγιεινή και με θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής σας

Ακόμα και να μην έχετε γυμναστεί ποτέ έως τώρα, ποτέ δεν είναι αργά γι’ αυτές τις αλλαγές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Με αυτές τις στάσεις θα χάσεις τις περισσότερες θερμίδες

Her News

Ποιες θέσεις γιόγκα ενεργοποιούν ευεργετικά τη γυναίκα κατά τη διάρκεια της πρακτικής

Her News

4 διατροφικοί μύθοι που καταρρίπτονται

Her News b