HerNews.gr
Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Ο Έλληνας των Ελλήνων και του κόσμου

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία και μια θέση στον Παράδεισο είναι κρατημένη για εκείνον. Για τον Έλληνα των Ελλήνων και του κόσμου. Για τον Μίκη των Beatles, της Έντιθ Πιάφ και των Ελλήνων. 

Λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη των λαών από χθες μέχρι και αύριο στις 14:00 στην Μητρόπολη Αθηνών. Με ένα λουλούδι στο χέρι και ένα τραγούδι στα χείλη και την ψυχή  περιμένει υπομονετικά από νωρίς το πρωί κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Όλοι αυτοί που περιμένουν καρτερικά είναι για αποτίσουν  φόρο τιμής στον εμβληματικό δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη.

Εκτός από “Αντίο” ο κόσμος που παρεβρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών είναι για να πουν και ένα ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ για την παρακαταθήκη που άφησε αλλά και για όλα όσα ήταν. 

Η επίσημη διαδικασία για το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη έχει ως εξής:

Άφιξη της σορού το  στις 7.30 πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Σούδας

– Αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.

– Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13.00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από τον δήμαρχο Χανίων κατόπιν συνεννόησης με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και τον πληρεξούσιο πρόεδροΓιώργο Αγοραστάκη.

Θα τελεστεί όπως επιθυμούσε ο ίδιος

Νωρίς σήμερα το πρωί, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του, με την οποία αναγνωρίζει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.

Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και για το γραφείο τελετών. Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του στο γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες με νέα προσωρινή διαταγή δόθηκε το δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την διαδικασία.

Νεότερα Άρθρα

Ματθαίος Γιαννούλης: “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στον Λευτέρη Βαζαίο”

Her News b

Μήνυμα SOS από Χρήστο Στυλιανίδη για επιδείνωση της κακοκαιρίας: «Αν χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί το 112»

Her News b

Καιρός: Υποχωρεί η ηλιοφάνεια – Νεφώσεις και τοπικές βροχές

HerNews ka