HerNews.gr
Παιδί

Πως να κάνεις σωστά μπάνιο το μωράκι σου

Πως να κάνεις σωστά μπάνιο το μωράκι σου

Το μπάνιο του μωρού σου δεν θα πρέπει να είναι μια απλή διαδικασία, αλλά μια ιεροτελεστία. Πρόκειται για μια στιγμή της ημέρας κατά την οποία δένεσαι με το παιδί σου.

Έχεις όλο τον χρόνο να έρθεις σε επαφή με το δερματάκι από το μωράκι σου , να το φροντίσεις , να περάσεις μαζί του χρόνο όμορφο και ποιοτικό. Αυτή όμως η στιγμή θέλει μεγάλη προσοχή καθώς μπορεί το μωρό σας να ταλαιπωρηθεί. Ακόμα, μπορεί να ξεσπάσει πολύ εύκολα σε κλάματα, καθώς η επαφή με το νερό , στην αρχή , δεν αρέσει στα μωράκια.

Βέβαια υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες τα μωράκια αμέσως απολαμβάνουν το μπάνιο.

Πώς όμως θα κάνεις σωστά μπάνιο το μωράκι σου, για να ευχαριστηθείτε και οι δυο σας αυτή την διαδικασία ;

Προσοχή στην επιλογή του σαπουνιού

Το δέρμα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο, και μπορεί να πετάξει διάφορα εξανθήματα και κοκκινίλες αν έρθει σε επαφή με κάποιο σαπούνι που δεν του ταιριάζει. Κυρίως προκαλούν τέτοιου είδους αλλεργίες τα ξηρά σαπούνια. Η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας πριν επιλέξετε ένα σαπούνι, αφού αυτός είναι ειδικός και γνωρίζει το ιστορικό του παιδιού σας.

Προσοχή στον τρόπο που ξεπλένετε το μωρό

Συνήθως το τηλέφωνο του ντους , εκτοξεύει με μεγάλη ταχύτητα το νερό. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ρυθμίσετε το τηλέφωνο σε μια μικρότερη στάθμη για να μην τραυματιστεί το δέρμα του μωρού. Επίσης κατά την διάρκεια που απομακρύνετε το σαπούνι πάνω από το μωρό σας.  Προσπαθήστε να ξεκινήσετε από το πρόσωπό του, και σιγουρευτείτε ότι κάθε ίχνος σαπουνιού έχει φύγει όταν τελειώσετε.

Ολοκληρώστε με ένα μασάζ

Για να ηρεμήσει τελείως το μωράκι σας και για να χαλαρώσετε και οι 2, ολοκληρώστε την διαδικασία με ένα βρεφικό μασάζ στο σωματάκι του μωρού σας.

Extra tip: Χρησιμοποιείστε στο μασάζ, ειδική λοσιόν ή λάδι για το δέρμα του μωρού σας.

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να στηρίξετε το παιδί σας στις αποτυχίες

Her News

Πώς να ξεκινήσετε να διδάσκετε στα παιδιά να μοιράζονται

HerNews ka

Θηλασμός: Τι να αποφεύγετε να τρώτε όταν θηλάζετε

Her News b