HerNews.gr
Health

Τζίντζερ: Όλα όσα θες να ξέρεις

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale η οποία χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και ως μπαχαρικό στο φαγητό ή ως εξωτική λιχουδιά.
Καταναλώνεται ωμό, αλλά και μαγειρεμένο και θα το βρείτε σε διάφορες μορφές, όπως σε ρίζα, σε σκόνη Εκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.

Αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.

Ένας εύκολος τρόπος να το βάλετε  στη ζωή σας είναι να προσθέτετε μικρά κομματάκια σε ζεστό νερό και στη συνέχεια να απολαύσετε το ρόφημα, ζεστό ή κρύο. Μπορείτε να φτιάξετε ρόφημα ως εξής: Τρίψτε 1 κουταλάκι του γλυκού (ή περισσότερο) από τη ρίζα του φυτού και ρίξτε το σε μια κούπα ζεστό νερό. Αφήστε το νερό να τραβήξει το τζίντζερ για 5-10 λεπτά και σουρώστε για να απομακρύνετε τα κομμάτια του τζίντζερ. 

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής για τη ναυτία μετά από χειρουργική επέμβαση καθώς και τη ναυτία που προκαλείται από την κίνηση, τη χημειοθεραπεία ή την εγκυμοσύνη. Επίσης, χρησιμοποιείται στην περίπτωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας αλλά είναι άγνωστο αν πραγματικά βοηθάει σε αυτές τις παθήσεις.

Νεότερα Άρθρα

Ποια αρώματα ελκύουν πάνω μας τα κουνούπια

Her News

Οι τροφές που θα δυναμώσουν την μνήμη σας

Her News

Τα 3 καλύτερα superfoods για το πρωινό σου

Her News b