HerNews.gr
Health

Οι τροφές που θα δυναμώσουν την μνήμη σας

Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη μνήμη και την υγεία του εγκεφάλου σας φυσικά, θα πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας, τις κατάλληλες τροφές. 

Καθώς μεγαλώνουμε, μπορεί να παρατηρήσουμε αλλαγές στις γνωστικές μας ικανότητες, όπως απώλεια μνήμης και δυσκολία συγκέντρωσης. Και ενώ δεν υπάρχει μαγική τροφή που να βοηθάει στην πρόληψη της γνωστικής έκπτωσης, έρευνες δείχνουν ότι ορισμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, υγιή λίπη, βιταμίνες και μέταλλα μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του εγκεφάλου και μπορεί ακόμη και να βελτιώσουν τη μνήμη.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια άμεση σύνδεση μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου, όπου παίρνουμε τον όρο «τροφή του εγκεφάλου». Η κατανάλωση των σωστών τροφών συμβάλλει στη δημιουργία νευροδιαβιβαστών και ορμονών στο πεπτικό σας σύστημα.

Αυτοί στη συνέχεια εισέρχονται στον εγκέφαλό σας και βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες, κάνοντάς τον να λειτουργεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έτσι, όταν το έντερο σας λειτουργεί καλά, ο εγκέφαλός σας λειτουργεί επίσης καλά.

Αναρωτιέστε ποιες τροφές είναι καλύτερες για τον εγκέφαλό σας; Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες τροφές για να τρώτε για την υγεία του εγκεφάλου και τη μνήμη.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες, είναι εξαιρετικές πηγές ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των μεμβρανών των εγκεφαλικών κυττάρων.

Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στον εγκέφαλο και στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου από το οξειδωτικό στρες.

Επιπλέον, ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών και σπόρων μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία και να μειώσει τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης που σχετίζεται με την ηλικία.

Σέλινο

Το σέλινο δεν είναι μόνο χαμηλό σε θερμίδες, αλλά είναι επίσης γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, περιέχει πολυσακχαρίτες και αντιοξειδωτικά, που βοηθάνε να έχετε καλύτερη μνήμη.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο ανήκει στις τροφές που βοηθάνε στη διατήρηση της μνήμης. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Γιατί όλοι μιλούν για το matcha tea;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χάσατε κιλά; Αυτά είναι 3 μυστικά για να τα διατηρήσετε

Her News b

Αιθέρια έλαια: Ποια σας βοηθάνε να κοιμάστε καλύτερα;

Her News

Ποιες είναι οι πιο συχνές παθήσεις μετά από νόσηση με κορωνοϊό

Her News