HerNews.gr
Beauty

Detox τώρα! 9 Σημαντικά βήματα καθημερινής ρουτίνας

Το καλοκαίρι σε λίγο ολοκληρώνει τον κύκλο του και εμείς προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την καινούργια φθινοπωρινή σεζόν που σιγά σιγά ανατέλλει. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που μας έρχεται στο μυαλό είναι η αποτοξίνωση! Detox τώρα!

Συνήθως αυτόσυνεπάγεται να ακολουθούμε μια συγκεκριμένη δίαιτα ή να χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα που ισχυρίζονται ότι απαλλάσσουν το σώμα μας από τις τοξίνες, βελτιώνοντας έτσι την υγεία και προάγοντας την απώλεια βάρους. Ωστόσο, πέραν της φροντίδας του σώματος οφείλουμε να αποτοξινώσουμε και την επιδερμίδα του προσώπου μας!

Παρακάτω δίνονται ορισμένοι τρόποι Detox που θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετετο σύστημα του οργανισμού σας και να λάμψετε από μέσα προς τα έξω!

1. Περιορίστε το αλκοόλ

Ο περιορισμός ή η πλήρης αποχή από το αλκοόλ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε ισχυρό το σύστημα αποτοξίνωσης του σώματός σας. Οι υγειονομικές αρχές συνιστούν περιορισμό της πρόσληψης αλκοόλ σε ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. Ενώ οι μελέτες παρατήρησης έχουν δείξει ότι η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ωφελεί την υγεία της καρδιάς, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα μπορεί να βλάψει σοβαρά τη λειτουργία του ήπατος προκαλώντας συσσώρευση λίπους, φλεγμονή και ουλές.

2. Εστιάστε στον ύπνο

Η εξασφάλιση επαρκούς ποιότητας ύπνου κάθε βράδυ είναι απαραίτητη για την υποστήριξη της υγείας του σώματός σας και του φυσικού συστήματος αποτοξίνωσης. Ο ύπνος επιτρέπει στον εγκέφαλό να αναδιοργανωθεί και να επαναφορτιστεί, καθώς και να απομακρύνει τα τοξικά απόβλητα υποπροϊόντα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει να κοιμάστε τακτικά 7 έως 9 ώρες τη νύχτα για να συμβάλετε στην προώθηση της καλής υγείας.

3. Πίνετε περισσότερο νερό

Το νερό ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας, λιπαίνει τις αρθρώσεις, βοηθά την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών ενώ παράλληλα αποτοξινώνει τον οργανισμόαπομακρύνοντας τα άχρηστα προϊόντα. Τα κύτταρα πρέπει να επισκευάζονται συνεχώς για να λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο και να διασπούν τα θρεπτικά συστατικά ως ενέργεια.Επομένως, η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική για την αποτοξίνωση.

4. Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων

Οι έρευνες συνδέουν την υψηλή κατανάλωση ζαχαρούχων και εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων με την παχυσαρκία και άλλες χρόνιες ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.
Αυτές οι ασθένειες εμποδίζουν την ικανότητα του σώματός σας να αποτοξινωθεί φυσικά, βλάπτοντας όργανα που παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως το συκώτι και τα νεφρά σας. Η αντικατάσταση του πρόχειρου φαγητού με πιο υγιεινές επιλογές,όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι ένας αξιόλογος τρόπος μείωσης της κατανάλωσής του.

5. Τρώτε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρά σας από βλάβες, οι οποίες προκαλούνται από μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Το σώμα σας παράγει φυσικά αυτά τα μόρια για κυτταρικές διαδικασίες, όπως η πέψη. Ωστόσο, το αλκοόλ, ο καπνός του τσιγάρου, μια δίαιτα χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά και η έκθεση σε ρύπους μπορεί να παράγουν υπερβολικές ελεύθερες ρίζες.
Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να αντιμετωπίσει το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την περίσσεια των ελεύθερων ριζών και άλλων τοξινών που αυξάνουν τον κίνδυνο ασθένειας. Τα μούρα, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, το κακάο, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τα ποτά, όπως ο καφές και το πράσινο τσάι, έχουν μερικές από τις υψηλότερες ποσότητες αντιοξειδωτικών.

6. Μειώστε την πρόσληψη αλατιού

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει στο σώμα σας κατακράτηση υγρών, ειδικά εάν έχετε μια πάθηση που επηρεάζει τα νεφρά ή το συκώτι σας – ή εάν δεν πίνετε αρκετό νερό. Αυτή η υπερβολική συσσώρευση υγρών μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Εάν καταναλώνετε πολύ αλάτι, μπορείτε να αποτοξινώσετε τον εαυτό σας από το επιπλέον βάρος νερού. Αν και μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, η αύξηση της πρόσληψης νερού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξαλείψετε το βάρος του από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού.

7. Μείνετε ενεργοί

Η τακτική άσκηση σχετίζεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μειωμένο κίνδυνο πολλών καταστάσεων και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη τύπου 2, των καρδιακών παθήσεων και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Θα πρέπει να στοχεύετε να κάνετε τουλάχιστον 150 300 λεπτά την εβδομάδα γρήγορο περπάτημα ή 75 150 λεπτά την εβδομάδα τρέξιμο.

8. Άλλες χρήσιμες συμβουλές για Detox

Αν και κανένα τρέχον στοιχείο δεν υποστηρίζει τη χρήση δίαιτας αποτοξίνωσης για την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας, ορισμένες διατροφικές αλλαγές και πρακτικές τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του φορτίου τοξινών και να υποστηρίξουν το σύστημα αποτοξίνωσης του σώματός σας.
Τρώτε τροφές που περιέχουν θείο, όπως τα κρεμμύδια, το μπρόκολο και το σκόρδο, οι οποίες ενισχύουν την απέκκριση βαρέων μετάλλων όπως το κάδμιο.
Η κατανάλωση τέτοιων τροφών συμβάλλει στην ενίσχυση της λειτουργίας της γλουταθειόνης, ενός κύριου αντιοξειδωτικού που παράγεται από το σώμα σας και εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στην αποτοξίνωση.

9. Ποιες θεραπείες ομορφιάς να επιλέξω ώστε να ενισχύσω το Detox;

Παρακάτω παραθέτουμε τις πιο χαρακτηριστικές και αποτελεσματικές θεραπείες προσώπου και σώματος που συμβάλλουν στην ολική αποτοξίνωση του οργανισμού:

Τι είναι η θεραπεία αποτοξίνωσης προσώπου;

Ο καλύτερος τρόπος αποτοξίνωσης της επιδερμίδας του προσώπου είναι ο βαθύς καθαρισμός από επαγγελματίες στο χώρο της ομορφιάς. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στηναπόφραξη των πόρων και στη μείωση εμφάνισης των κηλίδων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συμβάλλει στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από το δέρμα, που μπορεί να οδηγήσουν σε εξάρσεις.
Αυτή η περιποίηση προσώπου, ανακουφίζει την υπερπαραγωγή σμήγματος, απομακρύνει τις τοξίνες και την περίσσεια λιπαρότητας, οξυγονώνει το δέρμα σας και επανορθώνει τις βλάβες από μια κακή διατροφή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας;

1. Είναι μία θεραπεία κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ενώ απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

2. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί πριν από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ομορφιάς ώστε να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμά της.

3. Ο καθαρισμός αυτός συντελεί στην πλήρη απομάκρυνση του σμήγματος, των βακτηρίων και των τοξινών αποκαθιστώντας τον επιδερμικό φραγμό και αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και αναζωογονημένη.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποτοξίνωση του δέρματος;

Θα χρειαστεί κατά μέσο όρο να δώσετε στο δέρμα σαςτουλάχιστον 3 εβδομάδες για να ξεπλύνει τη συσσώρευση χημικών. Οι πόροι σας θα αποβάλλουν το λάδι και τις τοξίνες και παράλληλα θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα κάνοντας την επιδερμίδα σας λεία και σφριγηλή.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα στο πρόσωπο;

Συνήθως, τα αποτελέσματα της περιποίησης προσώπου θα διαρκέσουν για περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες για τους περισσότερους τύπους δέρματος.

Τι να αποφύγετε μετά την περιποίηση προσώπου;

Αποφύγετε να τοποθετείτε μακιγιάζ ή άλλα προϊόντα προσώπου για τουλάχιστον 6 ώρες μετά τη θεραπεία σας. Επίσης, αποφύγετε να τσιμπήσετε το δέρμα σας ή να χρησιμοποιήσετε λειαντικά προϊόντα περιποίησης όπως scrub για τουλάχιστον 72 ώρες. Τέλος, μείνετε μακριά από την άμεση ζέστη για έως και 48 ώρες μετά τη διαδικασία.

Τι είναι η θεραπεία Detox σώματος;

Η καλύτερη θεραπεία αποτοξίνωσης σώματος είναι το Velashape! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μηχάνημα, το οποίο ενεργοποιεί τη διάσπαση των λιποκυττάρων, επιταχύνει τον κυτταρικό μεταβολικό ρυθμό και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών και την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Τι αποτελέσματα έχει το Velashape;

1. Αυξημένη παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης

2. Σημαντική μείωση του μεγέθους των λιποκυττάρων και επομένως, μείωση πόντων και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

3. Εξάλειψη των τοπικών οιδημάτων που οφείλονται στην κατακράτηση υγρών

4. Συνολική σύσφιξη, λείανση, σφριγηλότητα και γενικότερα λιπόλυση

Πόσο διαρκεί η συγκεκριμένη θεραπεία;

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά αναλόγως τη θεραπευθείσα περιοχή.

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Όχι! Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες!

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Κι όμως, υπάρχει λύση για τους μαύρους κύκλους – Έτσι θα τους αντιμετωπίσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Tόλμησε την πιο hot τάση στα καρέ μαλλιά!

HerNewskl

Υγιές δέρμα: Τα SOS του καλοκαιριού

Her News

Selena Gomez: Το girly μανικιούρ της είναι αξιολάτρευτο!

HerNewskl