HerNews.gr
Beauty

Κι όμως, υπάρχει λύση για τους μαύρους κύκλους – Έτσι θα τους αντιμετωπίσεις

Ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες,ανεξάρτητα από την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν, είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Στο παρόν άρθρο θα εξηγήσουμε τις αιτίες που προκαλούν το συγκεκριμένο φαινόμενο αλλά και τις πιθανές λύσεις του. Υπάρχουν λοιπόνδιάφοροι λόγοι για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια:

Κούραση

Ο υπερβολικός ύπνος, η κούραση ή το να μένετε ξύπνιοι λίγες ώρες μετά την τυπική ώρα του ύπνου σας μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία μαύρων κύκλων. Η στέρηση ύπνου μπορεί να κάνει το δέρμα σας θαμπό και χλωμό. Οι σκοτεινοί ιστοί και τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιδερμίδα σας είναι πιθανό να αρχίσουν να φαίνονται. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να προκαλέσει τη δημιουργία υγρού κάτω από τα μάτια σας, με αποτέλεσμα να φαίνονται πρησμένα. Οι μαύροι κύκλοι που βλέπετε μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σκιές που δημιουργούνται από πρησμένα βλέφαρα.

Ηλικία

Η φυσική γήρανση είναι μια άλλη κοινή αιτία για τους μαύρους κύκλους. Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας γίνεται πιο λεπτό. Μπορεί να υπάρξει μείωση του λίπους και του κολλαγόνου που διατηρούν την ελαστικότητά του. Καθώς συμβαίνει αυτό, τα σκοτεινά αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιδερμίδα σας γίνονται πιο ορατά, με αποτέλεσμα η περιοχή κάτω από τα μάτια σας να σκουραίνει.

Καταπόνηση των ματιών

Το να κοιτάτε την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή σας για πολλή ώρα μπορεί να προκαλέσει πίεση στα μάτια σας. Αυτό το στέλεχος μπορεί να διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από την περιοχή. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα που περιβάλλει τα μάτια σας μπορεί να σκουρύνει.

Αλλεργίες

Οι αλλεργικές αντιδράσεις και η ξηρότητα των ματιών είναι πιθανό να προκαλέσουν μαύρους κύκλους. Όταν έχετε μια αλλεργική αντίδραση, το σώμα σας απελευθερώνει ισταμίνες για να καταπολεμήσει τον εισβολέα. Αυτό προκαλεί πολλά συμπτώματα, όπως κνησμό, ερυθρότητα και πρησμένα μάτια. Οι ισταμίνες κάνουν επίσης τα αιμοφόρα αγγεία σας να διαστέλλονται και να γίνονται πιο ορατά κάτω από το δέρμα σας. Οι αλλεργίες μπορεί να αυξήσουν την επιθυμία σας να τρίψετε και να ξύσετε το δέρμα που προκαλεί φαγούρα γύρω από την περιοχή. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματά σας, προκαλώντας φλεγμονή, πρήξιμο και σπασμένα αιμοφόρα αγγεία.

Αφυδάτωση

Η αφυδάτωση είναι μια κοινή αιτία των μαύρων κύκλων. Όταν το σώμα σας δεν είναι καλά ενυδατωμένο, το δέρμα αρχίζει να φαίνεται θαμπό και τα μάτια σας να φαίνονται βυθισμένα. Αυτό οφείλεται στη στενή εγγύτητα των ματιών με το υποκείμενο οστό.

Υπερέκθεση στον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να παράγει περίσσεια μελανίνης, τη χρωστική ουσία που δίνει το χρώμα στο δέρμα σας. Ο ήλιος – ιδιαίτερα για τα μάτια σας – μπορεί να προκαλέσει σκουρόχρωμη μελάγχρωση στο περιβάλλον δέρμα.

Κληρονομικότητα

Το οικογενειακό ιστορικό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μαύρων κύκλων. Μπορεί να είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό που παρατηρείται νωρίς στην παιδική ηλικία. Με την πάροδο του χρόνου, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να γίνουν πιο σκούροι.

Αναιμία

Εάν έχετε αναιμία, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας είναι πιο χλωμό από το συνηθισμένο και μπορεί να εμφανίσετεμαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.

Άγχος

Όταν είστε αγχωμένοι, περισσότερο αίμα κατευθύνεται στα κύρια όργανά σας, κάνοντας το πρόσωπό σας να φαίνεται κουρασμένο και θαμπό. Αυτό κάνει τους μαύρους κύκλους να γίνονται πιο αισθητοί.

Υπερβολική δόση καφεΐνης

Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στην αφυδάτωση. Μειώστε το αλκοόλ, την καφεΐνη και το αλάτι. Το αλκοόλ και η καφεΐνη προκαλούν αφυδάτωση, κάνοντας τους μαύρους κύκλους πιο εμφανείς.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και μπορείτε να τα εφαρμόσετε στο σπίτι:

Καταναλώστε νερό

Ένα πολύ εύκολο βήμα είναι να πίνετε περισσότερο νερό. Το να παραμείνετε ενυδατωμένοι είναι το κλειδί όταν πρόκειται να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας ανταποκρίνεται κατακρατώντας νερό, γεγονός που οδηγεί σε πρήξιμο, σακούλες αλλά και μαύρους κύκλους. Άλλα υγρά που μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ενυδατωθείτε είναι το γάλα, το τσάι και οι χυμοί.

Εφαρμόστε μια κρύα μάσκα ματιών

Μια κρύα μάσκα ματιών μπορεί να ελαττώσει το πρήξιμο και να συρρικνώσει τα διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία με σκοπό τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Εφαρμόστε την στο δέρμα κάτω από τα μάτια σας για περίπου 20 λεπτά.

Κοιμηθείτε περισσότερες ώρες

Ο ύπνος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Η στέρηση ύπνου είναι δυνατό να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται χλωμό, κάνοντας τους μαύρους κύκλους πιο εμφανείς.

Δοκιμάστε κρέμες ματιών

Υπάρχουν πολλές κρέμες ματιών στο εμπόριο, οι οποίες μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων ενυδατώνοντας και λειαίνοντας το δέρμα γύρω από την περιοχή.

Πέραν αυτών των θεραπειών που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι, είναι δυνατό να απαλλαγείτε μόνιμα από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου ιατρού, ο οποίος θα σας προσφέρει την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση για το εκάστοτε πρόβλημά σας.

Παραθέτουμε ενδεικτικά μία άμεση και άκρως αποτελεσματική θεραπεία, η οποία χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων:

Μεσοθεραπεία ματιών με διάλυμα βιοδιεγερτών

Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία ματιών, ειδική στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Η βιοδιεγερτική δράση πλήρωσης του υλικούπροκύπτει από ένα διάλυμα βιοδιεγερτών.

Οι επιδράσεις του υαλουρονικού οξέος ενισχύονται από ένα ειδικό μείγμα που περιέχει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μικροκυκλοφορικά και αναμειγνυόμενα/λευκαντικά δραστικά, προσφέροντας πολλαπλά αποτελέσματα για τη βελτίωση της όψης της περιοχής των ματιών.

Αυτή η θεραπεία παρέχει γρήγορη και αποτελεσματική βοήθεια που διαρκεί και είναι ιδανική για τις συχνά πρησμένες περιοχές γύρω από τα μάτια, τον επίμονο αποχρωματισμό και τους μαύρους κύκλους. Η διαδικασία παρέχει επίσης ένα ελαφρύ αποτέλεσμα φωτεινότητας, το οποίο ανοίγει επιπλέον την περιοχή των ματιών.

Αποτέλεσμα; Εξάλειψη των μαύρων κύκλων, ενυδάτωσητης περιοχής, βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και του περιγράμματος των ματιών και λάμψη του δέρματος!

Επειδή η ελαστικότητα της επιδερμίδας βελτιώνεται και στην περιοχή της ένεσης, οι επιφανειακές ρυτίδες εξαφανίζονται μετά την πρώτη εφαρμογή! Επομένως, η παρούσα θεραπεία όχι μόνον εξαλείφει τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους αλλά προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη στην περιοχή γύρω από τα μάτια κάνοντας το δέρμα πιο νεανικό και σφριγηλό!

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Nήματα Cog: Η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος λίφτινγκ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

To Steam Pod 4 της Loreal είναι εδώ!

HerNews ka

Dry Shampoo: To ξηρό σαμπουάν που με έσωσε!

Her News

Skincare: Οι τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024

HerNewskl