HerNews.gr
Ελλάδα

Κρήτη: Τι έχει αλλάξει στο προφίλ των τουριστών που επισκέπτονται τα Χανιά

Αλλαγές στο προφίλ των τουριστών που επισκέπτονται την Κρήτη, μέσω του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων, καταγράφουν τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο της πόλης.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο, κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2022, σε σχέση με το 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε σε δείγμα 1.400 ατόμων στο αεροδρόμιο Χανίων η φετινή αύξηση, σε σχέση με το 2019, καταγράφεται από κύριες εθνικότητες, όπως είναι οι Γερμανοί με 57%, Βρετανοί με 32%, Πολωνοί με 21% και Δανοί με 15%.

Στην έρευνα καταγράφεται επίσης, η αύξηση των Ιταλών και Γάλλων με ποσοστά 223% και 90% αντίστοιχα. Αντίθετα, σημαντικές είναι οι μειώσεις των Αυστριακών με 29% και Κυπρίων, Βέλγων και Ολλανδών με ποσοστά κοντά στο 15%, ενώ ανησυχητικές είναι πτώσεις των αφίξεων που καταγράφουν οι Νορβηγοί με 30% και Σουηδοί με 26%, οδηγώντας σε μια συνολική μείωση των Σκανδιναβών τουριστών κατά 12% τη φετινή χρονιά σε σχέση με το 2019.

Έτσι, ενώ το διάστημα 2013-2019, το ποσοστό των Σκανδιναβών ήταν γύρω στο 50% επί του συνολικού ποσοστού αφίξεων, φέτος το ποσοστό διαμορφώνεται κοντά στο 40%.

Συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, προ εποχής κορΩνοϊού, φέτος καταγράφεται αυξημένο το ποσοστό των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται τη Δυτική Κρήτη για πρώτη φορά, κυρίως λόγω της μειωμένης έλευσης Νορβηγών και Σουηδών τουριστών, που παραδοσιακά είναι αυτοί που προτιμάνε να ξαναεπισκέπτονται τον συγκεκριμένο προορισμό, με πάνω από τους μισούς αλλοδαπούς τουρίστες να επισκέπτονται τη Δυτική Κρήτη για πρώτη φορά.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αγγελική Νικολούλη: “Μου έλεγε από την αρχή των επαφών μας ότι η Τζωρτζίνα πέθανε στο νοσοκομείο και η Ίριδα στο σπίτι”

HerNewskl

Καιρός: Πέφτει σήμερα η θερμοκρασία – Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

HerNews ka

Κοριτσάκι μόλις 6,5 μηνών ανάμεσα στους τραυματίες – Αγνοείται πυροσβέστης

HerNews ka