HerNews.gr
Ταξίδια

Πάπιγκο: Μια εκδρομή που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις

Ψάχνεις μέρος για φθινοπωρινή απόδραση από την βαβούρα της πόλης; 

Τότε συνέχισε να διαβάζεις γιατί το Πάπιγκο θα σε εκπλήξει και θα σε κάνει να ετοιμάσεις βαλίτσες αμέσως!

Το Πάπιγκο είναι ένα μικρό χωριό στα Ιωάννινα με μόλις 294 μόνιμους κατοίκους. Είναι χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων και ανήκει στον δήμο Ζαγορίου. 

Χωρίζεται σε Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο και έχει απίστευτη παραδοσιακή αρχιτεκτονική που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε άλλη δεκαετία.

Το Πάπιγκο βρίσκεται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου και εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση φυλλοβόλων δέντρων με αποτέλεσμα η περιοχή να αλλάζει χρώματα κάθε εποχή του έτους.

@hliasvp Πάπιγκο – Ζαγοροχώρια – Ήπειρος #papigko #zagorochoria #epirus #greece #travel #goodvibes #nature #beauty #autumn #foryourpage #tiktokgr #greecetiktok #foryou #fy #fyp #fypシ #vacations ♬ πρωτότυπος ήχος – hliasvp

Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης περιηγητών καθόλη την διάρκεια του έτους. Οι κλιματολογικές συνθήκες ακολουθούν την ιδιορρυθμία του οικοσυστήματος του εθνικού δρυμού, με εκτεταμένες χιονοπτώσεις την χειμερινή περίοδο και υγρασία το καλοκαίρι. Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία.

Διάσημο σημείο κοντά στον οικισμό είναι οι κολυμπήθρες. Πρόκειται για μεγάλες κοιλότητες που σχηματίζονται στη βραχώδη κοίτη του ρέματος του Ρογκόβου οι οποίες γεμίζουν νερό θυμίζοντας κολυμπήθρες.

Σε περίπτωση που είσαι “δραστήριος τύπος” υπάρχουν πολλές δραστηριότητες να κάνεις στο χωριό. Πεζοπορία, ράφτινγκ και ιππασία είναι μερικές από αυτές που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις περισσότερο την περιοχή.

@marinakarra 📍Ζαγοροχώρια 🍁 #papigko #zagoroxwria #greece ♬ original sound – TWO LANES

Φεύγοντας από εκεί εκτός από τις υπέροχες αναμνήσεις, μπορείς να πάρεις μαζί σου και πολλά σουβενίρ που θα σου θυμίζουν τον υπέροχο αυτό τόπο.

Έχουν μεγάλη ποικιλία σε χειροποίητες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, χωριάτικες χυλοπίτες και φυσικά τσίπουρο από τοπικά σταφύλια.

Ακόμη θα βρεις σπιτικά σαπούνια και πολλών ειδών βότανα όπως είναι το τσάι, φασκόμηλο, βάλσαμο, σαλέπι και τόσα άλλα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σαντορίνη: Τα 5 καλύτερα παραδοσιακά πιάτα του νησιού που πρέπει να δοκιμάσετε

HerNews ka

 Μουσείο άλατος: Το πρώτο θεματικό μουσείο στην Ελλάδα!

Her News b

Τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε τον Οκτώβριο

Her News