HerNews.gr
Ταξίδια

Τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος είναι γεμάτος με πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κι αυτό επεκτείνεται και στις ταξιδιωτικές εμπειρίες, σε μέρη σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν γιορτές όπως το Halloween και το Oktoberfest που μπορεί να σας εμπνεύσουν για ένα ταξίδι. Οι προορισμοί αυτού του μήνα είναι ιδιαίτερα καλοί για ταξιδιώτες με καλό προϋπολογισμό που αποχαιρετούν την καλοκαιρινή ζέστη, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι για το κρύο του χειμώνα.

Εξετάσαμε λοιπόν τόσο τον καιρό σε κάθε μεμονωμένη τοποθεσία, όσο και τι εκδηλώσεις υπάρχουν τοπικά σε κάθε μέρος κι έχουμε μερικές καλές προτάσεις για εσάς, εκτός συνόρων.

1. Λίμνη Κόμο, Ιταλία

Ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη για να ταξιδέψετε με τον σύντροφό σας, τον Οκτώβριο. Εδώ σίγουρα θα ζήσετε χαλαρωτικές στιγμές δίπλα στην λίμνη. Μπορείτε να πάτε και μέσω του Μιλάνου. Η απόσταση είναι περίπου 90 λετπά με αυτοκίνητο. Η λίμνη Κόμο είναι ένας ιταλικός παράδεισος. Οι επιλογές σε ξενοδοχεία είναι πολλές, για να βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς καλύτερα. 

Μια φθινοπωρινή βόλτα με βάρκα στη λίμνη είναι πάντα μια καλή ιδέα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε μερικά από τα παλαιότερα και πιο διάσημα πιάτα στην Ιταλία, όπως το doppio entrecôte, το controfiletto d’agnello και το tiramisù scomposto. 

2. Μαδέρα, Πορτογαλία

Είναι ένα από τα μέρη που κόβουν την ανάσα, μπορείτε να ζήσετε υπαίθριες περιπέτειες και να δοκιμάσετε παγκοσμίου φήμης κρασί. Ένα μυστικό κόσμημα, το αρχιπέλαγος της Μαδέρα στην Πορτογαλία είναι η σοφή επιλογή για όσους αναζητούν έναν προορισμό γεμάτο ομορφιά.

Ο καιρός τον Οκτώβριο είναι ήπιος κι ευχάριστος.  Επιβάλλεται κι ένα ταξίδι στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το δάσος Laurisilva.

3. Ορλάντο, Φλόριντα

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις, Halloween κι ατελείωτη ψυχαγωγία είναι όσα προσφέρει ένα ταξίδι εδώ. Το Ορλάντο μπορεί να είναι από το πιο τρομακτικά μέρη για το Halloween για άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων. Η πόλη είναι γεμάτη δραστηριότητες όλο τον χρόνο και γεμάτη με θεματικά πάρκα. Για το Oktoberfest, κατευθυνθείτε στο Avalon Park στις 14 Οκτωβρίου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κρήτη

HerNews ka

Ελληνικές παραλίες στις 25 πιο όμορφες του κοσμου

Her News

Twilight: Η Airbnb νοικιάζει το σπίτι της Bella

Her News