HerNews.gr
Μόδα

Η Επανάσταση είναι Μόδα

Η ελληνική και διεθνής μόδα τιμά την Ελληνική Επανάσταση και γίνεται έμπνευση για συλλεκτικά αντικείμενα.

Το μεταξωτό μαντήλι του Γαλλικού Οίκου Hermès,με την ονομασία «Ελευθερία»
  • Αξίζει να προστεθεί ως μοναδικό κομμάτι μόδας , δημιουργήθηκε από τον Elias Kafouros για να τιμήσουν, την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Η λέξη «Ελευθερία», σύμβολο της ανεξαρτησίας, γράφτηκε με bold γραμματοσειρά και φόντο τοπία της ελληνικής γης πάνω στο μεταξωτό μαντίλι που παραπέμπει σε σημαία. Το μαντίλι είναι διαθέσιμο από τις 26 Μαρτίου στο κατάστημα Hermès, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία».

Τα Superga της κυρίας Τεπενδρή είναι Sneakers με έμπνευση από την Eλληνική Eπανάσταση.
  • Συγκεκριμένα , η ιταλική εταιρεία Superga ένωσε τις δυνάμεις του με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά. Το δημιούργημα είναι ένα limited edition υπόδημα με την εικαστική υπογραφή του καλλιτέχνη. Κυκλοφορεί σε μόλις 200 αριθμημένα κομμάτια και συμβολίζει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Οίκος Ζολότα τιμά με 21 σφραγίδες Ελευθερίας την επέτειο των διακοσίων ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.
  • Οι σφραγίδες είναι σφυρηλατημένες με ασήμι 925 και χρυσό 18Κ. Στη συλλογή περιλαμβάνονται 21 διαφορετικά πρωτότυπα σχέδια που κυκλοφορούν σε 21 αριθμημένα αντίτυπα το καθένα και συνδέουν τη φλόγα της Επανάστασης με τον αγώνα των Ελλήνων για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Ανάμεσα στα συλλεκτικά κομμάτια είναι και οι σφραγίδες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Οδυσσέα Ανδρούτσου, αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση.

H Callista Crafts με τις πιο διαχρονικά κομψές δερμάτινες τσάντες, δημιούργησε το statement πουγκί “1821 Pouch.
  • Πρόκειται για ευρηματική σχεδιαστική πρωτοπορία που οδήγησε σε ένα μίνι πουγκί ντυμένο με στολή Εύζωνα: Δερμάτινη λευκή φουστανέλα στο κύριο σώμα, κόκκινο ανάποδο φέσι στη βάση και δύο μαύρες φούντες τσαρουχιού.

H συλλογή του Ελληνοαυστριακού σχεδιαστή Μάριου Σουάμπ για τη Zeus+Dione οίκος Zeus + Dione φιλοξενεί στις συλλογές του από το συλλεκτικό μεταξωτό μαντήλι “Evzones” .
  • Η πρώτη του συλλογή είναι αφιερωμένη στην Επανάσταση και τον Ελληνισμό, παντρεύοντας με μαεστρία παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονα κοψίματα. Σε αυτή την ενδυματολογική ιστορία πρωταγωνιστούν τα χρώματα της Ελλάδας, τα φίνα υφάσματα με κεντητά μοτίβα και η θέληση του σχεδιαστή να οδηγήσει το brand στη νέα εποχή της μόδας.

 Έμπνευση αποτέλεσε η παραδοσιακή φορεσιά της Μπουμπουλίνας
  • Την δημιούργησε η Ancient Kallos για την επετειακή συλλογή 1821 Bouboulina Capsule Collection, με επιρροές από τις γυναίκες της Ελληνικής Eπανάστασης αλλά και την παραδοσιακή στολή των ευζώνων.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ

Οι ήρωες του 1821, οι παραδοσιακές στολές, τα σύμβολα και τα απελευθερωτικά συνθήματα που συνόδευσαν την Επανάσταση, γίνονται πηγή έμπνευσης Ελλήνων και διεθνών σχεδιαστών μόδας. Οι σύγχρονες δημιουργίες και τα αξεσουάρ των σχεδιαστών, έρχονται για να παραμείνουν μοναδικά και διαχρονικά ως ενθύμια μιας σπουδαίας επετείου.

 

Μαρία Γατζούδη

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος

Msc-Med

Νεότερα Άρθρα

Regals Jewelry: Γίνε η Μούσα των Χριστουγέννων με λάμψη και κομψότητα

Her News

Roseau: Τα νέα σχήματα της Longchamp έχουν ξεχωριστό στυλ

Her News

Rihanna: Eντυπωσίασε με το maternity style της δεύτερης εγκυμοσύνης της

HerNewskl