HerNews.gr
Health

Hospital Home: Η κατ’ οίκον νοσηλεία ψηφίστηκε και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τις εκλογές

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον η νοσοκομειακή φροντίδα σε κατ’ οίκον νοσηλεία καθώς την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύθηκε στο φύλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η σχετική τροπολογία που είχε τεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας.

Πρόκειται για το Hospital@Home το οποίο θα επιτρέπει την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών στην κατ’ οίκον νοσηλεία, με σκοπό την καλύτερη φροντίδα των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας -ενηλίκων, εφήβων και παιδιών- στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού τους αλλά και την αποσυμφόρηση της ενδονοσοκομειακής νοσηλείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τροπολογία η παροχή φροντίδας στον ασθενή στο σπίτι του θα είναι «σε συνθήκες ανάλογες της ενδονοσοκομειακής φροντίδας, ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και συνεχή παρακολούθηση με παράλληλη στήριξη από εκπαιδευόμενους φροντιστές» και με παράλληλη εξασφάλιση ιατρονοσηλευτικής υποστήριξης όταν το επιβάλλουν οι ανάγκες του ασθενούς».

Τι προβλέπει το ΦΕΚ για την νοσοκομειακή κατ’ οίκον νοσηλεία

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, το πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας Hospital@Home αφορά παιδιατρικούς και ενήλικες ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας και σοβαρά νευρολογικά νοσήματα. Η δαπάνη του κοστολογήθηκε στα 14 εκατομμύρια ευρώ και επιχορηγείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ότι αφορά τους ογκολογικούς ασθενείς, θα μπορούν να κάνουν χημειοθεραπείες κατ’ οίκον, ενώ παράλληλα, παιδιά και ενήλικες με σοβαρά νευρολογικά ή άλλα νοσήματα που απαιτούν την υποστήριξη ενός ή περισσότερων οργάνων με τη βοήθεια της ιατρικής τεχνολογίας, θα έχουν ασφαλή νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλλονται σε περιττή ταλαιπωρία στα νοσοκομεία.

Στο εν λόγω πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται εντός του 2023, θα ενταχθούν οκτώ νοσοκομεία της χώρας, στα οποία θα δημιουργηθούν αντίστοιχα κέντρα που θα υποστηρίζουν τη νοσηλεία του ασθενούς στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Περίοδος: Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που έχει καθυστερήσει;

HerNewskl

5 ασθένειες συνδέονται με τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Her News

Δείτε τι κάνει η παράλειψη του πρωινού στο σώμα σας

Her News