HerNews.gr
Παιδί

Οι ωραιότερες ιδέες για το Baby Shower του μωρού σας είναι εδώ!

Ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα στο εξωτερικό, πριν τον ερχομού του μωρού, που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην Ελλάδα.  Η ιδέα του Baby Shower είναι διασκεδαστική και απολύτως ενδιαφέρουσα, όταν είσαι σε ενδιαφέρουσα.. Πώς όμως θα οργανώσουμε ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο Baby Shower; Τι χρειάζεται και πόσο θα μας κοστίσει;

Η Έφη Παπουτσή -Wedding & Christening Planner, μας δίνει τις καλύτερες ιδέες:

Το Baby Shower έχει γίνει τάση και στη χώρα μας. Τί συμβολίζει;
Το baby shower είναι ένα ξενόφερτο έθιμο, με το οποίο εορτάζεται ο ερχομός του μωρού αλλά και η μετάβαση της γυναίκας στη μητρότητα. Το όνομά του συμβολίζει το “λούσιμο” του βρέφους από δώρα που φέρνουν οι φίλες της μέλλουσας μαμάς. Αποτελεί μια ιδιαιτέρως χαρούμενη στιγμή για την έγκυο, η οποία βρίσκεται “μια ανάσα” πριν τη γέννα και έρχεται κοντά με τα αγαπημένα της πρόσωπα λίγο πριν την αφοσίωσή της στο νέο μέλος της οικογένειας.
Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να το οργανώσουμε;
Καταλληλότερη περίοδος για την οργάνωση του baby shower είναι ο τελευταίος μήνας της κύησης. Συνήθως, οι περισσότερες μανούλες επιλέγουν αυτή η στιγμή να είναι 2-3 εβδομάδες πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού.
Τι θέμα να επιλέξουμε στο Baby Shower του μωρού μας;
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα θέματα που μπορούν να επιλέγουν. Η συνήθης επιλογή είναι τα πιο cute θέματα. Υπάρχουν άπειρες προτάσεις και ιδέες. Ότι θέμα αρέσει στη μητέρα και φυσικά, ανάλογα με το φύλο του μωρού!
Πως επιλέγουμε τα γλυκά για τον μπουφέ; Και δωράκι για τους καλεσμένους;
Στα ελληνικά baby shower, δεν συνηθίζεται να δίνουν μπομπονιέρες ως δώρο. Εγώ, παρ’ όλα αυτά, το προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς είναι μια πάρα πολύ ωραία ιδέα και μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον αναμνηστικό της συνάντησης πέραν των φωτογραφιών. Ο μπουφές των γλυκών συνήθως περιλαμβάνει διάφορα γλυκάκια, όπως cupcakes, cake pops, cookies και πολλά ακόμη, πάντα στα χρώματα και στο θέμα που έχει επιλεγεί.
Το Baby Shower είναι καλύτερα να γίνει στο σπίτι μας ή κάπου αλλού;
Το ιδανικότερο μέρος για να γίνει ένα baby shower είναι το σπίτι της οικογένειας. Είναι μια συνάντηση μεταξύ στενών φίλων και συγγενών, οπότε το σπίτι που θα υποδεχθεί σε λίγες ημέρες το νέο μέλος της οικογένειας, είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος. Αυτό δεν αποκλείει βέβαια και την επιλογή ενός εξωτερικού χώρου.
Μπορούμε να το οργανώσουμε μόνες μας;
Βεβαίως και μπορεί να οργανωθεί από τις φίλες και τη μέλλουσα μανούλα, αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος! Σίγουρα όμως, θα χρειαστούν τις συμβουλές ενός planner, ο οποίος θα μπορέσει να βοηθήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία του στην όλη διαδικασία και να τις απαλλάξει από το άγχος των προετοιμασιών.
Πόσο θα μας κοστίσει;
Αυτό είναι σχετικό, ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις ή τις προσδοκίες της κάθε περίπτωσης. Αλλά είναι σίγουρο ότι ακόμη και με ιδιαίτερα οικονομικές προτάσεις και λύσεις, η οργάνωση μιας βραδιάς που θα μείνει στη μνήμη των παρευρισκομένων αλλά κυρίως της μέλλουσας μανούλας, είναι απολύτως εφικτή.
Περισσότερες ιδέες της Wedding & Christening Planner – 
Έφης Παπουτσή θα βρείς εδώ:

Νεότερα Άρθρα

Ποιά διάσημα αστέρια του Hollywood έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας;

HerNews ka

Πώς οι συγκρούσεις των γονέων επηρεάζουν τα παιδιά

Her News

Πώς να διδάξετε στο παιδί σας τον σεβασμό

Her News