HerNews.gr
Γνώμες

Λεφτά VS Ζωή

Ας σκεφτούμε όλοι 5 πράγματα στη ζωή που δεν τα αγοράζουμε με λεφτά. Υγεία, αγάπη, έρωτα, φιλία και οικογένεια.

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Υπάρχουν και άλλες αξίες, πέρα από τα λεφτά, που είναι ανεκτίμητες αλλά θεωρώ ότι αυτές είναι οι σημαντικότερες. Αξίες που κανείς δε μπορεί να τις πουλήσει ή να τις αγοράσει. Λένε, ότι ο πιο φτωχός άνθρωπος είναι αυτός που έχει μόνο λεφτά στη ζωή του. Να μου πεις όμως ότι αν είχα ένα σπίτι στην Καραϊβική τα προβλήματά μου θα τα σκεφτόμουν καλύτερα. Αν όμως είχες 4-5 καλούς φίλους και έπινες ένα ωραίο κρασί στα βραχάκια της Ακρόπολης η ζωή δε θα κυλούσε ομορφότερα; Έστω για 5 ώρες που θα ξεχνιόσουν.

Αν είσαι με τον σύντροφο σου αγκαλιά και σου λέει ότι όλα θα πάνε καλά, ακόμα και αν μια κατάσταση δεν αλλάζει, ακόμα και αν δεν έχεις λεφτά, για λίγο νιώθεις δυνατός. Αυτήν την δύναμη την αντλείς από τον έρωτα ο οποίος δεν αγοράζεται.  Τα σπίτια είναι υλικά, σαπίζουν και χαλάνε, οι άνθρωποι όμως;

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου αποτελείται από απλές απολαύσεις, έτσι η εύρεση χαράς σε αυτές είναι ένα μεγάλο μέρος από ό, τι σε κάνει ευτυχισμένο, λέει η συγγραφέας της μελέτης Elizabeth Dunn, Ph.D., καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβία.

Για να καταλήξουν σ αυτό το συμπέρασμα οι μελετητές, έκαναν έρευνα βασισμένη σε δείγμα 415 συμμετεχόντων και βρήκαν πως όσο περισσότερο έχει ταξιδέψει κάποιος τόσο πιο δύσκολα θα απολαύσει ένα όμορφο ταξίδι σε κάποιον συνηθισμένο προορισμό.

Αρκετές είναι μάλιστα οι μελέτες που κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα αλλά με άλλες ασχολίες όπως για παράδειγμα το φαγητό! Σε όσο περισσότερα εκλεκτά εστιατόρια έχεις δειπνήσει τόσο λιγότερο εκτιμάς την τοπική πιτσαρία!

«Οι άνθρωποι πάντα θεωρούσαν ότι τα χρήματα είναι εκείνα που θα τους κάνουν ευτυχισμένους» εξηγεί η Dunn και συμπληρώνει «η αλήθεια όμως είναι πως αν έχεις μία σκεπή πάνω από το κεφάλι σου και πράγματα για να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες δεν θέλεις τίποτα παραπάνω για να είσαι ευτυχισμένος!

Σκέψου όλες τις αγαπημένες σου αναμνήσεις; Πόσες από αυτές είχαν πολυτέλειες και πόσες χαμόγελα από αγαπημένα πρόσωπα; Οι πιθανότητες τείνουν να είναι περισσότερες στα χαμόγελα!

Οι κοινωνικές σχέσεις που κάνεις είναι το κλειδί για την πραγματική ευτυχία! Οπότε αντί να ψάχνεις μετοχές και ακίνητα για να επενδύσεις ψάξε ανθρώπους!

Να θυμόμαστε πάντα ότι τα λεφτά δε σε βοηθούν να μην κολλήσεις κάποιον θανατηφόρο ιό.

Να θυμόμαστε ότι πλούσιοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν την υγεία τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την χαρά της καθημερινότητας.

Μη ξεχνάς ποτέ τον λαό που λέει «Κάποιοι είναι τόσο φτωχοί που το μόνο που έχουν είναι λεφτά…»

Νεότερα Άρθρα

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως νομίζουμε…

Her News b

Λάτρης της φύσης ή παιδί της πόλης; Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Her News

Τα 3 “ποτέ”

Her News b